Änglarna via Ann Albers, 18 juli

Meddelande från Änglarna

18 juli 2015

Kanal: Ann Albers

Mina kära vänner, vi älskar er så mycket.

Ni har så många gånger hört oss säga: ”Lyssna på ert hjärta nu. Lev i nuet. Finn kärleken nu.” Vi förstår att detta är förvirrande för en del. Hur kan ni önska en framtid medan ni också lever nu? Svaret är inte så svårt. Om ni känner i ert hjärta precis nu att det finns något ni vill skapa så, för all del, ni lever nu. Ni älskar en dröm nu. Ni älskar en lösning nu. Drömmen eller lösningen kanske inte är här än i linjär tid, men ni älskar den nu. Ni är villiga att arbeta för den nu. Ni är närvarande för ert eget hjärta nu.

Tänk er att ni vill åka på semester. Tanken reser sig i ert hjärta nu. I nuet bereder det er stor glädje att arbeta lite mer, i vetskapen att ni sparar pengar till semestern. Ni gläder er åt förberedelserna. Era förväntningar på framtiden blir en del av er glädje nu. Ni väljer att kärleksfullt arbeta ”utåt” nu för att senare få vad ni vill ha. Tanken på er framtida semester fyller ert ”nu” med kärlek och glädje.

Emellertid, anta att ni inte känner någon glädje överhuvudtaget över att arbeta övertid, men ni vill ändå få den där semestern. Gå in i ert hjärta. Käre Gud, jag vill ha semestern men jag vill inte arbeta fler timmar. Jag antar att jag måste växa, underkasta mig och fördjupa min tro på din förmåga att bringa detta till mig. Jag måste förlita mig på rätt tajmning. Jag väljer att kärleksfullt arbeta ”inåt” nu för att få det jag vill ha. Tanken på er semester och förväntningarna på de mirakler som ska skapa den fyller er med glädje i nuet.

Om ni emellertid säger: ”Jag vill inte arbeta hårdare! Jag vill inte vänta på miraklet! Jag vill ha den nu! Varför kan jag inte få den nu! Jag blir inte lycklig innan jag får vad jag vill ha! Jag antar att jag ska ge upp! Jag antar att Gud inte bryr sig!” skulle vi kärleksfullt reta er med att ni bara fått ett utbrott. Om ni vägrar att bli lyckliga innan ni fått något utifrån, då mina kära, gör ni bara motstånd mot meningen och syftet med ert liv på jorden, och det är verkligen en källa till lidande.

Att lida nu för att få glädjas senare är helt meningslöst för oss i himlarna. Att kärleksfullt arbeta mot ett större mål är vackert. Att lida nu för att ni gör motstånd mot andligt växande är för oss sorgligt att åse för ni kom till den här jorden för att växa. Att välja glädje nu, i tillit på Skaparens förmåga att hjälpa er att förverkliga era drömmar, är att leva som änglarna.

Här ett annat vackert exempel. En trädgårdsmästare tycker inte markberedning och ogräsrensning i trädgården innebär ”lidande”. Trädgårdsmästaren inser att dessa tröttande och ospännande ansträngningar är ett arbete av kärlek, en del av den större dröm om vad han eller hon odlar och ska skörda i framtiden. Trädgårdsmästaren väljer lite ansträngning ”nu” som en del av kärleken till hans eller hennes dröm.

Om emellertid trädgårdsmästaren skulle säga,” Jag hatar att bereda jorden. Jag hatar att rensa ogräs. Jag avskyr ansträngningen att odla en trädgård”, då skulle vi säga, ”Du kanske inte älskar trädgården tillräckligt för att vara trädgårdsmästare. Ta ett steg tillbaka och känn vad som är sant.” Behöver du vila innan du kan känna entusiasm för arbetet i trädgården? Skulle du hellre arbeta med något annat och hyra in någon för arbetet i din trädgård och sedan bara plocka frukterna av deras arbete? Skulle du hellre medge att du inte vill arbeta i trädgården alls utan istället handla i den lokala mataffären?” Vi skulle be denna lidande själ att ta ett steg tillbaka, ett steg inåt egentligen, och finna sin sanning i ögonblicket.

En trädgårdsmästare vet sedan att vid en viss tidpunkt, efter alla sina ansträngningar, måste de underkasta sig och vänta på att drömmen ska växa. De kan inte styra det, de kan bara förbereda och skapa fantastiska förutsättningar för att deras dröm ska växa. De måste både förbereda utåt, och ha tillit inåt.

Så när ni har ett mål, en dröm ni älskar, en utmaning ni skulle älska att övervinna, arbeta kärleksfullt mot dess förverkligande, antingen utåt eller inåt. Om ni emellertid inte känner någon kärlek alls i era ansträngningar, ta ett steg tillbaka och fråga er själva, ”Är jag bara otålig? Är jag i behov av vila, balans, eller lite uppmuntran och tröst från änglarna? Är jag i behov av ett nytt sätt att hantera detta?”

Om ni inte vet svaret, eller om ni finner ert eget hjärta, be då, ”Käre Gud, kära änglar, uppenbara mitt hjärta för mig. Visa mig min sanning. Vad är den djupaste sanningen inom mig? Vill jag verkligen ha mitt mål? Vill jag verkligen hantera saken så som jag gör? Behöver jag bara vila och hjälp?” Visa mig mitt hjärta. Ta sedan ett andetag. Andas djupt in i ert hjärta och lyssna till sanningen ni känner djupt inom er.

Era drömmar är värdiga er uppmärksamhet och ansträngning. I den grad ni tror på Skaparens oändliga förmåga att hjälpa er blir de förverkligade med större kärlek, lätthet och behag. Det kanske behövs arbete, men inte kamp, mina kära. Glädje kan återfinnas också i de största ansträngningar om de verkligen utförs i kärlek.

Gud välsigne er! Vi älskar er så mycket.

Änglarna

Översättning: Markku Pärssinen

You may also like...