Änglarna via Ann Albers, 20 december 2020

Änglarna

Via Ann Albers, 20 december 2020

Mina kära vänner, vi älskar er så mycket.

Även om så mycket har varit oförutsägbart, skrämmande och främmande det här året, önskar vi att ni finner en fridfull tröst i firandet av er ljushögtid. Oavsett om ni firar ensam eller tillsammans med familj och vänner, är ljuset i krubban och stjärnan som lyste så klart, samma ljus som lever, andas och brinner klart inom er.

Ni firar i själva verket inte bara miraklet som inträffade för många år sedan, utan ännu viktigare, miraklet med varje enskilt uttryck av kärlek som ni känner i ert hjärta. För varhelst kärlek finns, finns Jul. Varhelst kärlek lyser i mörkret, finns Hanukkah. Närhelst ni lyssnar på ert hjärta följer ni stjärnan – det vägledande ljuset inom er, som hjälper er att navigera i dessa oberäkneliga och osäkra tider.

Så många av er har varit det här ljuset genom åren. Ni har varit hoppets, inspirationens, fredens och sanningens ljus i en värld där många har varit besatta av rädsla eller separation. Ni har varit ljuset av den levande Kristus, Närvaron och den Gudomliga Kärleken förkroppsligad i en värld i behov av hopp.

Med varje vänlig handling mot er själva eller andra har ni väckt ljuset till liv. Ni har väckt kärleken till liv när ni hedrade ert eget hjärta och accepterade era egna känslor – oavsett om det innebar att ni stannade hemma och fick era varor levererade, eller gick ut och fortsatte med livet som vanligt, eller när ni anpassade er till det nya normala. Ni har väckt den här kärleken när ni sydde masker, levererade varor, hjälpte er granne, arbetade med ert vanliga arbete, lärde er nya färdigheter, tog kontakt på er dator, bakade, var ute i naturen eller helt enkelt lät hoppet för att en bättre värd ska växa fram efter detta.

På många olika sätt, stora eller små, har ni väckt julen till liv i era hjärtan och ert hem. När ni samlas, var och hur ni kan, när ni firar – vilket det är i ensamhet eller tillsammans med era kära; när ni lyssnar på julmusik, sjunger julsånger, njuter av era traditionella maträtter eller helt enkelt har några dagar av lugn och frid, var då medvetna om att det är er själva ni firar – ert ljus, er kärlek och er närvaro här på Jorden.

God Jul, ni kära. God Hanukkah, God Kwanzaa och framför allt en Lycklig Helig ljustid. Vi hedrar er som pionjärer i en underbar ny värld, som fortfarande befinner sig i födelseprocessen. Vi hedrar er som ett ljus i mörkret. Vi firar er villighet att arbeta er igenom er rädsla, era frustrationer, er upprördhet, era meningsskiljaktigheter och era utmaningar och för att ni återigen har väckt liv i det mirakel som brinner inom er.

Ni är de mest lysande blombladen på Guds träd. Ni är ljuset i mörkret. Ni är gnistor som så småningom kommer att tända en fantastisk och lysande flamma av kärlek i mänsklighetens hjärta. Njut av er ledighet. Sakta ner. Njut av stunderna. Samla er energi. Ni behövs, kära ni. Vi firar er och födelsen av ert ljus i varje ögonblick av ert liv.

Gud Välsigne Er! Vi älskar er så mycket.

 

Översättning Ulla Krogh

 

 

Du gillar kanske också...