Ärkeängeln Michael via Ann Gripenlöf, December 2016

Ärkeängeln Mikael

På marmorstranden

 

Du är utomhus på en lugn och fridfull plats. Ser ut över havet som breder ut sig bortom bergen. Känner doften av hav, känner vindarna.

Du vill till havet och ser en stig som slingrar sig ner i en ravin som leder mot havet. Följer stigen neråt. Här och var finns stenar som bildar trappsteg och du går lugnt och tryggt ner för sluttningen. Solen värmer din hud, värmer ditt sinne.

Väl nere i ravinen höjer sig berget på båda sidor om stigen. Mäktiga och vänliga. Stigen slingrar sig mellan berg och över stenar men leder hela vägen mot havet. Bergsgetter bräker sitt välkommen till dig. Berättar att vägen är framkomlig att hindren bara finns i dina tankar. Du fortsätter gå.

Hör ljudet av en porlande källa och kommer till en helig plats. En källa som välsignats av moder Maria en gång för länge sedan. Du stannar och dricker av det heliga vattnet som släcker din törst, ger dig svalka och kraft att fortsätta din vandring mot havet.

Går vidare genom ravinen, en fjäril slår följe. Flyger från blomma till blomma och visar vägen.

Luften förändras, blir svalare och lättare att andas, en bris från havet kommer dig till mötes. Det turkosa havet glittrar i regnbågens alla färger när solens strålar dansar över ytan.

Kliv ut på stranden, denna strand som är täckt av marmor. Gå sakta med bara fötter över den lena marmorhällen som slipats av hav och sand under miljontals år. Vågorna slår lekfullt upp mot stranden och fuktar de vita berghällarna.

I marmorhällen finns stora gropar fyllda med havets vatten. Lägg dig ner i en grop och låt det salta, friska vattnet rena din kropp, rena ditt sinne. Bara ligg där och låt tiden passera.

Ett obekant virvlande ljud får dig att öppna ögonen. I en av de andra groparna cirkulerar vattnet och bildar en virvel som reser sig mot himlen. Ut ur virveln stiger Ärkeängeln Mikael. Han kommer fram till dig, böjer sig ner, sträcker ut sin hand och hjälper dig upp. Berättar för dig hur viktig du är, hur viktiga ni är som bär ljuset inom er.

Älskade, älskade, älskade barn tack för ert ljus och er kärlek, tack för att ni lyser och gör världen ljusare. Ni med ert ljus betyder så mycket. Ni är inte medvetna om det men ni sprider ljus, ni sprider kärlek.

Er gåva till jorden, er gåva till universum gör skillnad. Ni vet det i era hjärtan, ni vet det om ni lyssnar till ert inre. Ni alla tillsammans, alla ljus som brinner, förändrar världen genom ert varande.

Tro inte för en sekund att du är obetydlig, att det inte spelar någon större roll att just du går på jorden. Det betyder allt. Det är skillnaden mellan mörker och ljus.

Människor ser sällan sin andliga storhet men ni är andliga varelser förbundna till jorden. Kopplingen till jorden kan ni se men där finns även kopplingar till det gudomliga.

Du är gudomlig en del av det gudomliga. Ni är fastän många en ända helhet, ett gudomligt ljus. Budbärare, bärare av ljus och kärlek. Ni är Gud.

Spegla dig i andra och du ska se ljuset inom dig själv. Lägg örat mot ett moln, mot en varm kudde. Luta dig tillbaka och bara vet att du gör skillnad i ditt varande. Lys och ge till din nästa.

Jag är ärkeängeln Mikael. Amen, amen, amen

Du gillar kanske också...