Söndagsmeditationen, 29 mars

 En annorlunda värld

 

meditation hjärta fritt.j peg

Solens strålar lyser över jorden. Allt väntar nu i spänd förväntan på att en ny dag ska komma. Det gamla rensas bort. En vind tar med sig delar av de gamla mönstren och förvandlar dem till oigenkännliga högar av bråte. Elden flammar upp och allt bränns ner till aska. Därefter kommer vattnet och drar med sig askan bort.

Efteråt breder tystnaden ut sig. Ingenting finns kvar. Allt är rent. Allt är pånyttfött. Solens strålar glittrar i den nya rena luften och doften av blommor går att känna överallt där människor vandrar fram, förundrade över den renhet som finns och den tystnad som råder.

Det är en värld av ljus, en värld av skir grönska och en värld av rent vatten och ren luft. På marken breder naturens mångfald av växter ut sig. Djuren springer och hoppar i höga glädjesprång. Allt är jungfruligt och nytt. Änglarna tittar ner på de förvånade människorna, som möter allt detta nya. ”Vilken underbar värld”, säger människorna. Men snart har de glömt vad de lämnat.

Har vi inte alltid levt så här tätt ihop med naturen och alla de fredliga djuren. Har vi inte alltid förstått vad djuren säger och vad blommorna viskar. Vi har väl alltid pratat med solen, månen och stjärnorna och vinkat till änglarna i skyn. Det har vi alltid gjort och vi har alltid betraktat älvornas dans på ängarna.

Så här vi alltid levt, något annat har bara varit en dröm, en ond dröm om kamp, våld och fattigdom. Det vara bara mardrömmar, inget verkligt. Nej, så här har det alltid varit och kommer alltid att förbli.


 

Jag heter Eva-Lena och har lämnat min arbetskarriär som lärare bakom mig. Kanalerna som en gång stängts har återigen öppnats för mig och jag får skrifter intuitivt. På detta sätt har jag skrivit böckerna Den tidlösa tidens tid och Nyckeln till Lyckans Labyrint

Hoppas du tycker om vad jag skriver. All lycka till dig.

Eva-Lena

Önskar du kontakta mig för att fråga något, tala om vad du tycker om meditationstexten eller köpa en bok så kan du kontakta mig på min e-mailadress evalena47@gmail.com

den-tidlosa-tidens-tid    nyckeln-till-lyckans-labyrint

Du gillar kanske också...