Sanat Kumara och Det Högsta Rådet av Ljus via Mia Lighthouse, 25 januari, 2019

Sanat Kumara och Det Högsta Rådet av Ljus (via Mia Lighthouse)

Sanat Kumara

Connect with your inner self

Mina kära,

vi märker ibland att ni blir förvirrade gällande de olika dimensionerna. Om ni tänker så här;  den tredje dimensionen är den fysiska dimensionen. Det är inget fel på den, den är förutsättningen för allt liv. Det som trip you off är allt kaos som utgör det som ni uppfattar som denna dimension. Om ni istället tänker frekvens: ni vibrerar redan i mycket olika frekvenser; några mycket lågt, andra mycket högt, de flesta där emellan. Ni som läser denna typ av meddelanden vibrerar i allmänhet mycket högt och är på väg mot det vi kallar de högre dimensionerna.

Den stora utmaning ni står inför är att att integrera de högre energierna i er fysiska varelse

genom att höja era vibrationer/energier, er medvetenhet, er känslovärld, allt som ni är.

Detta kräver ert aktiva deltagande, det är NI som ska göra denna transformation, inom er.

Vi kan ge er guidning, vägledning, vi kan öka och höja energiflödet till er, men det är ni som måste ta steg i den riktning som främjar denna utveckling inom er.

Ni är i denna process nu.

Era energier skapar er verklighet, alltså är det viktigt för er att ha koll på era energier – och kontroll över dem. Hur gör ni det? Genom att alltid vara starkt förankrade i er inre kärna. Hur blir ni det? Genom andligt utövande. Meditation är ett essentiellt verktyg.

Meditation borde vara en lika naturlig del av era liv som att äta och sova – något ni gör med jämna mellanrum för att ladda batterierna och koppla upp er till era högre jag.

Meditation rekommenderas för alla, minst 15 minuter per dag, gärna mer. De flesta av er som läser detta mediterar redan och har gjort så i många år. Men ni är ändå ganska många som slarvar med detta och några som inte ens har börjat, därför vill jag ge er en enkel vägbeskrivning in i meditationens värld.

Meditation är en viktig bas i din andliga resa och den är inte tråkig eller kravfylld, tvärt om; det är avslappning och vila samtidigt som det är en resa in i ditt inre som med tid och tålamod kommer att ge dig en ökad medvetenhet om hela din existens. Med denna ökade medvetenhet följer även inre styrka, kraft, fokus, klarhet, välbefinnande, kärlek, insikt – och förmåga att ta emot och integrera de höga energier som strömmar till jorden vid denna unika tid.

Många har en bild av att man måste sitta i en lotusposition när man mediterar och visst är det bra om man kan det, men det är inget krav. Att sitta bekvämt i en lotusposition kräver en mycket vig kropp, så om du inte har det, låt inte det nedslå dig utan hitta en position som passar din kropp. För det viktigaste är inte positionen i sig utan ditt välbefinnande och din koncentration. Så tvinga dig inte in i en fysisk position som gör ont eller värker utan hitta sätt som fungerar för dig.

För många kan det vara en fördel att sitta på kanten av en vanlig köksstol då detta ger ryggen en naturlig svank som hjälper den att utan ansträngning hålla sig rak. Prova skillnaden mellan att sitta långt in på en stol och på kanten av den, det är en stor skillnad för ryggen. Om man sitter långt in behöver man oftast luta sig mot ryggstödet.

Varför är det då viktigt att ryggraden är rak samtidigt som kroppen är så avspänd som möjligt? För kundalinikraften att vakna och strömma genom dig. Kundalinikraften skulle även kunna kallas för upplysningsenergi. Denna kraft vaknar lättare och strömmar friare om ryggen är rak och avspänd på samma gång.

Kundalinikraften är en helt naturlig del av er varelse som varit sovande hos de allra flesta, men som genom meditation med tiden kommer att vakna allt mer, därför är det bra att redan från början hitta en fysisk position som främjar denna kraft.

Till de av er som har en fysisk skada som hindrar er från att sitta på det sätt jag föreslår här, låt er inte nedslås. Alla, absolut alla har tillgång till denna kraft, så hitta det sätt som passar dig. Exempelvis kan man meditera även när man ligger ner, ta gärna bort kudden under huvudet och byt ut täcket mot en tunn filt.

Som sagt väljer du den position som passar dig bäst, men om vi utgår från att du sitter på kanten av en köksstol, med knäna i en 90-gradig vinkel, fötterna är raka och fotsulorna vilar mot Moder Jord. Händerna vilar i knät, tumme och pekfinger ihop så att de bildar en cirkel. Känn kontakten med Moder Jord under dina fotsulor och föreställ dig att en tråd går från toppen av ditt huvud in i Universums mitt.

Detta är en grundposition. I denna position rekommenderar vi att du sitter minst 15 minuter per dag i total stillhet och bara iaktta din andning. Andningen är ett hjälpmedel, en fokuseringspunkt som hjälper dig att stilla sinnets och känslornas röster och som tar dig till en direktkontakt med Qi, din livskraft.

Jag hjälper dig att komma igång:

andas djupa lugna andetag. Släpp alla tankar, stilla sinnet och stilla känslorna till ett tillstånd av frid.

Till en början tar det kanske tid för ditt sinne och din känslovärld att stilla sig och du tycker att du inte ens hunnit börja innan tiden är slut. Detta är helt naturligt till en början, ha tålamod. Du blir medveten om de tankar och känslor som surrar inom dig och du övar dig på att släppa taget om dem.

Släpp taget, fokusera på din andning och gå in i dig själv. Ju mer du gör detta, desto lättare går det. Med tid och stunder kommer du att nå det tillstånd av inre frid som sätter dig i direktkontakt med Nuet, Alltet, Källan, ditt Högsta Jag.

Genom meditation vänder ni fokus in till er innersta kärna. I er innersta kärna är ni alla hela, rena, fridfull kärlek. I er innersta kärna finns er kontakt med det gudomliga. Genom meditation övar ni upp denna kontakt, ni öppnar upp för den – och med tålamod och disciplin så kommer den att växa, det är oundvikligt.

Med tiden kommer den föreslagna positionen att visa många fördelar för dig; när du följer andningen genom din kropp, från dina näsborrar upp i din hjärna, genom varje kärl i din kropp ner till dina fötter, så kommer din hela kropp att vakna. Med tiden när energin flyter naturligt i din kropp kan du känna ditt samband med Universum från ditt Kronchakra och du kan stärka din anslutning med Moder Jord genom ditt Fotchakra. Du kommer att känna energin från Universum till Moder Jord strömma genom din kropp och likaså från Moder Jord till Universum. Detta tillstånd är ren salighet. Rusa inte för att nå detta tillstånd men vet med glädje att det väntar på dig.

Det kan vara hjälpsamt att lyssna på avslappnande musik, det kan vara främjande att sitta i naturen och lyssna till naturens ljud, men viktigast ändå är att du lyssnar till dig själv. Att uppmärksamma din andning, höra och känna den genom kroppen kopplar ihop dig själv med dig själv. Du blir verklig, din kropp blir verklig, själva livet bir verklig – samtidigt som de icke-fysiska delarna av dig också kommer att bli allt mer verkliga för dig.

Jag uppmanar er att vara fria i sinnet och följa ert hjärtas röst i er vardag, men när det gäller meditation uppmanar jag till regelbundenhet och diciplin. Varje dag, varje dag, varje dag. Minst 15 minuter. Det är inte mycket tid, ge er själva denna tid.

Er broder i Ljus,

Sanat Kumara

 

Paus

 

Meditation

 

Det Högsta Rådet av Ljus:

Tålamod

Kära er alla.

Ta Sanat Kumaras upplyftande ord till era hjärtan, han vägleder er ständigt att hitta glädjen inom er med vetskapen om att när glädjen väl finns inom er så växer även allt annat ni önskar, i och omkring er. Vi uppmanar er även att ha tålamod.

Det är en balansgång livet på jorden i denna tid, men tänk på de naturliga processerna: om du planterar ett frö till en underbar blomma så är det vissa saker som krävs för att det ska bli en blomma av detta frö; först måste du plantera det i jorden och du måste ge det vatten. Det räcker alltså inte att stoppa ned fröet i jorden och förvänta dig att det nästa dag ska vara en stor vacker blomma där.

Nej, först har fröet en uppvakningsfas. Det vaknar och rör sig där inne i kapseln och en dag tränger sig den lilla spiran genom det skyddande höljet och ut i jorden, sedan börjar den lilla spiran sin väg genom jorden och upp mot solen. Väl ovanför jorden behöver den fortfarande näring och omtanke för att växa sig större och större – för att en dag stå i full blom.

Så du kan självklart inte i otålighet börja gräva i jorden i din sökan efter plantan när den ännu inte tagit sig ur sin kapsel eller är i process att tränga sig upp genom jorden mot solen. Inte heller kan du trampa på det lilla skottet när det väl har trängt sig upp ur jorden och när plantan väl har växt sig stor, fått blad och står i knopp så kan du inte

slita av blad och knopp i din sökan efter blomman. Nej, du måste inse att det är en process och att hela denna process behöver din omvårdnad.

Detta är en enkel bild, lätt att förstå. Ingen av er skulle slita av knoppar i sökan efter blommor för ni är väl medvetna om att knopparna är förstadiet till blommorna.

Men när det gäller er själva och er andliga utveckling har ni ofta svårare att se, men ha tillit till att samma process sker inom dig, så ha tålamod med er själva och er process.

Ta det steg för steg och uppskatta er resa – allt går så mycket lättare och växer så mycket bättre då. Det gäller både människor, omständigheter och blommor.

Fördelarna med att praktisera meditation visar sig kanske inte omedelbart men ha tillit till att när du väl sått detta frö så växer det inom dig så länge du är konsekvent. Med tålamod kommer det en dag att stå i full blomning.

Vi följer er med stor glädje,

Det Högsta Rådet av Ljus

You may also like...