Startsida Blog Om Sajten Kontakta Frågor och svar
Frågor och Svar, 22 okt 2012Fråga:

Hej!

Behöver din hjälp till att besvara frågor som min tolvårige son har ställt till mig. - Om nu allt är levande hur kan vi då "skära av frukt och grönt från träden tex, vi äter klasar av bananer, vindruvor - gör vi inte illa trädet? Grönsaker och allt som växer - är det säkert att vi inte skadar det? - Är inte det som att ta barken ifrån trädet..

Så många frågor om vegetarisk föda och hur kan jag svara på det, när allt han har lärt sig sen han föddes är att se på allt som levande, växter, människor och djur vi betyder alla lika.

Säg tack för det som ges - från den som ger det, kan jag säga (säg tack till grisen...). Tills vi alla återgår till vår naturliga föda att äta vegetarisk kost, så visst finns det svar på det här och jag hoppas att du kan dela med dig av det du vet. Tack på förhand.

Kärlek & Ljus ÅseSvar från Per Staffan:

Hej Åse,

Tack för dina frågor som kom från din son. Han måste vara mycket eftertänksam för att ställa frågor som vuxna istället skulle ställa sig själv mer ofta.

Nyckeln till denna fråga är accepterandet av att vi och djuren och annat levande inte är, eller definieras som, våra respektive fysiska kroppar och andra typer av fysiska manifestationer. Det skall också förstås att djuren och annat som lever inte existerar i den tredje dimensionen av medvetande, utan i den andra och i en del fall i den första dimensionen, till exempel mineraler. Man måste då förstå skillnaden på dessa dimensioner

Det lägre dimensionerna är också fulla av Guds Kärlek, men de erbjuder inte samma sorts individuella medvetande och möjlighet till fria vilja som vi har i den tredje. De har istället en större betoning på kollektivt medvetande. Som ett kollektiv har djur såsom boskapsdjur gett tillstånd till att de dödas och fungerar som mat åt människan, men under förutsättning att de och deras ande respekteras och att de är älskade. Ett exempel på hur det borde vara är hur Indianerna i Nordamerika och andra urinnevånare alltid tackade anden till djuret de dödade och uttryckte sin respekt, vördnad och tacksamhet. Det var också acceptabelt i de gamla tiderna då små bondgårdar hade sina djur som gav både mjölk, egg och kött till familjen. Det fanns kärlek med i den bilden.

Vad som inte är ok är industrialiseringen av uppfödandet och dödandet av djur. De respekteras inte och behandlas mycket illa och de lider oerhört. Detta är inte något de har gett tillstånd till på en andlig kollektiv nivå. Det blir också negativt för oss då de misshandlade djuren producerar stresshormon som finns kvar i köttet som vi äter.

När det gäller träd, växter, grönsaker så har de gett tillstånd till att ätas och konsumeras i än högre grad än djuren. Vi skall för övrigt sluta att äta djur då vi går in i den femte dimensionen. Vi kommer dock inte att sluta att äta frukt och grönsaker. Dessa växter skall också behandlas med respekt och kärlek, då allt levande innehåller kärlek och en medvetande nivå.

Man skall dock komma ihåg att dödandet, så att säga, av en banan inte är slutet för denna banan. Det är bara slutet av just den fysiska manifestationen av banan-medvetandet, och det kollektiva medvetande som tillhör bananer ger tillstånd att djur och människor äter bananer. Det är parallellt med accepterandet att vår egen fysiska död inte är slutet på, i detta fall, vår individuella identitet (bananer har inte en individuell identitet), utan vi, dvs vår själ är evig och tar sig en ny kropp efter vår fysiska död. Trots att vår själ är evig och vi tar nya kroppar är det också parallellt att vi inte skall behandlas illa, misshandlas eller med avsaknad av kärlek medan vi innehar en kropp, trots att vi så småningom får en ny. (Jag hänför här till tredje dimensionen. I den femte dimensionen blir det annorlunda.)

Jag hoppas detta kan vara av någon hjälp i dina diskussioner med din frågvise son.

I Ljus och Kärlek,

Per Staffan www-st-germain.se

---------------------------------------------------------

Comments from readers (0)