El Morya via Sharon, 5 juli 2021

El Morya
Via Sharon, 5 juli 2021
Tacksamhet är Lika med Ödmjukhet
Jag är El Morya, far till många själar på Jorden, Chohan från the Blue Ray, gudomlig medborgare av Darjeeling.
Som en uppstigen mästare lärde jag mig alla lärdomar som skulle läras på planeten Jorden. Jag inkarnerade under många livstider som mäktiga män och som osjälvständiga kvinnor, för att jag skulle kunna lära mig båda sidor av historien, historien om Guds kraft på Jorden – hur den användes och hur den missbrukades.
Steg ett i sökandet efter Gud inom er själva är att praktisera tacksamhet. Varför? Därför att genom tacksamhet för allt ni upplever säger ni till Gud ”Jag tackar dig för allt vad du har lärt mig, och jag är din ödmjuka tjänare på Jorden.” Utan att lära er Guds lärdomar kommer ni att anförtros färre möjligheter att göra skillnad. Och jag tror att det är vad många av er önskar göra.
När ni är tacksamma för de lektioner som orsakar er smärta, förstår ni att ni nu med Guds kraft och Guds hjälp  kommer att kunna förändra smärtorna till ett mer fördelaktigt tillstånd.
När ni är tacksamma för de lektioner som gör er olyckliga, kringgår ni egot som har en tendens att tycka synd om sig själv när det är olyckligt. Det tycker synd om sig själv när det måste lära sig något, och eftersom det vägrar att lära sig något kan det stanna i ett evigt tillstånd av sjävmedömkan.
När ni känner smärta, ångest, sorg eller är olyckliga, litar ni på Gud att dessa saker är övergående och att de kommer att passera, såvida ni inte underblåser dem och i så fall är det egot som gör detta. Egot älskar att tycka synd om sig själv. Det njuter av att lida.
Genom att vara tacksam håller ni relationen med Gud öppen och låter Honom arbeta med er i ert och andras liv. Genom att ta tillfället i akt att hjälpa andra, även om egot säger att ni inte ska göra det, förmedlar ni i praktiken Guds hjälp till andra på planeten. Det är verkligen att tjäna.
Man kan låtsas vara något man inte är – ni kan framställa er själva som vänliga, medkännande, kärleksfulla och generösa. Ni kan lura andra men ni kan inte lura Gud. Han vet vilka Han kan arbeta tillsammans med.
Vad krävs för att omforma era problem till möjligheter att åter öppna upp er kontakt med Gud och era högre hjälpare. Några få ord av tacksamhet! En känsla av tacksamhet när ni ser solen gå upp i öster?  Tar ni det för givet? Ert ego gör det. Det lägger inte ens märke till det.
En känsla av tacksamhet för vackra blommor, en underbar solnedgång, en fågelsång … dessa är Guds gåvor till er. Att uppskatta det är att sluta cirkeln tillbaka till Honom. Det är att erkänna Hans kärlek för er.
De från the Blur Ray är här för att vandra med Guds kraft, och tacksamhet är särskilt viktigt för dem. Problem är inte problem; de är möjligheter till att fortsätta er vandring med Gud. De är bara oöverstiglia om ni låter egot fixa dem. Då kommer ni att bli stoppade.
Livet är lättare om ni vandrar med Gud. Gud är allsmäktig, den Allsmäktige, och ni är en del av Honom. Var i kontakt med Honom varje dag genom tacksamhet.
Sharon undersöker hur hon ska kunna bearbeta sin ångest, och hur hon kan minska dess effekter i sitt liv. Hon inser att när hennes ångest minskar kommer hennes kontakt med Gud att växa. Det är oundvikligt, eftersom rädsla är det enda som står i vägen för kärlek.
Skulle det skada er att tacka Gud för repan på er stötfångare, även om ert ego inte förstår, måste ni förstå att det här är ett tillfälle att förlåta den som orsakade repan, även om den smet iväg.
Skulle det skada er att tacka Gud för den smärta er chef orsakade er, eftersom visdom kommer att tala om för er att det kan vara ett tillfälle för er att förstå att ert jobb inte fungerar för er, eller är det en möjlighet att arbeta på att förstå er chef, eller är ni bara irriterade?
Skulle det skada er att vara tålmodiga där ni tidigare inte var tålmodiga? Anstränga er lite? Om ni vet att ni inte kan vara tålmodiga gör ni då vad som krävs för att undvika en egoistisk reaktion, som Sharon gjorde när hon stängde dörren och drog för gardinerna när hon såg den tredje räkningen på lika många veckor.
Jag: Jag har redan talat om det för dem. Jag vet inte varför de inte får meddelandet. Bötfäll mig. Jag går till rätten. De fortsätter bara att skicka runt folk.
El Morya: Det beror på att de inte kommer att bötfälla dig.
Jag: Okay, så jag skall vara tacksam för det.LOL.
El Morya: När du inte låter egot lägga sig i kommer du att se hur Guds visdom verkar i allt du är. Du måste helt enkelt leta efter det, och det betyder att gå längre än vad du har lärt dig, för det du har lärt dig är vilseledande.
Känslor är budbärare. De talar om för dig hur du ska förbättra ditt liv. När de är negativa talar de ofta om för dig att ditt liv behöver förändras. Det är så enkelt. Det finns en sådan visdom i din känslokropp och ändå väljer du att ignorera den. När du ignorerar visdom, vilken väg väljer du då?
Ibland är livet smärtsamt. Bortgången av en älskad eller av ett husdjur, gör er ledsna. Det här är en del av livet och oundvikligt. Det finns dock mycket smärta som kan undvikas när ni gör rätt val. När ni har ett problem och inte vet vad ni ska göra, vad gör ni då? Ni erkänner att ni behöver hjälp och ber om vägledning. Ni är inte själva här och ni får alltid vägledning.
Håll er gudomliga kontakt öppen genom tacksamhet. Om det inte finns något annat att vara tacksam för och ni inte känner tacksamhet över att leva, hitta då en liten sak att vara tacksam för till att börja med och låt det växa. Ni har en TV-apparat som underhåller er, ni har en radio som spelar musik ni gillar, ni kan äta på tallrikar och ert kylskåp håller maten sval. Börja med dessa små saker och arbeta er uppåt.
Så småningom kommer ni att vara tacksamma för era problem, därför att ni förstår att ni inte ensamma arbetar er igenom dem, och ni förstår att de kan ansluta er med Gud.
Jag är alltid här för dig
El Morya
Översättning Ulla Krogh

 

Du gillar kanske också...