Änglarna via Ann Albers, 2 mars 2019

Änglarna, 2 mars 2019

Via Ann Albers

Mina kära vänner, vi älskar er så mycket.

Det är dags för er på Jorden att lösa era kärleks/hat relationer. Ni älskar verkligen alla. Ni älskar verkligen allt. När vi säger ”ni” i det här sammanhanget, så menar vi er själ. Ni är ingenting mindre än kärlek.

Häri ligger en förvirrande tanke för de flesta människor. Er själ älskar allt och alla, eftersom er själ vet att alla och allting är det Gudomliga i förklädnad. Men hursomhelst, ni kom till Jorden med mycket distinkta personligheter, distinkta preferenser och distinkta gillande eller ogillande.

Så medan er själ älskar allt och alla, är det helt OK för er att inte gilla allt och alla? Det här är ett tufft koncept för de flesta. Ni har blivit präglade att tänka på kärlek som en varm, luddig, ”skön” känsla.

Vad de flesta kallar kärlek är dock att helt enkelt må bra över något eller någon som har fått er, eller fortfarande får er att må bra. det

Det är därför ni kan bli förälskade i ett jobb – eller en person – och senare sluta älska det jobbet eller den personen, lika lätt. Ni älskar jobbet/personen medan det/han/hon får er att må bra, och när de inte längre gör det – när de triggar igång känslor som påminner er om er egen inre smärta eller ovärdighet – då älskar ni inte längre det/honom/henne. Det kan ske snabbt, eller i många fall ta flera år, efter att ni först har prövat allt i er makt för att komma tillbaka till den ursprungliga ”må bra känslan.”

Vi försäkrar er, hur som helst, att er rätt att må bra finns inom er, och bara inom er. Ingen annan har befogenhet att få er att må bra eller dåligt. De kan naturligtvis göra det enkelt eller svårt för er att må bra eller dåligt, men i slutändan är ni själva ansvariga för era tankar, och era tankar ger er känslor.

Det är av omtanke mot er själva att öva på att välja tankar som känns mer som kärlek. Om någon trampar er på tårna kan ni säga: ”Aj! Din klant! Se dig för! Det gjorde ont!” eller så kan ni säga: ”Oj! Jag älskar dig, men herregud, var lite mer försiktig nästa gång.” Den ena tanken kändes inte så bra, medan den andra kändes bra. Er tå värker redan … så ni kan lika gärna välja en kärleksfull tanke som gör det möjligt för tån att läka snabbare.

Om en person som ni älskar sviker er kan ni säga: ”Åh din lögnare! Din bedragare! Din hycklare! Jag hatar dig! Hur kunde du? Du sårar mig!” eller så kan ni säga: ”Jag älskar verkligen din själ, och jag vet att du måste vara fruktansvärt sårad och osäker för att bedra mig. Jag önskar att du skulle känna dig tillräckligt bekväm för att ha en djup konversation med mig och äga dina val, innan du tog din tillflykt till det där. Det måste vara fruktansvärt att vara så konflikträdd att du kände dig tvungen att gå bakom min rygg, och undergräva din egen integritet. Jag önskar att du hade haft mer mod, men jag vet att du gjorde ditt bästa. Men jag älskar och respekterar mig själv, och detta är inget beteende jag vill ha i mitt liv. Antingen får du lösa det här med mig, eller gå din väg i frid.” En tankegång känns fruktansvärd och en känns kärleksfull och fridfull, om än ledsam.

Vägen till att älska även när ni inte ”vill,” är att inse att varje själ är på en resa för att upptäcka sitt ljus och sin sanning, precis som ni är. Varje själ har sina egna skador, sina egna utmaningar och sina egna blinda fläckar. Varje själ gör så gott den kan i varje givet ögonblick.

Erkänn den kärlek och det ljus som finns inom alla själar, men var ärliga mot er själva om ni tycker om dem eller inte.

Respektera var och ens resa och deras rätt att utvecklas som de själva vill. Respektera också er egen resa och er rätt att utvecklas som ni vill.

Tillåt andra att välja hur de vill leva. Ge er själva rätten att välja hur ni vill leva.

Att välja att älska innebär själslig mognad. Ni måste avstå från att önska att människor ska vara de ni vill att de ska vara. Ni måste avstå från att bli arga på andra för att de inte är som ni vill att de ska vara. Ni måste välja att hedra ljuset inom er själva … även när ni själva inte är de ni önskade att ni skulle kunna vara.

När ni går genom livet, säg då till er själva: ”Andra är som de är. Livet är som det är. Jag är den jag är. Vad är den mest osjälviska sak jag kan göra med tanke på omständigheterna just nu? Kan jag fokusera på ljuset inom någon annan och säga något vänligt, eller bara gå iväg om det inte fungerar?”

Det är mycket lättare att älska när livet gör det enkelt. Och ändå, om ni kan älska ljuset inom någon annan, även när ni inte tycker om deras personlighet eller beteende, kommer ni att befria er själva.

Ni gör redan det här på många sätt. Ni kan älska ett barn som beter sig illa, även om ni inte tycker om deras beteende, därför att ni förstår vilka de verkligen är. Ni kan älska er katt eller hund även när de förstör saker, eftersom ni vet att de älskar er ovillkorligt. Ni kan älska ett ”renoveringsobjekt,” därför att ni ser dess skönhet och potential, som bara väntar på att få komma fram.

Tänk om … Tänk om alla dessa människor som ni inte känner någon större kärlek för, helt enkelt är de ni älskar som beter sig illa, förstör saker och renoveringsobjekt som ni bara inte känner för att tackla? Kan ni fokusera på sanningen inom dem och älska det … även om ni måste dra en hälsosam gräns, och även om ni måste ”gå er väg och be om styrka?”

Detta kräver övning och villighet att ändra gamla invanda tankemönster, men om ni är villiga kommer ni att avlasta er själ, befria er själva och låta er själva ha en lycksalig, kärleksfull upplevelse av livet … oavsett vad resten av världen håller på med.

Gud Välsigne Er! Vi älskar er så mycket.

Änglarna.

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

Du gillar kanske också...