Ärkeängel Michaels Råd för Efterrevalverings Filantropi – Del 1och 2, 28 september, 2017

 

Ärkeängel Michaels Råd för Efterrevalverings Filantropi – Del 1/2

28 september 2017 Av Steve Beckow

 

Kan jag diskutera med dig om vad jag anser som viktiga aspekter av att bygga Nya Jorden med de medel som genereras från Revalveringen?

Jag hade ett utbyte med Ärkeängel Michael i en personlig läsning den 2 augusti 2017, vilket har lett till ett antal insikter och förändringar i min efter-Revalveringsplan för mig själv.

Jag skulle vilja lägga in några av dessa insikter i den här artikeln och följa upp den med en andra artikel som innehåller ett utdrag ur läsningen om vikten av balans i humanitär filantropi.

Jag kom med en fråga men han gav mig ett annat svar, som du ser i del 2.

***

Låt mig förklara min position efter Revalveringen, som den har utvecklats, mycket av det som ett resultat av denna läsning.

Som saker ligger till nu, och som ett resultat av att jag vill spendera en fjärdedel av min tid till medvetenhetsskrivande, (1) kommer jag att ingå i segmentet “genomflöde” eller “genomströmning” i överflödskedjan.

Personligen kommer jag inte att finansiera människor eller projekt nu. (Hope Chest kommer emellertid att göra det.) Istället ska jag finansiera fonder och stiftelser.

Eller i början stora organisationer som den Nationella Kvinnoorganisationen eller Läkare Utan Gränser eller Transparency International (mot korruption), som man kan lita på för att ytterligare använda eller distribuera pengarna.

Sitara och jag diskuterar ofta det faktum att hon är oroad över gräsrotsaktioner och samhällsutveckling och jag är oroad över blå himmelbegrepp (visionärt arbete) och storskaliga finanser.

Min tjänst kommer att ligga i “genomflöde” till nav i stället för att fungera som ett nav själv. Sitara kan välja att tjäna mer som ett nav i Bellingham-området. Jag tror att det handlar om introverta och extroverta igen.

***

Med det som inledning kan jag säga att i veckorna efter den intervjun har jag kommit att se två delar av den övergripande planen för att bygga Nya Jorden som jag tror måste sättas på plats – nu är det en bra tid- om vi skall utmärka oss som förvaltare av Moderns rikedom och ett samhälle av Nya Jordens planetbyggare.

Den första gäller vårt behov att respektera varandras frihet.

Jag tror starkt att chansen till succé, som ett klot, kommer att öka eller minska i proportion till omfattningen av hur vi tillåter alla att ha frihet till (utom de med skadlig avsikt) viljans, valens, handlingens och viljans väg.

Vi misslyckas regelbundet och rutinmässigt med att erkänna eller vi faktiskt bryter mot den fria viljan och andras fria val. Vi kommer aldrig att kunna bygga den Nya Jorden tillsammans om det inte blir universellt. Överallt på jorden. Saker måste gå tillbaka till det sätt som de var under de dagar då du lämnade din cykel på den främre gräsmattan och dörren upplåst. Ja, jag minns dem.

Allas egendom respekterades. Det var få stölder. Vi fick lära oss att vara artiga och såg sällan någonting gå överstyr.

Vi måste återskapa säkerheten för alla människor som gör att vi kan låsa upp våra dörrar igen – den här gången dörrarna till våra hjärtan.

***

Det andra elementet gäller tolerans av mångfalden.

Som jag ser det, när vi överväger att bygga Nya Jorden tillsammans, och tolererar och till och med njuter av vår mångfald kommer det att vara en högt värderad gåva. Vi håller på att bli, inte en smältdegel – inte på något sätt i fantasin – men en kulturell mosaik.

Tänk på ett 500-bitars pussel. Det krävs alla bitar på plats för att göra pusslet till en bild. Varje bit är annorlunda, men en del av hela.

Jag har min pusselbit och du har din. Utan våra bitar kan bilden inte ses.

Om vi bara kommer överens med varandra att leva och arbeta (och få lov att leva och arbeta) i överensstämmelse med vår pusselbit, låta andra ha samma rätt och kombinera våra ansträngningar snarare än att försöka göra alla andra lika oss själva, så kommer vi att göra pusslet till en bild.

Om inte, så förbli vi pusselbitar som oroligt söker helheten.

För att sammanfatta båda elementen: För att framgångsrikt kunna bygga den Nya Jorden tillsammans anser jag att vi i framtiden måste religiöst respektera varandras (frivilliga) val och (B) vår kulturella mångfald, och ta hänsyn till det.

Det är priset för att utföra den övergripande uppgiften att bygga ett Nya Jorden-arbete, tror jag. (Vad tror du?)

Jag kommer tillbaka till intervjun, igen som bakgrund. Sanat Kumara och Michael har båda lovat mig att det kommer att finnas det som Sanat kallade “stötfångarbilar” med extra medel bakom de initiala valutafonderna.

Men jag behöver fortfarande veta hur man ska samordna saker – vilken min flödeshastighet ska vara. Jag vill inte äventyra saker övergripande genom att flöda pengar igenom alltför snabbt. Hur snabbt är snabbt? Hur långsamt är långsamt?

Michael började säga att jag skulle reservera tillräckligt med pengar för gåvor över en treårsperiod. Och han bad mig också reservera en fond för oförutsett, eller en “grand reserve”, som han kallade den.

Men han svarade inte på min fråga genom att komma med en formel för genomströmning eller något liknande. Istället fokuserade han min uppmärksamhet på att uppnå balans.

Jo självklart, i balansen är var diskriminering ligger, lugn, generositet. Han rådde mig att fortsätta med måtta, utom i fråga om ersättning till personalen, där jag borde vara generös.

Eftersom Michael är min samskapande partner vet jag att han har sina ögon på ekonomin och kan samordna stötfångarbilarna. Jag vet det djupt inom mig, jag behöver inte verkligen oroa mig för det.

Enligt honom är att lära mig att svara med balans, det som kommer att rädda mig från att äventyra verksamheten.

Jag vet att han har rätt. Han har bara gett mig “Huvuddirektivet”.

Implicit i vad han rekommenderar är för mig att använda de universella lagarna i mitt arbete, eftersom deras hela avsikt är att återställa individen till balans. (Jag kommer att starta med de universella lagarna efter att ha kompletterat den Gudomliga Moderboken.)

Not till mig själv: Balans = centrumpunkt = hjärta. All uppmärksamhet, från vilken källa du än läser, är fokuserad på hjärtat, balanspunkten, punkten av stillhet. Inte konstigt. Förberedelse för hjärtöppning?

Vid en tidpunkt förutspår jag att kalla på lagarna kommer att bli en andra natur för oss alla, vilket jag tror är det kosmiskt avsedda.

I nästa post kommer utbytet med ärkeängel Michael angående vikten av balans i Post-Revalveringsgåvor.

(Slutsats i del 2 nedan.)

You may also like...