Änglarna via Ann Albers, 24 december 2022

Änglarna
Via Ann Albers, 24 december 2022
Mina kära vänner, vi älskar er så mycket.
Vi har visionen att du kommer att tro på och ta emot allt du vill uppleva i det här livet, i stället för att kämpa och sträva och försöka lista ut saker. Vi skulle älska det, kära du, om du ville ta emot den kärlek som väntar på dig, för precis som ert julfirande visar – när ni ger, får ni, och när ni tar emot ger ni ett tack, naturligtvis.
I stillheten av en Helig natt, föddes ett barn i en krubba i en grotta. Hans mamma såg på honom med förundran. Hans far fick en känsla av ödmjuk vördnad och litade på att Gud skulle vägleda honom. De var unga, ogifta och långt hemifrån. I sitt barns ögon – som i alla nyfödda barns ögon – såg de Skaparens kärlek. Du kom till världen och lät den kärleken se genom dina ögon. Du är också ett kärleksmirakel, ett förkroppsligande av ljuset du firar. Du har det fortfarande inom dig. Sitt, andas, ta emot. Tillåt oss att väcka upp och stärka det ljuset inom dig, så att du kan känna omfattningen och miraklet av ditt eget väsen.
I tystnaden av en Helig natt tändes lite olja i en lampa. Ingen förväntade sig att den skulle brinna länge. Det var kallt och mörkt och tiderna var farliga. När byborna återigen tillägnade sitt tempel åt Skaparen, brann ljuset länge och starkt, mirakulöst nog. Det ljuset brinner inom dig. Även när du känner att du inte har mer att ge – för lite energi, för lite tid, för lite pengar – finns Skaparens ljus där, redo att brinna inom dig, redo att vägleda dig, redo att vara ledstjärnan inom dig som lyser upp din väg. Du är inte ensam, kära du. Källans ljus brinner inom dig.
I stillheten under många heliga nätter, väntade frön i jorden tills de grodde, växte och gav liv. Det kom en tid, efter att naturen utförde sina mirakel för skörden – då Hon skördade sina första frukter, som är ett samförstånd mellan ljus och mörker, sol och regn, näringsämnen och avfall. De som firar Kwanzaa, firar också styrkan och enheten av ljuset inombords.
Kära du, du är inget mindre än förkroppsligandet av det ljus som skapar Universum. Du är ljuset som finns i barnet, i lampan och de första skördarnas frukter. Du är en individ i en mänsklig kropp, men på djupet är du ett med allt som är gott, rent och heligt.
Så oavsett vad som pågår i din värld, tillåt dig själv att känna ljusets mirakel, skörden av ljus och ljusets födelse, genom att helt enkelt sitta tyst på vilken helig natt som helst och inse att i denna kärlek är allt lugnt, och allt är ljust.
Gud Välsigne Er! Vi älskar er så mycket.
Änglarna.

Du gillar kanske också...