Rådet via Ron Head, 3 februari 2019

Rådet via Ron Head, 3 februari 2019

Per Staffan 4 februari 2019

Frågan om Syfte | Rådet via Ronald Head

Vi finner att vi än en gång måste ta itu med frågan om syfte. Om och om igen frågar ni detta här rådet och många andra kanaler, ”Hur kan jag finna mitt syfte?” ”Vad är mitt eller vårt syfte?” ”Vad ska jag göra?” Vi har i listan med frågor till oss, mer än ett dussin som frågar detta på ett eller annat sätt. Vi kommer att ta itu med det nu, än en gång, och kanske kommer ni att förstå att problemet ligger i era förutbestämda idéer om vad ett acceptabelt syfte kan vara.

Det finns en mamma som läser detta som är utmattad av att ta hand om tre barn. Hon gör ett för det mesta ouppskattat jobb väldigt bra. Hon föder dem, håller dem klädda, skyddade, behandlade av läkare och roade. Och hon gör det med mindre resurser än hon kanske önskade ha. Hon slutade vilja ha mycket för sig själv för några år sedan.

I tysta stunder beklagar hon att hon inte att har tid att ägna sig åt att hitta sitt sanna syfte i livet.

I varierande grad är detta en utmärkt illustration till alla de som ”inte hittar” deras syfte. Vi frågar dig det, vet den mamman att hon inte uppfostrar en anmärkningsvärd världsledare? Vet hon att ett av dessa barn kan bli en forskare som utvecklar botemedel mot flera dödliga sjukdomar? Tänk om ett barnbarn till ett av dessa barn kan bli en exceptionell lärare?

Du har blivit ”såld en uppfattning” om vad som är viktigt i din värld och vad som inte är det. Och då har du också köpt idén att du kan vara ”otillräcklig”. I din värld, som den för närvarande existerar, kan en person anses vara värd en hel del om den kan spela ett spel bra eller se bra ut framför en kamera eller läsa rader med en tilltalande röst. De kan begära mycket höga löner och bo i dyra hem etc. Lärare, healers, jordbrukare, etc., som lever sina liv till nytta för de omkring dem förväntas begära lite eller ingenting för vad de gör.

Vad säger detta om värdet som läggs på det vanliga men väl levda livet? Hur kan det påverka dina idéer om vad ditt syfte borde vara?

Allt vad vi just har diskuterat är resultatet av de saker du har lärt dig, eller det du har lärt dig från observation, under din livstid. Allt detta var bestämt av andra och accepterat av dig. Har du någonsin frågat dig själv vad du vill göra i ditt liv? Är det en alltför självisk idé?

Ni lever i dömande av er själva genom att jämföra er med andras accepterade idéer, varav några är döda sedan lång tid. Förstår ni?

Låt oss berätta vad ditt syfte verkligen är.

Ur ditt perspektiv, när du ser någon som är väldigt synlig i ditt samhälle eller till och med någon som är i ett yrke som du respekterar eller någon som har ägnat sitt offentliga liv till förmån för samhället, så tror du att han eller hon följer sitt syfte i livet. Och det kan vara så att det de gör följer en intention före inkarnationen.

Dock är yrket inte någon indikator som sådan. Syftet för alla människor på er planet är, och har alltid varit det, att höja och utvidga medvetandet av sig själva som individer och som det mänskliga kollektivet. Det Högre Jaget eller det Gudomliga Jaget, och individens guider och lärare, har till syfte under detta livet att föra till individen vad som helst som behövs för att uppfylla det övergripande syftet.

Om tillväxten och expansionen av medvetandet är bäst betjänt av erfarenheten att vara jordbrukare, då ska man vara en jordbrukare. Men livet handlar aldrig om att bara lära sig en lektion. Och oftast handlar det inte bara om lärande. Det är även möjligt att ha ett liv som i grunden är en vilotid, en belöning. Men belöning eller straff är inte påtvingat någon, för att någon som sitter i dömande någonstans fattat ett beslut. Det är bestämt för att det är vad själen själv behöver mest efter mycket rådgivning.

Nu försöker du att greppa den här tanken och förmodligen gör du det inte. Du är inte utrustad med förmågan, informationen, inte heller utsiktspunkten för en varelse som har levt otaliga liv och har all den erfarenheten för att komma till den förståelsen. Ändå är du precis den varelsen i ditt sanna väsen.

Och ni svarar evigt med ”Varför?” Och vi svarar evigt, ”För det är det du har valt.” Tiden kommer när din utveckling kommer att tillåta ett sådant vetande att vara ditt. Ni, mänskligheten, har bestämt att det ska vara så, och så ska det vara.

Under tiden skulle du vara bäst betjänt av att lita på att din själ ger dig exakt vad du behöver exakt när du behöver det. Få av er har lärt er detta. Och det är okej. Allt är okej. Du kommer också att förstå detta.

Nu, om vi har förklarat oss själva tillräckligt bra, kan du börja se att ditt ”syfte” är det som ligger framför dig att göra idag. Som allt annat i era liv är det en ständigt föränderlig och utvecklande sak. Dagens elektriker var säker på att han ville vara en cowboy när han var yngre. Sedan studerade han för att bli en konstnär. Han kunde nästan inte berätta vad som hände för att få honom dit där han är idag. Men märkligt nog, han trivs verkligen med att måla nu när han inte behöver vara perfekt i det. Njut för fullt av dagen du är i. Hitta något varje dag att vara tacksam för. Berätta det för din själ. Lita på det. Och berätta det också för den.

Ge er själva beröm för att vara på en resa som ägnas åt sökandet efter sanningen om vem du är. Om detta inte var sant, skulle ni inte ha ställt frågorna som ni har gjort, eller så skulle ni troligen inte ha läst så här långt. Ni är fantastiska. Ni är gudomliga varelser av fantastiskt ljus. Ni förändrar en värld. Tro bara inte att ni måste göra det ensamma.

There are two published books available on Amazon that contain the collected messages received by Ron Head (that’s me). The first is The Wisdom of Michael, available HERE, and the second is It Rings True, available HERE

Copyright © Ronald Head. Alla rättigheter förbehållna. Du får kopiera och omdistribuera materialet så länge du inte ändrar det på något sätt, innehållet förblir komplett och du inkluderar detta upphovsrättsmeddelande och denna länk: http://ronahead.com/

 

 

 

Översättning: Lars-Eric

Du gillar kanske också...