GCR Historisk Överblick del 6/10, August 26

GCR Historisk Överblick – Del 6/10

24 augusti

GLOBAL VALUTAOMSTÖPNING (GCR) &

VALUTAOMVÄRDERINGAR (RV)

 

 

VALUTAVÄXLING

Valuta inlösen är vanligtvis en mycket enkel process. Normalt tar en kund sin valuta till en bank/växlingskontor, kursen kontrolleras och banken/kontoret omvandlar den ursprungliga valutan till en annan valuta i de valörer som kunden väljer. Men under denna mycket unika och historiska bankhändelse, kommer det att vidtas ytterligare försiktighetsåtgärder för att skydda allmänheten från att banken översvämmas av de som önskar boka möte för växling.

Så mycket därför har inlösencentra skapats vid sidan om, med säkerhetspersonal, för att garantera säkerheten för alla inblandade med tanke på den höga volymen av GCR / RV trafik. Eftersom vad gäller bankerna, så har de haft tid på sig att förbereda sig för denna händelse i flera år, men de vet att allmänheten kommer att vara mycket hetsig. De känner till alla era frågor innan de uppstår, och har redan skrivna svar baserade på väl inövad psykologisk förhandlingstaktik för att maximera sin banks vinst på inlösningen.

Just nu väntar, bokstavligen, tusentals bankanställda på att ni kommer in till deras kontor och börjar GCR / RV växlingsprocessen. Så medan det bara kanske är fyra inledande valutor för inlösen, kommer de alla att generera onormala kursvinster, så därför är bankerna angelägna om att hålla alla lugna, sansade och samlade.

Deras personal i telefonväxel, kassapersonal, chefer och kapitalförvaltare, har alla fått utbildning i att ta itu med era problem snabbt och effektivt; detta så att växlingsprocessen kan flyta smidigt och snabbt. Men växlingsprocessen faktiskt börjar med ert bokade möte via telefon.

Varje operatör kommer att be om ert postnummer, vilka valutor ni äger, och i vilken mängd och valörer. Ur denna information, kommer de att boka in er till en viss filial eller växlingskontor med hänvisning till möjliga insättningskrav.

När ni väl är på deras filial eller växlingsanläggning, kommer de åter att kvalificera er baserat på er identifiering, hur mycket fysisk valuta ni har, valörer, volym och hemadress. Om ni visar överensstämmelse med alla era svar, kommer de sedan tilldela er till nya konton / förvaltningsteam som kommer att hjälpa er i er växling.

Men om ni verkar negativa eller obeslutsamma, eller ännu värre förvirrade, kan de be er att boka om er tid så att andra som är bättre förberedda kan gå före er. Varför? Eftersom bankerna är i branschen för att tjäna pengar, inte skapa vänner … så är mindre drama desto bättre. Så var beredda att lösa in på utsatt tid och snabbt, på ett kontrollerat sätt, eller var beredda att vänta då andra går före er eftersom tid är pengar.

Vi rekommenderar er att komma i tid, vara respektfulla och återhållsamma i er klädsel, ord och handlingar. Dessa är väl utbildade GCR / RV bankirer som inte vill höra berättelser om ert livs kall, eller vad ni ska göra senare samma dag med er plötsliga skänk från ovan. Så var inte på något sätt exalterade före eller efter växlingen, då många av dessa bankanställda kan ha blivit lurade om huruvida GCR / RV är verkligt. Många blev tillsagda att berätta för kunderna som frågade att det var en bluff.

Så gå in och gå ut … gör det bästa ni kan för att maximera denna första valutakorgens tillfälle, och fira i avskildhet i ert eget hem, håll all glädje för er själva i respekt för processen och som artighet till andra som inte är lika lyckligt lottade.

Kom med all er dokumentation i handen, i en välorganiserad mapp, tillsammans med alla era fysiska valutor, inköpskvitton, gåvobrev, juridiska persondokument, skatteuppgifter, befintliga bankkonto dokumentation, liksom en färdig lista över kontantcheckar som ni vill ställa till specifika personer, med specifika belopp. Med detta gjort innan ert växlingsmöte, kommer det att skilja er från 95% av de som växlar in, och eventuellt ge er ett försprång på att bli erbjuden de högre kurserna och / eller högre räntebärande åtgärder.

Kom ihåg, alla banker kan neka tjänster till någon de inte vill arbeta med.

Dessutom, om ni känner behov av att ta med en kollega eller familjemedlem, kommer det att tillåtas, men om nämnda kollega eller familjemedlem visar oro eller otillbörlig negativitet över växlingens kurs eller process, kan det dramatiskt skada er i sista änden. Så kontrollera deras attityder och begränsa deras frågor, särskilt om ni känner att mötet barkar åt fel håll.

Låt tumregeln vara: Mindre Drama = Mer Pengar. Och framför allt, träna på bankförhandling så mycket som möjligt innan ert besök. Kvaliteten på era frågor kommer att visa högre investerings IQ, och därmed kunna påverka kursen och därför potentiellt påverka den kurs och de villkor ni blir erbjudna i sista änden. Varför? Eftersom kontraktpotten är begränsad till ett visst belopp, och bankirerna kommer att söka hög volym och kunder med hög investerings IQ till att erbjuda kontrakts kurser också.

Så förvänta er det värsta, hoppas på det bästa, och få så mycket som ni kan på det mest vänliga och kärleksfulla sättet.

 

Översättning: Helene Alexandersson, www.st-germain.se

 

You may also like...