Uppdatering av Martin Berger, 7 augusti

th-4

Uppdatering av Martin Berger, 7 augusti 2016

Icke-bolagsstyrda mediekällor har nyligen avslöjat ännu en CIA-operation som även chockerar erfarna analytiker, över Washingtons flagranta självförtroende i att dess brottsliga handlingar i olika delar av världen ska gå obemärkt förbi och ostraffat. Vi ser ännu en gång att för att säkra sina utländska intressen tillsammans med intressena för amerikanska militära entreprenörer, kräver Vita huset att CIA ständigt utvecklar nya hemliga operationer som syftar till att störta de politiska personer som invänder mot Washingtons hållning på den internationella scenen.

Så bli inte förvånad om en CIA-agent dyker upp framför din dörr i morgon och kräver att du lever i enlighet med amerikanska diktat, om inte det internationella samfundet kommer samlas för att motsätta sig dessa ondsinta metoder och kräver att Vita huset och CIA står till svars för sina handlingar inför en internationell domstol.

Enligt den turkiska tidningen Yeni Safak Daily var den misslyckade militärkuppen i Turkiet iscensatt av Vita huset, och ger information om exakt vem som låg bakom förberedelserna inför denna blodiga händelsen. Turkiska journalister säger att på grund av de snabbt försämrade relationerna mellan Obama-administrationen och den turkiska ledare Tayyip Erdogan lanserade Washington en operation för att skapa förutsättningar för störtandet av den turkiska presidenten.

Man noterar det massiva propagandakriget mot Erdogan i kombination med det omfattande tryck som lades på den tyska förbundskanslern Angela Merkel och andra europeiska politiker, som styrs av Washington för att förhindra Turkiets anslutning till EU, trots en rad uppmuntrande löften som Ankara har matats med under de senaste tre decennierna. Markeringen följdes av kravet från ett antal tidigare amerikanska ambassadörer som publicerat en tidigare vädjan till Tayyip Erdogan i Vita husets språkrör – The Washington Post, krävande att Erdogan avgår omedelbart.

Den nya fasen av konfrontation mellan Ankara och Washington startade i april förra året, när turkiska tjänstemän hotade att förbjuda amerikansk militär personal från att använda Incirliks militärbas. Men den största orsaken till den misslyckade militärkuppen som förbereddes i en hast, var återföreningen mellan Ankara och Moskva, sammanstrålningen av Erdogan och Ryssland, som i Vita huset uppfattades som ett stort hot mot USA:s dominans i Mellanöstern.

Enligt den senaste tidens journalistiska undersökning tillbringade amerikanska underrättelsetjänster över 2 miljarder dollar på förberedelserna av den senaste tidens militär i Turkiet. Hjärnan bakom kuppen, har vi fått höra, är den tidigare chefen för den internationella säkerhetsstyrkan (ISAF) i Afghanistan, general John F Campbell. Han låg bakom planeringen av denna operation och instruerade turkiska militärer. Enligt den turkiska tidningen Yeni Safak Daily höll Campbell hemliga möten med turkiska militära tjänstemän vid Incirliks militärbas. Det har rapporterats att denna amerikanska general agerade under direkt överinseende av CIA och i nära kontakt med rörelsen av den själv-förvisade prästmannen Fethullah Gülen, som är bosatt i Pennsylvania. De 2 miljarder dollar som Washington beslutade att spendera på kuppen överfördes till Campbell via den nigerianska banken UBA. Detta belopp användes för att muta turkiska officerare som beslutade att delta i det misslyckade kuppförsöket.

Campbell ledde förberedelserna för denna operation i Turkiet i åtta och en halv månad. Vi har fått höra att CIA inrättade en särskild grupp med kodnamnet ”Safari” som skulle driva kuppkomplottprocessen och repetera alla steg i operationen. Enligt de turkiska journalisterna var Henri Bakrey CIA:s ”övervakare på plats”, denna före detta CIA-agent innehar nu positionen som direktör för Mellanösternprogrammet vid Woodrow Wilson Internationella center för forskare.

Det är nu känt att Henri Bakrey höll möten i Istanbul den 15 och 16 juli i loungen i Île de Princes hotell. Barkey var så säker på att resultatet av CIA-kuppen skulle bli framgångsrik, att han även krävde att hotellets förvaltning skulle hjälpa honom att göra ett offentligt uttalande den 16 juli, till de västerländska mediekällorna som CNN, NBC och Voice of America.

Turkiska journalister rapporterar att militärkuppen inte bara syftade till att störta den sittande turkiska ledaren och ersätta den med en mer lätthanterlig pro-amerikanska kandidat, men att få en ytterligare militärbas inom turkiskt territorium för att stärka sin omstörtande verksamhet mot Syrien, Iran och Ryssland.

Så det ser ut som om det är hög tid att hålla USA och CIA ansvariga för den pågående inblandningen i de suveräna angelägenheterna i andra stater, vilket leder till spridning av kaos och destabilisering över ett antal regioner.

http://thetruenews.info/2016/08/07/turkey-yet-another-cia-operation-uncovered-by-journalists/

Översättning Ann-Sofie Forsberg – www.st-germain.se

Du gillar kanske också...