Att Kommunicera med din Kropp | Moder Jord via Pamela Kribbe, 15 september, 2023

 

 

Att Kommunicera med din Kropp | Moder Jord via Pamela Kribbe

av Pamela Kribbe

jeshuadotnet

Kära vänner, kära barn på Jorden. Jag är Jordens röst, och jag välkomnar er.

Jag skulle vilja att ni erkänner mig som er moder, för jag bär och stöttar dig, varsamt, liksom en mor, men på ett sätt som också är kraftfullt och starkt. Känn marken under dig genom dina fötter, som är sinnesorgan som kan känna Jordens energi. Känn Jordens vibrationer på denna plats och låt den tränga in i dig på ett rent och klart sätt. Känn elementet av luft och vattnet från havet så nära, elementet av jord från klipporna under dina fötter, och elementet av eld från Solen ovanför. Känn de stora naturkrafterna som omger dig och vila i dem. Du är välkommen här på Jorden – du hör hemma här. Ibland glömmer du det, men din kropp vet att den hör hemma här; den rör sig med sin jordiska naturs rytmer och cykler.

När man kan uppleva själen som en ljuskälla som stiger ner på Jorden och som väl här lär sig att ha trevligt och njuta av jordiska ting, då kan man se att kroppen är själens vägledare. Kroppen tar emot själen och själen genomsyrar kroppen med medvetande, och även om det medvetandet är gudomligt, är det inte allvetande.Idén om en allvetande Gud har du lärt dig genom dina religiösa traditioner, men Gud är något helt annat: det är Källan till lysande, livsälskande energi. Denna gudomliga energi flödar från Källan liksom vatten från en fontän, och även om denna energi är genomsyrad av oändlig kraft, hittar den alltid nya vägar att gå. Den vet inte allt i förväg, men upptäcker ständigt nya äventyr när den flödar.

Du är en droppe i en oändlig, lysande ström av ljus; en droppe som nu bor i en jordisk kropp. Och även om den droppen är full av ljus och visdom, är det alltid ett nytt äventyr för själen när den återigen bor i en kropp, när den åter finner sig själv inkarnerad och upptäcker nya saker för att berika sig själv. Titta på dig själv och se hur din själ, hur denna droppe av ljus från den eviga Källan, smälter samman med din kropp. Se i vilka delar av din kropp ljuset är som tydligast; där kroppen är mest livlig, avslappnad och flytande; där det flyter med naturens rytm, denna planet. Känn de ställena i kroppen där allt flyter på bra. Det är där din själ och din kropp dansar tillsammans i harmoni.

Se hur glad din själ är att vara här; den vill ge sig in i detta äventyr. Det är inte ett straff, eller en plikt, eller ett ”bör” – din själ vill vara här. Den här, din kropp, är partnern i din själs drömmar. Din själ är tacksam för den här kroppen, även om upplevelsen ur ditt mänskliga perspektiv ibland kan vara mycket svår. Låt oss därför leta efter platser i din kropp där ditt själsljus flödar mindre fritt, där det kan finnas en separation mellan din själs ljus och din kropp. Gå in, med din fullständiga medvetenhet, till de platser i din kropp där du upplever spänning eller nöd. Gå in med ett frågande sinne och titta, mycket öppet och ärligt, på de platserna i din kropp.

Många av er önskar att förstå er kropps språk, att förstå vilka budskap kroppen har till er, men ni är vana vid att göra det genom att tänka. Det är genom att tänka man vill inspektera och analysera allt, men kroppen fungerar inte så. Den lever på en annan nivå, som är samma nivå som naturen utanför dig: träden, växterna, klipporna, djuren, och de tänker inte, som människor. Det finns förvisso ett levande, kännande, uppfattande medvetande i allt, men den tänkande delen finns inte där, varför naturen lättare överlämnar sig till livets flöde.

Människor har dock ett val, eftersom det också finns utrymme inom er för spontanitet och lek, vilket är en del av att vara människa. Men hos många människor fylls det utrymmet av att vara mycket upptaget av sinnet. På det sättet bor du inte riktigt i din kropp förrän kroppen knackar på din dörr genom en smärta, en åkomma eller en sjukdom. Den vill berätta något för dig, men du kan inte förstå det med ditt sinne. Det är därför jag uppmuntrar dig att gå ner till de platser i din kropp där saker inte flyter bra och att hitta ett annat språk för att kommunicera med din kropp. Bara det ger helande eftersom du släpper tankarna i ditt huvud och, genom din kropp, får kontakt med mig, Jorden. Jag lever i din kropp – Jag har min egen visdom och följer lagar och rytmer som du har glömt.

Stig ner i mig och låt mig, Jorden, bo i dig. Stig ner i mig och låt ett djur dyka upp på den plats där energin är blockerad, och observera vad som uppstår i dig. Hur ser det här djuret ut och vad säger det dig? Det talar med ett mycket enkelt språk, men det är inte ett språk av ord och tankar. Det vill ha din uppmärksamhet och det är här för att hjälpa till att återställa harmonin i ditt energifält, din aura. Det är ett helande djur som bara kan göra sitt arbete om du litar på det och låter det återställa din balans. Detta djur förkroppsligar naturens visdom; ta in det och absorbera den energi som detta djur har att erbjuda. Gör det utan ord och var verkligen öppen för detta djurs energi. Fyll hela din kropp och aura med dess energi.

Känn hur detta djur jordar och förbinder dig med mig, din moder och alla naturens element. Bli detta djur för ett ögonblick genom att bli ett med det. Känn vad som krävs för att lindra smärtan eller besvären som du upplever och för att lösa dem. Djuret bär på en instinktiv kraft i sig, vilket gör att det vet vad du behöver. Dina tankar kan hålla dig från den kunskapen, eftersom de är fulla av domar, befallningar och förbud. Men ni är själar som har kopplat er till en jordisk kropp som innehåller element av växterna, djuren och mineralerna. Alla nivåer av naturen är representerade i dig, så känn din enhet med Jorden.

Jag ber dig att ansluta till ett av de fyra elementen: jord, vatten, luft, eld. Alla element är representerade här;men det finns ett som du behöver mest just nu. Är det eldens kraft, med dess entusiasm och passion, eller vattnets mjuka, flödande natur? Är det jordens styrka och grund, eller himlens vidd och rymd, luftelementet?Föreställ dig för ett ögonblick hur de fyra elementen representeras av fyra figurer och en av dem kommer fram spontant för att ge dig något – koppla ihop dig med det elementet. Ta emot den helande kraften av det elementet med vördnad och förundran, så att det kan visa dig vad som är viktigt för dig just nu.

Slutligen ber jag dig att vara medveten om de många guider du har här på Jorden: din kropp som alltid talar till dig på sitt eget språk, och medvetandet i djuren, växterna, mineralerna och elementen omkring dig. De är alla dina guider, mycket påtagliga, mycket nära. Du är mycket välkommen hit, och när du tillfälligt tappar den känslan av välkommen, sjunk sedan helt ner i hela din kropp. Din kropp vet att du är hemma här, att du inte är ensam och att du alltid är omgiven av resurser och krafter som stöttar dig.

Jag är Moder Jord, och jag är själv en blandning av himmelska energier och fysiska krafter – Jag är en själfull varelse. Och när jag ser er, som också är själfulla varelser, ansluta till Jordens krafter och stråla ut ert ljus här och njuta av att göra det, är jag intensivt glad. Att omge er med de guider jag erbjuder er är min glädje, min passion. Ta därför emot min energi. Ni är mina barn, och ingenting gör en mamma lyckligare än att se sina barn växa och blomstra.

Tack så mycket.

Översättning: Lars-Eric

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *