Fakta gällande Zimbabwe-Valutan, 10 december, 2016

 Reval-22

Fakta gällande Zimbabwe -Valutan

10 december, 2016

Mottaget via e-mejl vid 12:41 AM EST – Dinar Chronicles

 

Samtliga sedlar, från alla tidigare valutautgåvor, anses vara möjliga att återinlösa via Hong Kong Finansmyndighet (Hong Kong Monetary Authority) samt HSBC – Hong Kong; med andra ord bokförda transaktioner (ledger to ledger transfers), enligt internationell lag.

HSBC ska nu täcka det fullständiga värdet på samtliga ZIM-sedlar till alla valörer eller utgåvor, sålunda ges service till samtliga innehavare av ZIM-valuta i hela världen, genom ett nyligen undertecknat tillgångsbaserat internationellt avtal (även kallat Paris-avtalet gällande klimatförändringar).

HSBC har även fått mandat att återinlösa all giltig ZIM-valuta till alla insatta belopp. Detta gäller för alla ”första korgens” revalverade valutor.

Wells Fargo har alltid varit kontrakterade att assistera HSBC – Hong Kong, med att ta in ZIM-valuta inom USA och Nordamerika. Inte tvärtom.

Ni informeras även om att Wells Fargo inte är den slutliga inlösande banken – och har aldrig varit det – snarare likt en gynnad anställd för samtliga valutatransaktioner, inklusive ZIM.

Alla Nordamerikanska T1-, T2- samt T3- banker är kontrakterade att få ta emot samma procenttal i inkomstvinst, oberoende av vilket slag av valuta, sedelvärdet och mängden valuta som blir återinlöst.

Individuella ZIM-valuta-inlösenskurser kommer att variera från $0.01 USN till $125,000.00 USN beroende på de enskilda inlösarnas begäran och deras önskemål, erfarenhet och förmågor gällande sina humanitära projekt.

Sekretssavtal (NDA) och uppdelade utbetalningar kommer att åtfölja samtliga åter-inväxlingar som sker enligt suveräna kurser (högre än de angivna kurserna på skärmarna).

Sekretessavtal och uppdelade utbetalningar kan undvikas genom att man helt enkelt gör en begäran om att få göra återinlösen enligt en reducerad kurs (mindre än kursen på skärmarna).

Längden på de uppdelade utbetalningarna varierar från 18 månader till 50 år, det gör även räntan, från 2% till 8%, beroende på begärd kurs för återinlösen och längden på vald utbetalningstid.

Uppvisa 3 slag av personliga id-handlingar, precis som alla som önskar öppna ett vanligt bankkonto (åtminstone ett med foto).

Känn er välkomna att ta med alla befintliga bankkonton, fonder, LLC eller 501c3 – juridiska dokument (skattebefriat företag i USA som bl. a. ägnar sig åt välgörenhet) till ert möte för inlösen.

Om ni inte har något av de ovanstående, så kommer alla nya bankkunder vid sina möten för återinlösen att erbjudas tillfälliga bankkonton, fonder, LLC och 501c3 – juridiska dokument (samt lämplig rådgivning).

Inte fler än två ytterligare personer får medfölja någon individ på sitt möte för återinlösen. Familjemedlemmar, förtroendemän, jurister och revisorer är alla tillåtna.

Särboende makar kan göra återinlösen separat om de så önskar.

Minderåriga och häktade/dömda brottsförbrytare kommer inte att tillåtas återinlösa valuta enligt sedvanliga bankbestämmelser och federal/provinsiell lag.

Alla inbokade möten för att göra återinlösen kommer att planeras så att man använder sig av existerande kontor för utländsk valutaväxling, med några nya kontaktnummer som har lagts till de befintliga webbsidorna (nya numror ansågs nödvändiga för att man ska kunna hantera den stora volymen telefonsamtal).

Er bankupplevelse ”på husets framsida” kommer att vara exakt densamma, i och med er upplevelse ”på husets baksida” (extra bankpersonal och tillfälliga kontor för återinlösen) som utökar sin verksamhet exklusivt för RV-processen.

Det bästa som signalerar denna händelse är att några välkända restaurangkedjor plötsligt beslutar sig för att erbjuda catering i stora volymer – med samma menyer och beställningsförfarande – de lägger bara till 7,000 nya kök för er bekvämlighet under er resa, under något som med säkerhet kommer att bli en buffet-middagsupplevelse som bara inträffar en gång i ert liv.

Wells Fargo-drivna världsomspännande kontor för återinlösen av ZIM kommer att hållas öppna tills HSBC – Hong Kong bedömer att de inte längre behövs.

Längden för individuella återinlösensmöten för ZIM beräknas i medeltal vara strax under 65 minuter per växling.

Inga federala, statliga eller provinsiella återinlösens-skatter kommer att tas ut när ni växlar in er valuta, oberoende av sedlarnas ursprung, valör eller mängd.

 

Zimbabwe Currency Redemption Facts – 12.10.16

 

 

Översättning: Aslög Bergman – www.st-germain.se

 

 

Du gillar kanske också...