Rådet via Ron Head, 28 juli, 2017

Rådet

via Ron Head

28 juli, 2017

Den Universella Frågan

Under den senaste veckan eller så, har jag ofta fått denna fråga i ’Frågor från läsarna’. I morse satte jag mig ner för att kanalisera om detta och fick ta emot en kallelse att kolla på tidigare inlägg. Jag hittade ett som var alldeles utmärkt, som jag trodde att jag knappast kunde förbättra. Nedan finns det kopierat. Var goda och gläd er åt det.

Den vanligast förkommande, nej, den universella fråga som ställs till oss, samt till guider på bägge sidor om slöjan är: ”Är jag på rätt väg?” Den andra är: ”Vad borde jag göra?” Får vi idag tillbringa lite tid tillsammans med er för att reda ut detta?

Det finns många saker som vi kan bidra med i denna diskussion. Vi skulle kunna besvara det hela med de enkla orden från den källa som ni kallar Abraham. ”Ni kan aldrig någonsin avsluta det och ni kan aldrig göra fel”. Men låt oss diskutera lite mer än det, om vi får?

Först vill vi poängtera att du finns här som en representerande facett av den varelse som satt, och fortsätter att sitta, i sammanträde tillsammans med ett råd av guider, lärare, mästare och din själsfamilj, vilka bestämde, samt fortsätter att bestämma, alla ’varför och hur’ inom din pågående inkarnation. Den överlägset största delen av den varelse som du är, befinner sig inte inom den pytte-lilla fysiska kropp och det begränsade sinne som du tror att du är. Du håller på att växa in i en insikt om detta. Det är i själva verket en stor del av ditt syfte att göra så.

Du har ett syfte för att befinna dig där du är. De flesta av er kan inte minnas vad detta är. Och för de flesta av er förblir detta ett mysterium, för ni tror inte att ni har tillgång till den större delen av er själva, eller ni misstänker inte ens att det finns någon större del av er. Nåväl, det gör det. Och den börjar bli alltmer känd och alltmer utbredd, när mänsklighetens andliga sida alltmer kommer i förgrunden.

Fastän var och en av er måste påbörja denna resa där han eller hon finner sig själva, så befinner ni er alla på denna väg. Var ni står, är på denna väg. Ert nästa steg kommer att bli på denna väg. Ni kan inte vara någon annanstans. Det skulle inte alls tjäna er att vara på någon annans väg.

Vad borde du göra? Du borde göra det som du gör bäst och mest av allt gillar att göra. Du har fått lära dig att om du har roligt, så kan du inte hålla på med det bästa. Du har fått lära dig det, för det finns de som ville att du skulle göra det som de förväntade sig av dig. Faktum är att känslorna av glädje och uppfyllelse, känslorna av tillfredsställelse, är det sätt på vilket ditt Själv, med stort S, får sin vägledning till dig.

Nåväl, ifall du noggrant har följt med, så vet du att det även finns andra sätt. Såsom vi nämnde här ovan, så är du en del av detta råd. Du blir ständigt vägledd, du får rådgivning och du blir lärd av dem som har den vägledning och information som du behöver. Det är en av orsakerna till att du behöver sömn, ska du veta. Och det är varför du så ofta får höra att du borde spendera tid i naturen, meditera osv.

Vissa av er kommer iväg med visioner, med minnen, med visdomsord som ringer i era huvuden. Vissa av er tror att ni inte får något alls. Låt oss försäkra er om att ifall ni gör er besväret, så är ansträngningen aldrig bortkastad. Men om du är en som bäst lär dig på ett sätt, förvänta dig inte att bli lärd på något annat sätt. Den allra mest effektiva saken för dig att göra, är faktiskt att spendera tid med din uppmärksamhet centrerad i dina känslor och helt enkelt sluta upp med att tänka i det förflutna (dömande) eller i framtiden (oro). Du kan göra det varsomhelst, men naturens frid, en park, en trädgård, där livet bara är upptaget med att leva och friden i detta är genomträngande, kommer med all säkerhet att mycket snabbt få dig att må bättre.

Nåväl, minns du att vi sade att du inte kan göra fel? Det stämmer, för du och universum lär er ständigt något. Din sanna fråga är: ”Vad kommer att ge mig vad jag tror att jag behöver, på det snabbaste sättet?” Stämmer inte det? Ävenså: ”Hur kan jag låta bli att göra ett enormt misstag?” Ovan finns ett svar på det. Ett annat är att du får vad du behöver.

Men vi erbjuder dig detta: Du kan inte göra fel om du håller dig kvar inom uppskattning och tacksamhet för det som du har och det som du får ta emot.

Nåväl, tänker du kanske: ”Jag kan inte bara släppa allting och springa iväg och bli en (fyll i tomrummet). Jag har förpliktelser. Jag måste äta.” Kan du göra detta i ett par minuter? Kan du lära dig något mer om det? Kan du se på när någon annan gör det? Du fattar. Vi vill säga att detta är nästa steg på din väg och den som du ’borde’ ta. Vänligen lägg märke till att vi lägger ordet ’borde’ inom citationstecken. Vad vi menar är att du kan märka att det är gynnsamt för ditt lärande och din tillväxt. Och du kanske upptäcker att det är en gåva som du kan dela med världen.

Det finns inget som du på ett bättre sätt kan bidra med till världen än att hålla dig själv kvar inom en högre vibration. Det betyder, konstigt nog, att det är mycket gynnsamt för dig att vara lycklig. Och lycklig är något som du kan vara, om du bestämmer dig för att vara det. Det är något som du kan göra. Gör det. Gör det mycket. Gör det till en vana. Gör det, så att det blir vad folk tänker på när de tänker på dig.

 

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved.

You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://oraclesandhealers.wordpress.com/

 

 

Översättning: Aslög Bergman – www.st-germain.se

 

 

 

Du gillar kanske också...