Änglarna via Ann Albers, 4 augusti 2018

Änglarna, 4 augusti 2018 

Via Ann Albers

Mina kära vänner, vi älskar er så väldigt mycket.

Vi vill vara mycket kärleksfulla mot er idag när vi framför ett känsligt ämne – ett ämne som, om det förstås rätt, kan ge er stor frihet, det handlar om ”kontroll”.

Ni har ett talesätt på Jorden som säger om vissa individer på er planet att – ” han/hon är ett kontrollfreak!” Ni säger det som om det här är en ovanlig sjukdom, men som vi ser det (och vi säger detta med kärlek), är nästan varenda människa på Jorden ett ”kontrollfreak” på ett eller annat sätt.

Vi säger inte att de flesta av er har en medveten önskan om att tvinga andra att lyda er. De flesta av er skulle aldrig drömma om att diktera någon annans val, eller tvinga dem att göra som ni vill. De flesta av er skulle säga: ”Jag har ingen önskan om att kontroller någon annan.” Vi tror er! Men kontroll kan visa sig på ett mycket subtilt och självdestruktivt sätt.

Säg till exempel att ni vill hjälpa några som ni verkligen älskar. Antag att de är sjuka eller ägnar sig åt ohälsosamma vanor. Ni lär dem om nyttig kost. Ni delar med er av information som kan hjälpa dem. Ni föreslår att de går till en healer, rådgivare, kurator etc. Alla dessa är mycket kärleksfulla och omtänksamma förslag.

Vad gör ni när dessa personer inte vill ha något att göra med era vänliga erbjudanden? Vad gör ni när de fortsätter att engagera sig åt vanor som skadar dem, och i sin förlängning skadar er? Kan ni helt enkelt älska dem, låta dem gå sin egen väg och ta hand om ert eget liv? Eller blir ni frustrerade och upprörda – arga för att de inte lyssnar på er eller accepterar er hjälp?

Mina kära, med all kärlek och respekt, vi måste påpeka att om ni blir frustrerade på någon för att de inte lyssnar, är det verkligen ett symptom på att ni är frustrerade på er själva för att ni inte kan kontrollera dem! Även om er önskan är att hjälpa någon ni älskar dyrt, kan ni inte tvinga dem att böja sig för er vilja.

Kärleken erbjuder, den insisterar inte. Kärleken tillåter, den dömer inte. Kärleken är ärlig och låter er säga: ”Jag älskar dig och bryr mig om dig och vill att du ska vara lycklig och hälsosam, men jag vet inte längre vad jag ska säga eftersom du inte gillar mina förslag. Jag föreslår att du hittar ett annat sätt. Det gör mig ont att se dig sårad. Jag finns här om du behöver min hjälp eller mina förslag. Jag ska vara ärlig med vad jag tycker om och inte tycker om.”

Tillåt sedan er själva att njuta av ert eget välbefinnande och er glädje, varpå er älskade kanske känner sig lite utanför och kanske tenderar att sköta sin egen hälsa lite bättre.

Ett annat exempel på subtil kontroll sker i ert eget psyke när ni vill ha något och inte vet vad ni ska göra för att få det. Ni vill ha mer pengar och vet inte hur ni ska få det. Ni vill läka en relation men vet inte hur ni ska göra. Ni vill hitta ett nytt jobb, men har ännu inte haft någon framgång. Ni vill lösa ett problem men vet inte vart ni ska vända er.

Det är här den mänskliga hjärnan börjar ta kontroll. Ni oroar er. Ni överanalyserar. Ni söker efter lösningar bortom hjärtats sanna önskan om att göra det. Ni försöker kontrollera resultatet istället för att slappna av i armarna på det Gudomliga!

Ge era problem till Skaparen. Slappna av. Njut av dagen och förstå att när det är dags att agera kommer ni att vägledas.

Vår önskan för er alla är att ni ska lära er att lägga märke till, att älska och att lugna ert inre kontroll-”freak”. Lugna ner denna del av er själva. Säga till dem att när ni inte kan kontrollera dem, kan ni älska dem genom deras lärdomar. Påminna denna del av er själva att när ni inte vet vad ni ska göra, vet Universum det.

Tala till denna del av er själva som om ni talade till ett oroligt barn. Det är helt enkelt en del av er som vill er så väl, men som inte vet hur det ska gå till.

När ert inre kontroll-”freak” äntligen lär sig att släppa kontrollen, kommer ni att uppleva en enorm lättnad. Ni kommer att vila i vetskapen om att ni är oändligt älskade och vägledda. Ni kommer att andas lättare och veta att Universum står bakom er. Ni kommer att frigöra er själva från att vara ansvariga för andra vuxna, i vetskap om att varje själ måste välja sin egen väg och de medföljande lärdomarna.

Att släppa kontrollen i de situationer där ni faktiskt inte har den, är hemligheten med att njuta av ett liv i djup och bestående frid – oavsett vad världen eller de omkring er väljer.

Gud Välsigne Er! Vi älskar er så mycket.

Änglarna.

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

Du gillar kanske också...