Söndagsmeditation kl 21.00 via Eva-Lena Johansson, 26 februari, 2017

Lyftandet av slöjan

 

Slöjan såg ut som ett spindelnät och var kastat över det lilla kungariket. Alla som bodde där var så vana vid att se det, att de till slut inte lade märke till det utan trodde, att det var naturligt att slöjan fanns där.

En elak gammal häxa hade en gång tyckt, att människorna i det här landet var så besvärliga och upproriska och att de ifrågasatte allt. Dessutom var de förfärligt nyfikna och ville veta hur allt förhöll sig. Hon beslöt då att kasta över dem slöjan, efter det att hon funderat på hur hon skulle få dem fogliga för att kunna hantera dem bättre.

Hon ville, att människorna i kungariket skulle lyda henne. Även kungaparet skulle lyda henne. Hon tyckte, att kungen och drottningen var alldeles för mjäkiga och bara ville folkets bästa. Häxan ville inte folkets bästa. Hon ville bara, att de skulle slita och släpa och samla ihop en massa guld och silver åt henne.

Häxan hade ett stort slott långt ute i skogen. Det hade hon förstås gjort osynligt. Ingen visste därför var hon bodde. Detta hade hon gjort av säkerhetsskäl. Alla hatade häxan för att hon var så elak. Det gick rykten, att hon stal små barn och anrättade dem för att sedan äta upp dem. Alla rös, när de tänkte på detta.

För att ingen skulle komma henne på spåren, placerade hon slöjan av det spindelvävsliknande nätet över landet. Det var listigt gjort, för nu började människorna glömma, att det fanns en gammal häxa som stal guld och silver från dem. När något litet barn försvann, så trodde de, att det var något annat som hänt. Häxor finns ju inte. Det hade hon listigt fört ut, så att människorna inte skulle tro att hon fanns. Hon gnuggade förtjust händerna och skrattade så högt och elakt, att det ekade bland bergen.

Alla trodde på hennes lögner och hon kunde nu, när hon var osynlig och på grund av sitt nät, få människorna i det lilla kungariket att tro på alla galenskaper som hon hittade på. De åt ingen riktig mat längre och hon såg till, att de fick lära sig fel saker. Det fanns ingen hejd på vad hon kunde hitta på. Detta höll på att gå riktigt illa.

En dag kom en prins från ett annat kungarike och han blev så förälskad i den söta prinsessan, som bodde i landet, att han bad kungen om lov att få gifta sig med henne. Men kungen, som vaknat till lite och börjat förstå att allt inte stod rätt till i hans kungarike, berättade för prinsen, att det lagts någonting över riket, vilket gjorde hans folk fogligt och lydigt samt fick dem till att göra underliga saker.

Kungen ställde nu som villkor för att få prinsessan och halva kungariket, att prinsen skulle besegra häxan och lyfta slöjan från riket. Kungen hade nämligen, när han under sömnlösa nätter studerat stjärnorna i sin slottsträdgård, börjat minnas hur allt hängde ihop. Prinsen gick med på det. Han var ju så kär i kungadottern. Han fick ett svärd och en häst av kungen samt en karta, som visade platsen där kungen trodde, att häxan bodde. Det var en plats kungen mindes från sin barndom.

Prinsen red iväg och lyckades hitta häxan. Häxan, som trodde att hon för alltid var säker där i sitt slott, blev överrumplad och prinsen kunde besegra henne med sitt svärd. Hon blev bara en svart pöl på golvet. I samma ögonblick smälte slöjan bort precis som spindelväv i solen och samtidigt var det som om hela kungariket vaknade till liv. Människorna förstod hur galet allt var och att häxan hade lurat dem.

Slutet gott allting gott! Prinsen och prinsessan firade sitt bröllop i dagarna tre och levde lyckliga i alla sina dagar. Alla i det lilla kungariket var nu glada och lyckliga.

 

 

All lycka till dig!

Jag heter Eva-Lena och har lämnat min arbetskarriär som lärare bakom mig. Kanalerna som en gång stängts har återigen öppnats för mig och jag får skrifter intuitivt. Söndagsmeditationerna på denna sida är budskap jag kontinuerligt får för att förmedla till er.

Om ni är intresserade av vad jag tidigare intuitivt har skrivit har jag givit ut böckerna Den tidlösa tidens tid och Nyckeln till Lyckans Labyrint

Önskar du kontakta mig för att fråga något, tala om vad du tycker om meditationstexten eller köpa en bok så kan du kontakta mig på min e-mailadress evalena47@gmail.com

 

Du gillar kanske också...