Berit von Scheven Kanaliserar Sitt Högre Jag, 22 september, 2021

 

 

Kanalisering från mitt Högre Jag

Vi förflyttas till en stabil flotte på havet och seglar snabbt framåt med hjälp av stora ballonger. Det blir inte bara vi på flotten utan det kommer djur, växter och andra människor dit. ”Noaks ark”, får jag till mig.

Vi seglar över oceanen mot solen men som Ikaros, den tragiska hjälten i grekisk mytologi, brinner vi upp när vi kommer för nära den.

Jag visas en bild av män som jobbar i en gruva. De sliter i sitt anletes svett i en kolgruva och är alldeles svarta. Det blir kvar under jorden.

Vi andra återuppstår i ett vackert grönskande land med blommor i regnbågens alla färger. Vi samlas och slår oss ner i en cirkel. Vi har kommit tillbaka till paradiset. Balansen är återupprättad. Kvinnans skuld förlåten.

I mitten av cirkeln brinner en eld. Jag ser barn som dansar runt den. Det är glädje. Det är fest. Det är skördefest.

”Det frön ni sått har grott. Ni sådde i god jord. Njut av frukterna”.

Det svarta arbetarna från underjorden kommer upp till oss. De får gå igenom elden för att renas och tar sedan plats i cirkeln som växer och blir större och större. Fler människor från alla håll kommer dit. Jag hör trummor och cymbaler. Det är fest.

”Det gamla är dött, den nya har återuppstått”.

Stora frukter bärs fram, pumpor, meloner, avokado och mängder med vindruvor. De välsignas och läggs på ett långbord. En ceremoni utförs där vi ger tillbaka till jorden det vi tagit ifrån den. Någon tar upp en sång och snart sjunger alla med. 

Röken från elden stiger uppåt i två spiraler som slingrar sig runt varandra. Alla tittar förundrat på hur den stiger upp mot himlen.

”Det feminina och maskulina i skön förening”, säger någon och ler. ”Äntligen! Som vi har väntat på detta”.

Elden falnar. Solen går ner och stjärnorna tänds på himlen. Fullmånen ger ett magiskt sken över kultplatsen vi befinner oss på.

”Dags för hemfärd för de som önskar”! ropar någon men ingen är intresserad av att återvända ner i mörkret. ”Vi stannar här i ljuset och friden”, hörs ett samstämt rop.

”Ni har skapat himmelen på jorden”, hörs en mäktig röst förkunna.  ”Himmelen på jorden. Välsignat vare ert eviga liv”.

Berit von Scheven

(Ikaros, den tragiska hjälten i grekisk mytologi, flög för nära solen med sina vingar av vax. Vaxet smälte och han störtade ner i havet. Berättelsen om Ikaros handlar om övermod och hybris.)

Du gillar kanske också...