Söndagsmeditationer kl 21.00 via Anneli, 10 september, 2017

Söndag 2017-09-10

Meditation – jag älskar dig.

Jag älskar dig, säger han.

Jesus ler och har den där glimten i ögat du behöver.

Eller det allvar du behöver.

Det du behöver har han i dessa tre ord.

Jag älskar dig.

Vi kan så enkelt säga det, vi människor på Jorden.

Vi kan lika enkelt avfärda det.

Vi kan låta det andas med oss, runt hjärtat, en stund. Jag älskar dig. Jag är älskad. Låta orden bli fragment av känslor. Låta känslan bli en upplevelse.

En upplevelse av sanningen.

Att vi alla är ett.

Han påminner oss genom att säga – jag älskar dig. Du är sedd och hörd. Du är sedd och hörd och fullständigt accepterad och älskad för just den du är.

Kliv in där. Kanske kan du tänka på en vän som vandrar på Jorden eller ett djur, en katt eller hund du känner. Låt atmosfären som finns hos den här vännen cirkulera runt dig och i dig. Andas in atmosfären. En tillåtande atmosfär. Kanske ler personen mot dig eller du känner kattens/hundens närvaro som är kärlek. Du känner att du kan säga vad som helst och den tillåtande atmosfären finns fortfarande kvar.

Sitt en stund och andas.

Andas in den tillåtande atmosfären.

På en ingivelse fråga dig själv om det finns något inom dig som behöver komma fram? En fråga eller en berättelse från dig från när du var barn eller ungdom?

Kanske kommer det ett ord, en bild eller en svag antydan av något odefinierat. Andas in detta något och sitt en stund med det. Bjud in den tillåtande atmosfären kring det som kommer och bjud in det som kommer i den tillåtande atmosfären.

Var där en stund, så länge din känsla ber dig vara där.

Tacka sedan för det du upplevt och berätta för dig själv att du alltid finns där för dig själv till att lyssna och hålla om.

Du kan tänka att det är Jesus som lyssnar och håller om, att det är du som en del av allt som gör det eller något annat du finner är sant för dig.

Tacka dig själv för den här stunden, den här söndagsmeditationen och vi tackar varandra för gemenskapen.

I ljus och kärlek,

Anneli

Du gillar kanske också...