Ärkeängeln Mikael via Kerstin Eriksson, 18 oktober, 2022

Tisdagen den 18 oktober 2022
Ärkeängeln Mikael
På Gott och Ont.
Jag är ärkeängeln Mikael och jag älskar er väldigt mycket.
På din resa i ditt liv möter du många olika saker och du möter flera val och det är precis vad livet handlar om.
Ibland tar ditt liv dig med på en promenad över en grön blommande äng där harmonin råder och allt är bra. Andra stunder måste du gå på vassa stenar som gör ont i fötterna. Och ibland går du där det är mörkt och andra gånger där landskapet tar dig till svåra terränger.
Ditt liv är en resa. Din själ är evig och för själen är vandringen här på din planet Jorden en del av din eviga vandring. Resan är målet, inte själva mållinjen som du kanske tänker på? Det du lär dig här på jorden kommer för alltid att vara något som din själ kommer att lära sig av för alltid.
Inte ett enda steg är onödigt. När du måste göra svåra saker i ditt liv och när du måste göra svåra val för att du inte hittar någon annan möjlighet –  är det okej. Det är vad livet handlar om. Att lära sig att klara sig oavsett vilka omständigheter det kan finnas.
Så vad handlar det om? Liv? Livet här på jorden?
För en själ som kommer till jorden är som en människa som går till ett universitet, och inte ett universitet som du tycker är en svår skola att gå på, men mycket svårare, för du tappar allt ditt minne, du börjar som nyfödd och du arbetar din väg upp, vilket innebär att du arbetar upp din kunskap om livet och vad som verkligen betyder något.
Så vad är det som egentligen betyder något?
Det du inte kan äga är den viktigaste kunskapen av alla. Du kan inte äga kärlek, eller köpa tro, eller shoppa för lite hopp. Du kan inte äga en sann vän.
Om du kommer till jorden för att utforska frihet kommer du att hamna i olika fällor, där du lär dig om att hållas fast mot din fria vilja. Det är bara ett exempel.
Ett annat exempel: Om du kommer till jorden för att lära dig mer om kärlek, kommer du att ha svårt att ta emot kärlek och du måste lära dig och förstå kärlek på grund av det.
Så här är det. Du är evig, som en själ. Och du vill komma hit, till den här skolan som Jorden är. Denna skola är mycket eftertraktad. Själar står i en lång kö i himlen för att återfödas på jorden, för att lära sig mer, för att förstå mer i olika ämnen.
Kan det verkligen vara så här kan man undra? Ja det är det!
Scenariet i ditt liv får dig att lära dig det du kom hit för att veta och sedan –  blir du en mästare i detta ämne. På ett sätt är du gift med livet, som du är här på jorden. När du föds in i det här livet har du sagt ja till ett liv i en av de svåraste skolorna som finns, i universum.
Ju mer kärlek du kan hitta, desto mer tro har du i ditt hjärta och ju mer förstår du att du är en skapelse av kärlek, desto mer förstår du av lektionerna du tar i den här skolan. Kunskapen om kärlek är gratis, det kostar inte ett öre och eftersom du själv är skapad av kärlek, tro, hopp och fler underbara energier börjar du älska det som är gratis. Du börjar lära dig att ingen kan äga dig, eller henne din älskade Moder Jord.
Jag är så stolt över dig, och hur du har klarat alla dina lektioner och alla dina svåra klasser i den mest komplicerade skolan av alla, Jordskolan, och du sprider fortfarande kärlek runt omkring dig.
Du sprider ett så härligt ljus omkring dig och det ansluter till alla dina systrar och bröder runt om i världen. Det är det vackraste ljuset som någonsin har funnits och jag gläds åt det för ingen dömer dig för dina val. Ibland är du ledsen över delar av ditt liv, som du önskar att du hade gjort på annat sätt?
Varje steg är viktigt! Om du inte hade tagit de stegen hade du inte lärt dig det du vet idag. Var glad! Var stolt! När du har levt ditt liv på jorden lämnar du och går tillbaka till himlen.
Och som ni vet kan ingen ta med sig något när de går tillbaka till det eviga hemmet. Och när du är tillbaka i himlen handlar den sanna rikedomen om kunskapen om kärlek som du tar med dig tillbaka i ditt själsväsende. Kunskapen är vad du tar tillbaka! Inte en stol, inte några smycken, guld, pengar eller en bil, ett hus eller vad som helst..!
Den tredje dimensionen på jorden är densamma som skolan. När du lär dig mer om vad som är gratis och inte kan ägas, kommer du in på en högre dimension eftersom du hittar mindre materia. Det handlar inte om gobelängen, eller mattan eller besticken.
Det handlar om en högre kunskap om att ingen kan äga Moder Jord. Ingen kan äga henne. Hon är sig själv! Alla som är här på jorden är besökare. Hälsar bara på! Säger du hej till henne? Behandla henne vänligt? Älska henne?
När du verkligen älskar dig själv, då älskar du henne, din Moder Jord eftersom hon kommer att spegla dig så att du förstår att du är på rätt väg. Moder Jord är en levande varelse, en skapare, en själ och hon älskar dig väldigt mycket och hon gick bredvid dig vid varje steg du har tagit i ditt liv, men du visste inte om det. Hon såg dina tårar, hon kände din rädsla, hon vet om all din smärta och även om din glädje.
Älska dina steg, älska vartenda ett av dem, älska dig själv alltid och fortsätt att skina det vackraste ljuset av kunskapen om kärlek, det enda du alltid tar med dig vart du än går!
Jag älskar dig
Mikael
Översättning, Marie-Anne

Du gillar kanske också...