RV Op-Ed torsdag, 13 oktober

Reval-22

RV av Gäst-Krönikör torsdag, 13 oktober 2016
”Navelskådande”

Omphaloskepsis eller navelskåderi är kontemplation av en navel som ett stöd för meditation. Ordet kommer från grekiska omphalos (navel) + skepsis (agerandet att titta, undersöka).

—-

Har du någonsin sett en bebis som undersöker sin egen navel? De stirrar på sin navel som om den är någon filosofisk gåta som söker existentiell harmoni för att komma fram till någon esoterisk innebörd innan världen uppslukas i ett galaktiskt svart hål av intighet.

När det i sanning bara är en naveln på en söt bebis. Och vid den åldern är de alla söta och alla har en navel. Så det är ingen stor grej, eller hur? Inte så fort.

Jag föreslår att RV bara är ni som tittar på er navel, vissa i några månader, år eller ett decennium nu – ni väljer att sätta alla era förhoppningar, drömmar, fantasier, projekt … och någon rå överlevnad … på att det är äkta, riklig och ja, att det händer i kväll.

Andra gör inte det så mycket. Och om du ens nämner RV till dessa människor kommer de antingen ”klappa till” dig på bröstkorgen eller ”mentalt implodera” dina drömmar med en ogillande dödsblick.

Någonstans i mitten kanske den bästa balanspunkten finns, som är värd alla blickar och stirrande, men att vara besatt och/ eller ignorera RV är uppriktigt sagt ohälsosamt. Varför? Det är både verkligt och surrealistiskt samtidigt. Synligt och osynligt. Episkt och irrelevant. Makro men ändå mikroskopiskt. Det är absolut här och ljusår bort, allt på en gång.

Jag har en existentiell kris bara genom att publicera detta. Så låt mig andas en sekund … Det är bara en navel, det är bara en navel. OK. Jag är tillbaka. Det där var nära ögat. Förstår du vad jag menar? Det är lätt att gå vilse i denna RV-virvel!

De flesta av oss blir så psykologiskt absorberade i framtiden om vad som kan bli, att vi helt förlorar all momentana känslighet och bokstavligen glömmer var vi är levande – i detta här – i detta nu – och måste utföra grundläggande mänskliga uppgifter dagligen eller förlora allt. Jag kallar dessa folk ”outies” (utstående navel) eftersom de tenderar att konsekvent lämna eller gå utanför sina kroppar.

Denna vana är verkligen dålig för en del av er, jag vet. Besatthet x 1000. Och sedan kommer de ständiga trumslagen av ökade suveräna kurser, och en massiv fyrsiffrig ZIM-konvertering utan kapade nollor, och sedan kaboom! Plötsligt har du glömt att andas i en vecka.

På andra sidan av spektrumet, har vi ”innies” (ingående navel). Dessa är människor som snabbt somnar i Matrisen och som blev skänkta, låt oss säga en 50.000 ZIM-sedel. När 800-numrena slutligen kommer ut ägnar de det tillräckligt med uppmärksamhet för att ringa, boka in ett möte för att kolla upp det, bara för att upptäcka att deras fåniga ZIM-sedel är värd över en biljard USD! Och deras strukturerade utbetalning ger motsvarande en vinnande 500 miljoner Bingolottovinst… varje kvartal!

Snacka om att förlora all slutmuskel-kontroll av exakt motsatta skäl. Klassisk!

Och ändå, det är vad dessa afrikanska bitar av statsobligationer/ valuta av färgglad trädbark är värda i denna tid, plats och era. Och du har några. Så är det.

Så var din nivå av tro än ligger i förhållande till att RV är verkligt eller här nu, och oavsett djupet av din förberedelse av humanitära projekt vid inlösen, räkna med att vara helt chockad vid något tillfälle under ditt möte i veckan.

Och kom ihåg att skratta då du minns denna söta lilla flickan upptill, då hon tittar på sin vackra navel.

Eftersom denna historiska händelse bara är en del av vårt livsäventyr, precis som när vi alla lärde oss om den otroliga betydelsen av vår navel som utfodrade oss med livet i vår mors sköte, och den fullkomliga irrelevansen av en navel efter födelsen.

Det är ok att blicka i fullständig förundran efter din inlösen, men du måste fokusera tillräckligt länge för att rusa tillbaka till ögonblicket tillräckligt länge för att kompetent hantera din affär.

Gud är med oss.

Källa

Översättning Ann-Sofie Forsberg – www.st-germain.se

Du gillar kanske också...