Quan Yin via Kathleen, 4 december, 2019

Quan Yin via Kathleen, 4 december, 2019

Quan Yin ~ Medkänsla Kontra Tycka Synd Om/Självömkan

Quan Yin ~ Compassion versus Pity/Self-Pity

En fantastisk kanaliserad pärla delad av Kathleen [inte Willis] från hennes senaste personliga reading med Linda Dillon.

Quan Yin: Hälsningar, jag är Quan Yin.

Kathleen: Hej, Quan Yin!

QY: Välkommen, för, ja, vi har vinkat till varandra. Förstå, söta du, att vi inte har slutat att dela och ridturerna på min älskade drake!

Så klättra upp hit till mig, så att vi kan få ett mycket tydligt perspektiv, inte bara på din Stad av Ljus [Denver], inte bara på din Stads Ljuskrets som är fenomenal, och som växer med ljusets och kärlekens hastighet, utan låt oss ha den här mysiga konversationen om dig, om din varelse, om ditt liv, om förundran av att leva.

Och det är det jag vill gratulera till. Du har tagit dig bort från bördan, från en falsk ansvarskänsla, från en känsla av enorm utmattning i själen, av att känna att du aldrig kunde göra tillräckligt, vilket naturligtvis var fel. Ja, jag skräder inte orden!

Och nu har du kommit dit då du verkligen känner glädjen över att leva – och inte bara över att leva, du blomstrar i denna fysiska kropp, i denna vackra kvinna som vi kallar Kathleen.

Denna resa av transformation, både av ditt heliga själv och av hela planeten, kan inte genomföras på denna transformationsnivå – utan en visst mått av spänning och livsglädje, bokstavligen, glädjen över att leva.

Det handlar inte om att bära oket med bördan. Fast, det finns tillfällen då du vill hjälpa någon annan att bära bördan ett tag, tills du kommer på att det verkligen är för tröttsamt och besvärligt, och helt enkelt placerar den vid sidan av vägen, där den hör hemma.

Utan det är glädjen, det är spänningen, inte bara av det som kommer framöver, utan det som är idag – det som varje minut, varje timme, varje dag – handlar om.

Nu menar jag inte att du ständigt är på topp, utan jag menar känslan av välbefinnande, känslan av att veta, mer kunskap, medkänsla och förbarmande med de som inte vet.

Och låt mig vara mycket tydlig. Medkänsla och förbarmande kan ha en strimma av tolerans, men medkänsla och förbarmande är inte tolerans.

Jo, det finns en strimma av tålamod, det finns en strimma av tolerans, men förstå detta – det du gör genom att vara medkännande är att du förstår situationen, en sammanställning av vad du, du själv, någon annan eller kollektivet står inför. Du tar inte på dig det. Du underbygger det inte. Du tillåter det inte att fortsätta som det är.

Det är utsändningen med innehavet av den högre vibrerande frekvensen som säger ”Ja, jag förstår, jag ser”, inte att jag engagerar mig, inte att jag deltar. ”Jag bevittnar och sedan går vi framåt – och jag kommer att låna er min arm, min axel, mitt ben, mitt knä, min energi så att vi kan gå framåt tillsammans i enigheten av En, av kärleken, glädjen och skapelsen”.

Medkänsla betyder inte att du ska sitta i lerpölen med någon annan – såvida det inte är ett val som är otroligt roligt!

K: Rätt!

QY: Så, ja, som kanalen har sagt, det finns en kollektiv avvisning – och du, älskade – en avvisning av sådant vi skulle kalla ”olämpligt beteende”. Låt oss nu tala om detta eftersom det är en kärnfråga hos mänskligheten. Det är så att, ja … Jag är Nådens Gudinna, men jag är inte gudinnan som skräder orden!

[Skratt]

K: Jag älskar det med dig!

QY: Så alltför ofta … och jag börjar med att säga … det finns verkliga, förskräckliga, fruktansvärda omständigheter, som många på din planet möter. Det är därför Modern och jag har bett er om, att till exempel be för Syrien, att be för Yemen, att be för dem som bokstavligen befinner sig i så förtryckande regimer, att de inte har mat, att de har inte tak över huvudet, att de inte har någon form av medicinsk hjälp.

Det är verkligen de omständigheter som kräver medkänsla, upplyftning och att sända ut healande energi. Och jag gör det med att låtsas som om det inte finns så många ondskefulla kvar på denna vackra planet Gaia, av sådan skönhet.

Men det har funnits ett beroende för många av det vi kommer att kalla ”självömkan” – ja, vi har aldrig pratat om det, men nu är det dags – och det är dags för att nu är människorna, hybriderna och änglarna beredda att ta itu med det. Så jag gör inte bara dig uppmärksam på det, söta du, utan också din krets.

I detta beroende av självömkan finns en underliggande självförgöring – och ingen i en förtryckande regim eller ens i en lyxig takvåning, vill förgöra sig själva, inte medvetet eller  inte ens omedvetet. Det betyder inte att inte självförgörande beteenden uppstår. Det gör de, men oftast härrör de ifrån, ja, skräck, frustration, vrede – som helt enkelt är andra namn för rädsla – och från denna känsla av självömkan.

Självömkan finns också i det gamla paradigmet av brist. Det är självutplåning, men inte i betydelsen av ödmjukhet. Det är i meningen att förminska kraften, den gudomliga auktoriteten, den gudomliga egenrätten. Så hur det fungerar är: ”Jag känner … Jag tror att jag själv … är fattig, är mindre värd än”, och man kan använda ett helt spektrum av åsikter eller falska övertygelser om sig själv.

Vad som händer då är att du ursäktar dig själv med: ”Fast, jag är fattig” eller ”Jag är sjuk” eller ”Jag är mindre värd och jag tycker synd om mig själv.” Att tycka synd om sig själv skiljer sig mycket från att ha medkänsla med sig själv – och att tycka synd om någon annan skiljer sig mycket från att ha medkänsla.

Och det gör att ni ger er själva tillåtelse att känna, uppföra er, agera i enlighet med den åsikten, den falska tron av sätt med mindre än – och det är inte det nya paradigmet.

Det är inte av det nya paradigmet på Nova Jord, av de Nya Ni, av denna planet eller Staden av Ljus som ni tillsammans skapar.

Anledningen till att jag tar upp detta, är att ni som grupp också arbetar med att få det nya paradigmet på plats. Så när ni använder detta, och ger varandra tillåtelse att använda det, uttrycka det individuellt, kollektivt, en och en eller till en av tjugo, det spelar ingen roll. På så sätt tillåter ni det.

Och hur gör ni det?

Du kan göra det till ett melodrama, som verkligen är extremt tråkigt och ineffektivt, eller så kan du se på det som, inte på ett kritiserande sätt utan på ett humoristiskt – som till exempel, ”Hoppsan, då var det dags igen”, som om du bokstavligen glider ner längs drakens svans, och håller på att slå i marken!

När du ser på det på det sättet, så börjar du inte bara stödja dig själv och andra, du börjar föra medvetenheten till denna omedvetna, halvt om halvt medvetna och ibland mycket medvetna verklighet, och du börjar helt enkelt styra om det. Ingen i sin egen gudomliga sanning, vill känna sig mindre än, eller i paradigmet med självömkan eller självförgörelse.

Så det här är något som jag vill uppmuntra er alla att använda lite tid till. För det du säger, inte bara till Denver, inte bara till Colorado, det du deklarerar ut över Gaia, och långt bortom dina Stjärnbröder och systrar, är att vi inte kommer att besegras. Vi står upp för uppgiften.

Och, ja, vi gör det med en djup och total medkänsla, för det som verkligen är helt fruktansvärt. Och det kan vara något som är tillfälligt fruktansvärt eller något mycket omfattande, men vi tar tag i det och vi kommer att omvandla det – och vi kommer att göra det genom att förändra vårt beteende, våra övertygelser, hur vi betraktar det och samverkar med varandra.

Så är det klart?

K: Ja! Jag kommer att behöva lyssna på det ett par gånger eftersom du har sagt så mycket, men jag förstår exakt vad du säger om att det är skillnad mellan medkänsla och medlidande. Jag kunde inte hålla med mer. Jag tänkte att jag kanske hade tappat min medkänsla för vissa människor, men jag tror att det är mer … att det bara inte känns lämpligt längre …

QY: När du tycker synd om – vi kan ta situationen i Mellanöstern – när du tycker synd om, så tror du att du plåstrar om såren … mentalt / emotionellt / andligt och säkert fysiskt. Och det finns naturligtvis stunder då mottagaren vill det, eftersom de ropar i ångest, och vill att ångesten ska uppmärksammas.

Men att bara tycka synd om hjälper inte. För det du gör med medkänsla, är att du erkänner gudomligheten i dig själv och i den andra varelsen, oavsett om det gäller en enskild eller ett kollektiv, och du säger då: ”Detta är hemskt och vi kan korrigera det, vi kan transmutera det, vi kan höja det, vi kan ändra det.”

Så du tar dig från det ögonblicket av förening i medlidandet, rakt in i medkänslan. För att tycka synd om är helt enkelt att säga: ”Detta är hopplöst och det finns ingenting att göra”, fast det är helt enkelt inte sant. Det är inte ett skapande från Nova Jord.

Många tycker att jag är något av en tyrann-Gudinna [småskrattar], men ingenting kan vara längre från sanningen. Men jag talar med klarhet i det jag verkligen vill säga er, alla er, i hela er gudomlighet, och jag uttrycker min visdom för att jag verkligen vet vad ni är kapabla till.

Innebär det att jag inte kommer att skydda er från skada eller fara? Naturligtvis inte, det gör jag hela tiden. Men vet jag varför ni är här och vad ni är kapabla till? Ja det gör jag verkligen. Och jag säger inte bara att jag vet; Jag stöder er på alla sätt, i denna strävan efter upplyftning.

Gå med min kärlek.

K: Tack, Quan Yin. Detta är underbart och jag uppskattar så att du kommer igenom.

QY: Varsågod, söta du. Jag är med dig.

K: Jag träffar dig på draken!

QY: Ja, det gör du! Och det är din frustration. Ibland säger du: ”Kan vi inte förflytta oss lite snabbare?”

K: Ja! [Skrattar] Jag känner igen frustrationen, men jag vet inte varför …

QY: Eftersom du ser ljuset och skönheten i det som ligger framöver.

K: Åh bra, för det gör jag, ja! Jag är redo att flytta!

QY: Ja, det är du! Farväl, min söta.

K: Farväl, Quan Yin. Jag älskar dig.

QY: Och jag älskar dig, mitt hjärtas dotter.

Översättning: Maggan

Du gillar kanske också...