Jorden Talar: Ormen i din Mage via Pamela Kribbe,

Jorden Talar: Ormen i din Mage 
av Pamela Kribbe
Kära människor, jag är Jordens röst.
Känn mig i detta utrymme, i ljuden du hör, i atmosfären omkring dig. Du är en del av jorden, en del av mig. Men du är omedveten om detta faktum, eftersom många av er lever i ert huvud och har tappat kontakten med den mest levande delen av dig själv: din styrka, din passion, dina känslor. För de flesta människor finns det en slöja över dessa elementära krafter även om de är det som förbinder dig med mig, jorden och med livet.
Dessa elementära krafter finns i din buk. Det är där de råa känslorna bor: vilda vågor i ett turbulent hav.
Samtidigt finns det i din mage möjligheten till en djup tystnad där du känner dig ansluten till allt liv på jorden och är en del av det.
Vet att i mitten av din mage finns två ytterligheter: topparna och dalarna i ditt känsloliv och samtidigt ankaret, grunden för din existens: sambandet med allt liv som upplevs i tystnad och öppenhet .
Jag ber dig att gå ner med mig in i din kropp, in i din mage. Känn först fötterna stadigt på marken. Anslut med mig genom golvet; känna min energi. Allt på och i mig är levande: jorden, stenarna, gräset, växterna, träden, djuren. Allt är levande och har medvetenhet i någon grad.
Hela din kropp är en del av denna levande helhet. Alla har ett hem här som människa, ändå känner man sig ofta utan rötter, och inte alls hemma. Du undrar vad du gör här, vad din roll och uppgift är. Men se lattcivet omkring dig inte har den oron. Det bara är; de lever och njuter och känner tillfredsställelse.
Gå nu med din uppmärksamhet mot magen och andas med lätthet in i mitten av magen. Anslut dig till den naturliga, spontana kraften där som inte ifrågasätter varför du lever eller varför du har rätt att existera. Bli en del av min natur genom att släppa alla dina bekymmer och oro och kom hem till mig. Jag är din mor; Jag kan ta hand om dig om du anpassar dig efter mina rytmer.
Och vilka är dessa rytmer? Gå ner ännu längre ner i magen. Föreställ dig att ditt medvetande nästlar in sig helt i din bäckenhåla och vilar från alla tankar. Ditt medvetande känns omslutande i bäckenet. Där upptäcker du att anslutningen till mig genom ditt lägsta chakra, som rotar dig in i jorden, och du släpper känslan av separation genom att känna dig stöttad av mig.
Föreställ dig att en orm är ihoprullad i din buk. En orm är ett djur som kan framkalla motstånd hos vissa, men det är ett naturligt vilddjur på jorden. Den har mycket kraft och är en symbol för mycket energi som är kärleksfull och kraftfull och kan eliminera många tabun eller förbud. Men jag tänker inte tala om betydelsen av ormen som symbol. Jag ber dig helt enkelt att föreställa dig att en orm är lindad inuti din mage.
Ha respekt för detta djurs kraft. Känn muskelstyrkan i hela denna orms kropp. Känn hur det är att vara en orm som i naturen rör sig över marken under ett tak av träd, och hur hela din kropp sedan är kopplad till jorden, dammet, klipporna. En orm lever väldigt nära jorden. En orm är intelligent och tar jordens styrka helt in i sin kropp, samtidigt som den också suger upp solljuset och integrerar de kosmiska energierna från ovan.
Föreställ dig nu att denna kraftfulla orm, full av jordenergi och full av solens visdom, sakta rullar upp sig i din buk och gradvis stiger upp i din ryggrad genom nivåerna i din mage och ditt bröst. Känn dig tillfreds med dess kraft; gör ormen så stor eller så liten som känns bekväm för dig. Om du känner dig spänd när du gör detta, ge ormen en mer blygsam storlek. Denna orm reflekterar en urkraft inom dig.
Om du låter denna kraft stiga genom din ryggrad väldigt tyst, utan att tvinga den, se vad som händer inuti dig. Om du känner en blockering på en viss nivå av din kropp: din mage, ditt bröst, din hals, fråga då den här ormen: ”Vad är det du vill att jag ska vara medveten om? Vad skulle du vilja berätta för mig idag? Finns det något i mig som jag håller nere som jag inte vill se?” Lita på denna orm; det är en kanal för din primära energi.
Föreställ dig att ormens huvud, när den är helt uppstigen, nu sitter i ditt huvud. Känn den befriande handlingen av det som händer. Ormen driver ut överflödiga tankar, onödiga analyser och oro. Ormen är säker på sig själv och behöver inte bevisa sig själv. Ormen har en naturlig styrka och av den anledningen är den en symbol för helande: läkarnas caduceus.
Till sist skulle jag vilja säga något generellt. Mänskligheten på jorden är i en förändringsprocess och du känner dig kallad – kallad – att på något sätt bidra till denna förändring; för att underlätta födelsen av ett nytt medvetande. För att det kan vara en smärtsam process, och för att många människor lever i sina huvuden och har tappat kopplingen till sin jordning, kan denna förändringsprocess få dem att förlora balansen.
Men denna förändringsprocess är ostoppbar. De som är anslutna till sin grund och har den grundläggande tilliten att de är välkomna på jorden kan fylla en viktig och ledande roll i denna födelseprocess. Ha förtroendet att även om du har kommit hit för dig själv, så är du också här för att vara en barnmorska som hjälper andra i deras förlossning. Den här rollen gör dig glad innerst inne. Håll det inte tillbaka längre!
Jag behöver dig. Du kan överbrygga klyftan mellan mig, naturen och människorna. Den bron behövs och är ett återställande av balansen. Detta är inte en roll eller uppgift som ska kännas som en tung börda på dina axlar; det kan vara lätt och enkelt. Om du tror på dig själv och gör det du älskar att göra, kommer du automatiskt att hitta vägen och du kommer att bidra till helheten. Lita på din natur, dina instinkter och kalla fram ormen i dig när du önskar mer klarhet.
Tack så mycket för din uppmärksamhet.
Översättning, Marie-Anne

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *