Sanat Kumara via Mia Lighthouse, 5 maj, 2019

Kära er alla,

jag börjar dagens satsang med en kortfattad repetion och rör mig så vidare mot mer praktisk vägledning.

Jag levde på Jorden en gång för mycket länge sedan, långt innan er tideräkning på en jord som var mycket annorlunda än vad den är i dag. Jag levde i det ni kallar Paradiset. Edens lustgård fanns inte bara på en begränsad yta så som vissa tror, utan paradiset var ett medvetandetillstånd som handlar om att vara ”ett med allt” och ”total compassion with all”. I det tillståndet kan man inte skada en annan levande varelse, man kan bara glädjas över det, man kan bara fröjas tillsammans med det. Det är detta tillstånd som är ert hem kära barn.

Jag levde i den del av världen som i dag kallas Indien och jag levde i stor glädje och i stor frid. Ja, i mitt forna Indien levde vi i harmoni med naturen och med varandra. Delar av detta finns kvar i Indien; man är vegetarian till en stor del och detta är en mycket viktig del för mänskligheten; att inse att även djuren är gudomliga varelser.

På högt utvecklade planeter så äter man inte kött och man skadar inte varandra, vare sig med ord, tanke eller handling. Så mina kära, som kollektiv har ni en bra bit kvar att vandra. Detta kan tyckas som dystra ord, men samtidigt som mörkret kan tyckas mörkt, så är Ljuset ljusare än någonsin i er tideräkning. Så fokusera på Ljuset mina kära, och ha ivrig tillförsikt! För Ljuset har redan segrat!

Detta har ni hört många gånger och så är det, men anpassningen, frekvenskhöjningen, tar den tid ni låter det ta. Förstår ni? Det är upp till var och en av er att höja er till Ljusets frekvenser. Och när du väl höjer dina energier så påverkar du din omgivnings energier. Så det är både en individuell resa och en kollektiv resa – och dessa resor hör ihop, de är sammanlänkade. Din resa berör helheten mycket mer än du tror. Ni rör er i riktning mot en kollektiv uppvakning och ju mer konsekvent din resa är, desto enklare och snabbare går den.

När jag först kontaktade Mia så åt hon kött. Hon var noga med att det var kravmärkt från ekologiska gårdar för hon hade hört att detta var en garanti för att djuret hade haft ett gott liv och inte hade lidit. Men samtalen med mig fick henne att sluta äta kött, nästan från en dag till en annan. Man kan säga att det var ganska enkelt för henne då hon så tydligt känner min energi och hur viktigt jag anser detta vara, hon ser också min vision av en ny, fredlig värld, så för henne fanns det ingen orsak att hålla fast vid gamla mönster.

Jag guidade jag henne i vikten av att äta näringsrik mat och att ta tillskott av vitaminer av olika slag, och det gäller så klart för alla som vill ställa om sin kost.

Fråga i så fall om hjälp på apotek eller i hälsokost, hämta tips och inspiration från internet och böcker, sök upp kunniga människor som kan hjälpa er i er omställning. Det behöver inte vara svårt, men slarva inte när det gäller att få i er den näring som ni behöver för att må bra.

Låt det också ta den tid som är naturligt för er. Att minska kött är en bra början, ersätt det med mer och mer vegetariska eller veganska rätter, sakta men säkert. Sätt mål som är realistiska och känns bra.

Om ni ätit mycket kött kanske ni blir hungriga till en början, ät då näringsrika mellanmål, det kan vara enkla saker så som en skål med havregrynsgröt med frukt och nötter i, det tar ca 5 minuter att tillaga, är mättande, näringsrikt, bra för hjärtat, magen, med mera.

Se till att maten ni äter smakar gott också, mat ska njutas och ge glädje!

Många av er är vegetarianer eller veganer sedan länge och tycker kanske att denna fråga är märklig att ta upp. Men även om ni är många som sedan länge ändrat er kost så är det också en del av er som inte alls ägnat kosten många tankar och det är främst till er jag talar denna gång.

Vi ser omställningen på Jorden stegvis och alla kan inte göra allt på samma gång, det är inte ens önskvärt. Ditt hjärta vet vad som är bäst för dig, så följ ditt hjärta, din väg. Jag kommer med vägledning, menad att främja din resa, men du tar det i din takt, du gör det på ditt sätt.

Du kanske inte känns rätt för dig att sluta äta kött, då är det så, ingen tvingar någon till något. Men du kan i alla lägen vara noga med din mats ursprung, välj i så fall alltid kravmärkt, ekologiskt kött. Öppna upp dig för vikten av att djuren får leva goda liv och stöd deras välbefinnande på de sätt du kan.

För de flesta handlar det om att göra medvetna val när man inhandlar sin mat, för andra som känner sig kallade så handlar det om att göra något mer konkret åt saken. Det kan vara så att du är uppvuxen på en gård, kanske ska du ta över den och kanske är det du som ska ändra på mycket i denna gård. Det finns många positiva gårdar att hämta inspiration från, hitta dem och låt dig inspireras!

En omställning måste få ta sin tid, men låt det inte ta evig tid. Inse att vad du äter är viktigt för din andliga utveckling, det är viktigt för att rena dina energier så att du kan ta emot de högsta kärleksvibrationerna, det är viktigt för expansionen av ditt medvetande.

Att göra förändringar så som de givna exemplen är att konkret påverka er värld och era samhällen. Förvänta dig inte att andra ska göra saker åt dig, inse att du har kommit till denna planet för att att leva livet, att engagera dig i tillvaron och sprida ditt ljus!

När man lever i ett så högfrekvent tillstånd som jag gjorde så behöver man faktiskt inte så mycket mat. Jag uppskattade färsk frukt, nötter, färska blad. Jag åt inte måltider på det sätt ni gör i dag, jag åt när jag kände för det.

Jag drack mitt vatten rakt från floden, det var rent som kristall och gav mig mycket styrka och kraft. Jag hämtade även näring från luften, från jorden, från Källan. Man kan säga att jag regenererade mig själv. Allt detta är möjligt, allt detta kommer när du är redo för det.

Det kan vara en bra övning att föreställa sig en sådan värld, där allt strålar av sitt innersta ljus, där allt lever i sin högsta glädje! Där lejonet och lammet bokstavligen ligger sida vid sida. Föreställ dig att ni är på väg mot ett sådant tillstånd; mänskligheten, djuren, växterna, planeten, allt liv!

Ja, jag talar till er alla, framför allt till de av er som vill höja era frekvenser, som vill hela och rena era energier. Som kanske gör det på många, många vis, men som inte har tagit till er vikten av att ändra er kost. Gör ni det på ett sätt som passar er är det ingen uppoffring utan kommer att ge er glädje och skänka er kraft och energi!

I Kärlek och Glädje, i Evighet, Amen, Om.

 

Er broder i Ljus,

Sanat Kumara

Du gillar kanske också...