Tacksamhet  – Neal Donald Walsch, 23 oktober, 2023

Tacksamhet 

Neal Donald Walsch  

  

 

 

Varje morgon när jag vaknar försöker jag komma ihåg att be en liten bön. Det är samma bön som jag har bett i många år nu. 

Tack gode Gud för ännu en dag, och ännu en chans att vara mitt Högsta Jag. Tack för detta liv och för det här ögonblickets under. Tack för allt som någonsin har hänt mig, som händer nu och någonsin kommer att hända mig. För allt detta har skapat perfektionen av nästa andetag, och glansen av Vem Jag nu kommer att Bli. Amen, och amen. 

Det är bra för mig att börja dagen med tacksamhet, och sedan när jag går in i duschen brista ut i sång. Vanligtvis “Everything´s Going My Way” vilket är, tror jag, från Rodgers och Hammersteins musikal Oklahoma! Texten lyder … 

 

Oh, vilken underbar morgon! 

Oh, vilken underbar dag! 

Jag har en underbar känsla 

Allt går min väg … 

Oh, vilken underbar dag! 

 

Sedan när jag står framför spegeln för att raka och kamma mig, ler jag. Det är riktigt, jag ger mig själv ett stort leende. Vet ni att ni fysiskt inte kan hålla fast vid negativ energi av något slag om ni ler? Leendet upplöser den. Vet ni att det är omöjligt att förbli sur om ni sjunger? Sjungandet tillåter inte det. Vet ni att ni inte kan uttrycka sann ilska när ni känner tacksamhet? De två utesluter varandra.  

Använd denna lilla formel och ni kommer att börja varje dag med ett tänkesätt som kommer att förändra det som händer under timmarna som följer. Det här är viktigt att förstå. Vad ni upplever i ert liv är ett direkt resultat av den energi ni tar in. 

Här är något annat jag försöker göra varje morgon som har påverkat min livskvalitet. Jag försöker läsa eller skriva något heligt. Något meningsfullt och viktigt. Något lätt och varmt och underbart. Något om Gud och Livet och Kärlek, och hur man ska uppleva alla tre på högsta nivå. Sedan lägger jag ner mitt läsande eller skrivande och tar en stund för att tyst förlåta. Jag förlåter alla för allt, och jag inkluderar mig själv i den förlåtelsen.  

Det här är min 5-stegs formel att börja dagen med: 

Tacksamhet 

Sång 

Leende 

Helig näring 

Förlåtelse 

 

Inte nödvändigtvis i den ordningen. Men ta med alla om ni kan. Tänk på den som står er närmast just nu, och förbered en present för den personen i hjärtat och sinnet, och ge den till henne eller honom innan dagens slut. En varje dag. Avsluta varje dag med en recitation till er älskade: “Vad jag är tacksam mot dig för denna dag …” 

Nu vill jag att ni gör tre saker varje dag och hela ert liv kommer att förändras, inte bar era morgnar eller er relation. Gå genom er dag i vetskap om att Gud går med er, och att en annan mänsklig varelse kommer att komma till er denna dag för vilken ni kommer att ha en gåva till. Ni vet inte vad gåvan är just nu, men det spelar ingen roll. Ni kommer att få veta det när Gud för den personen till er. 

Gör något modigt och upprörande under de kommande 12 timmarna, och gör en modig/upprörande sak varje dag, och se vad livet har att erbjuda er denna dag. Ta det med ro, för det är er gåva från livet! 

Var snälla mot er själva denna afton. Ge er själva lite godis, vad det än är, och skäm bort er själva på detta sätt och säg “tack” till er själva och till Gud för den underbara upplevelsen av att leva fullt ut denna dag.  

Det här är min tiostegsmetod för att uppnå daglig lycka. Jag bryr mig inte om att sätta upp långsiktiga mål, eller uppfylla dagliga mål, eller driva projekt framåt och använda min tid klokt, eller någon av dessa saker vi hör från motiverande talare och framgångsrika tränare. Jag använder bara Tacksamhet, Givande och Gud som min väg till uppfyllande och glädje, och de tar mig dit varje gång.  

Med Ren Kärlek, 

Neal  

 

Översättning Ulla Krogh 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *