Änglaguiderna via Taryn Crimi, 31 januari, 2018

Änglaguiderna via Taryn Crimi

31 januari 2018

Det är miljontals människor som nu börjat vakna upp till sin sanna potential; som lär sig att vi är eviga skapande varelser som kan skapa allt vi kan föreställa oss. Men hur vidarebefordrar vi denna nyfunna kunskap till våra barn? Tänk er vad livet skulle ha varit om vi växt upp med denna typ av information.

Så här är 7 saker ni kan göra för att uppmuntra era barn att nå sin fulla potential som de eviga, gudomliga varelser de är.

  1. Ingen dröm är för stor – Alltför ofta, som vuxna, låter vi praktikaliteter avgöra sannolikheten för att våra drömmar blir uppfyllda. När det, faktiskt, inte finns några gränser för vad vi kan åstadkomma när vi är säkra på att vi kan manifestera det. Det är bara när vi tillåter tvivel och rädsla av osäkerhet krypa in, som vi förminskar vår enorma skapande kraft.

Tänk hur mycket vi kunde åstadkomma om vi fokuserade hela vår uppmärksamhet på att tro på oss själva, på våra drömmar? Barn är otroligt mottagliga och suger som en svamp upp den information de ges. Redan vid 3 eller 4 års ålder kan barn introduceras till denna idé att främja den naturliga förmåga barn har att drömma utan begränsningar.

  1. Lär dem att deras tankar skapar deras verklighet – Oavsett hur unga eller gamla vi är, skapar vi, var och en, vår verklighet genom våra tankar. Universum svarar inte på våra ord, eller ens våra önskningar; det svarar på den vibration som vi kontinuerligt sänder ut genom vårt fokus och våra känslor. Barn som lär sig detta från tidig ålder kan avsiktligt börja skapa sin egen verklighet istället för att låta upplevelserna i sitt liv styra hur de känner.

När vi tar tillbaka makten över vårt fokus och börjar använda det till vår fördel, istället för att obetänksamt svara på det vi undermedvetet skapar, börjar vi avsiktligt skapa det liv vi vill leva.

  1. Fokusera på de positiva aspekterna av livet – Alltför ofta låter vi de negativa upplevelserna i vårt liv bli vårt mest dominerande fokus. Det vi fokuserar på kommer alltid att expandera. Många gånger låter vi ovetande problemen i vårt liv expandera genom vårt fokus. Om vi bara kunde låta saker som vi uppskattar och njuter av bli vårt fokus, skulle hela vår värld påbörja ett dramatiskt skifte. Att lära barn hur de ska skifta sitt fokus till de positiva aspekterna i livet är en av mest värdefulla lektioner vi kan ge dem.
  2. Lär dem genom era handlingar – Ord lär sällan, vi lär oss alla bäst från våra upplevelser och från andras upplevelser. Barn ser på sina föräldrar, sina kära och vårdhavare mer än på någon annan för att söka efterlikna dem. Var en förebild som gudomlig varelse genom era handlingar. Vi har alla haft upplevelser vi inte tycker om, som vi till och med avskyr, men det är inte vad som händer oss, utan vår reaktion på det som händer oss, som avgör hur våra liv utvecklas. Var den person ni vill att era barn ska bli. För det är genom ert ljus som de kan finna sitt eget.
  3. Uppmuntra dem att följa sina passioner och odla deras kreativitet – Hur skulle vår värld se ut om alla följde sina passioner istället för vad som verkar vettigt i en ”logisk” värld? De gåvor och passioner som vi alla föddes med var avsedda att vara en kompass som skulle leda oss till det liv vi var mest nöjda med. De drömmar vi alla hade som barn glider ofta undan när vi ställs inför livets verklighet.

Det finns några som helhjärtat har följt sina passioner och är uppfyllda av det arbete de utför. De älskar sina liv. Ingjut detta i era barn i tidig ålder och tillåt inte praktikaliteter för en dröm avgöra om ett barn ska följa det de älskar. Att hitta de saker ni älskar mest är en sann skatt som borde odlas och uppmuntras oavsett vad det ”logiska sinnet” säger.

  1. Uppmuntra deras naturliga nyfikenhet – Barn är av naturen nyfikna, de finner spänning och intresse på de konstigaste ställen. Saker som vuxna ofta förbiser vet barn inom sig att uppskatta. Känslan av gräs mellan tårna, en grävmaskin som rullar förbi, en sked och dess många användningsområden.

Barn vet inom sig hur man njuter av de ”små sakerna”. De tittar instinktivt efter skönheten som omger oss alla. De lär sig hur en ny värld fungerar men har ändå inte glömt att de sanna skatterna i livet hittas i att utforska den prakt som finns här för oss alla.

  1. Viktigast är att hjälpa dem hålla förbindelsen med sin intuition – Vi har alla fötts med förmågan att ansluta oss till de högre sfärerna, att ta emot inre vägledning och lita på vår intuition. Dock blir vi alltför ofta så beroende av våra 5 fysiska sinnen så vi låter förmågan att ansluta förtvina. Den försvinner aldrig helt, men den är som en oanvänd muskel som tillåts förtvina.

Barn har en inneboende förmåga att ansluta, och när de uppmuntras att använda sin intuition och förlita sig mer på den växer förmågan och utvecklas till ett djupgående verktyg som kan ändra livets riktning på så många effektfulla och välgörande sätt. Barn har ofta förmåga att ”se” sfärer som vuxna sällan kan uppfatta.

Om de inte är övertygade om att de bara är fantasier kommer de att ytterligare utveckla förmågan snarare än att förlora den. Uppmuntra era barn att använda denna inneboende gåva som de är födda med.

Det finns så många saker vi kan lära av våra barn, som i åratal varit misstrodda. Barn vet inom sig de Universella sanningar som många vuxna glömt. Ge era barn den största gåvan genom att tillåta dem växa på sitt eget unika sätt och inspirera dem att följa sina drömmar och önskningar. Andras tvivel har krossat så många drömmar. Var vinden under era barns vingar och hjälp dem sväva förbi praktikaliteterna i det dagliga livet.

Mycket kärlek

Dr. Taryn Crimi

 

Översättning: Markku Pärssinen

Du gillar kanske också...