Änglarna via Ann Albers, 15 december 2018

Änglarna, 15 december 2018

Via Ann Albers

Mina kära vänner, vi älskar er så mycket.

Människan har en tendens att känna sig nostalgisk vid juletid – att minnas och drömma om svunna tider. Att minnas tider med nära och kära, enklare tider och tider med glada minnen, är ett kärt tidsfördriv … om det gör er lyckligare här och nu.

Men om det förflutna gör er upprörda eller missnöjda, är det mycket bättre att fråga er hur ni kan göra den här dagen speciell. Hur ni kan ta med det bästa av er själva in i nuet.

Föreställ er att ni ska åka på en resa. Innan ni åker går ni in i ett rum med fotografier av ert förflutna. Ni kan plocka ut några av dem, som ni sedan väljer att ta med på resan. Den enda haken är att fotografierna från de obehagliga tiderna är mycket tyngre än bilderna från de goda tiderna.

Vissa av er skulle känna sig tvungna att även ta med de tunga bilderna. Ni skulle säga: ”De här gjorde mig till den jag är! Jag måste minnas dem för jag vill inte göra om samma misstag igen.” Er resväska skulle verkligen bli tung. Andra däremot skulle bara ta med sig fotona av de glada minnena. Ni skulle säg: ”Jag vill bara ta med mig det bästa av mitt liv.” Era väskor skulle kännas lätta och bekväma.

En del av er skulle säga: ”Välsigna mitt tidigare liv, men jag vill inte bära med mig något av det. Jag är den jag är nu. Vem bryr sig om hur jag kom hit! Låt oss njuta av nya äventyr.” Det finns inget rätt eller fel, bara ett val att göra om hur mycket och vad ni vill bära med er.

Det är likadant i livet. Ni kan bära med er de betungande minnena från det förflutna, eller så kan ni bära med er de ljusa och vackra minnena, eller så kan ni välsigna det förflutna och se på livet som ett äventyr och en skola.

Vår rekommendation är enkel. Välj tankar som gör er lyckliga, oavsett om det är lyckliga minnen, tankar av uppskattning om er nuvarande situation, eller förväntansfulla tankar om något underbart som ska hända. Alla tankar som gör er lyckliga gör att ni kommer i kontakt med den kärlek som alltid är närvarande i nuet.

Om era traditioner och minnen ger er en känsla av lycka inom er – njut av dem! Men om traditioner och minnen inte längre ger er glädje, välj då att fokusera på något annat, något nytt och bättre.

Er högtid är en hyllning till ljuset som föddes i mörkret. Genom att välja de tankar som gör er lyckliga nu, tar ni in ljuset i ert liv … en dag och en tanke i taget.

Gud Välsigne Er! Vi älskar er så mycket.

Änglarna.

Du gillar kanske också...