De Vises Råd från Arkturus via Caroline: Gungbrädet, 18 mars, 2018

Gungbrädet 180318

I all strävan att vara en god människa och att alltid försöka ställa upp för andra så är det lätt att du glömmer bort dig själv och dina egna behov. Du har kanske sedan barnsben fått lära dig att andras välmående är viktigare än ditt eget. I vissas fall fanns en uppmärksamhetstörstande krävande förälder. Vars behov blev viktigare än dina.

Nu behöver du lära dig att byta fokus och växla till att känna efter och se till dina behov. Detta kan vara svårt pga ovanan. Men det är viktigt att du gör det för annars bränner du ut din energi.

Föreställ dig ett gungbräde och att du i slutet på dagen tittar på det. Se hur balansen varit mellan vad du har givit ut åt andra i form av energi och vad du har tagit emot från andra. Här talar vi inte pengar utan vi talar om tex att stödja någon kamrat på att ge ut sidan. På att ta in sidan kan det vara att du tog en promenad och tog in kraft från naturen.

Märker du att gungbrädet allt som oftast lutar bara åt ett håll dvs att du står för givandet försök att skapa balans. Fundera över vad som skulle ge dig mer kraft. Behöver du vänligt men bestämt säga ifrån till någon annan som ständigt förväntar sig att du ska stå för allt görande.

Om du arbetar i ett yrke som handlar om att du hjälper andra människor är det viktigt att du avsätter regelbunden tid för dig själv för att fylla på din kraft.

Vi alla har olika sätt att fylla på våra kraftdepåer. En del får det via sina intressen andra via familj och vänner och några får det via andlig utövning.

Föreställ dig att din kraft finns inuti dig i ett batteri. Du behöver regelbundet ladda ditt batteri. Om du jobbat hårt och kommit ner till reservnivån så är det viktigt med återhämtning. När du då börjar återfå krafterna gör då inte slut på dem på direkten. Försök och tänk att du behöver lagra upp energi för egen del.

Många av oss har väldigt kloka kroppar. De brukar slå larm om du kommit för lågt i energin tex genom att du blir förkyld eller får migrän och måste vara hemma och vila dig någon dag.

Några som arbetar med att hjälpa andra tex genom healing kopplar upp sig före en session och ber om kraft och stöd från sina andliga guider. Efter sessionen tackar de för hjälpen. Detta är ett mycket bra förhållningssätt. Tänk energin som ljus, det kommer från dina andliga guider och går via dig, till din klient. Genom att göra på detta viset så använder du inte upp din personliga ork eller kraft. Kraften från änglarna och guiderna är oändlig.

När du känner dig sliten kan du även be om hjälp av din guide med att få energi påfyllt till dig. Detta ljus eller energi kan du föreställa dig kommer in som varmt, gyllene ljus som kommer till dig via toppen av ditt huvud. Sakta fyller det upp dig, uppifrån och ner, genom hela din kropp. Cell för cell. Låt ljuset fylla dig, föreställ dig att det ger energi och kraft.

Bara för att du tar hand om dig själv innebär det inte att du inte bryr dig om andra. Men du är lika viktig som andra och du måste ta hand om dig.

 

 

Du gillar kanske också...