Frågor och Svar av Per Staffan, 20 februari, 2017

 

Fråga: Vad tror du om att ha en ”internationell biståndsfond” som kan dela ut bidrag/stöd till behövande/projekt i andra länder än Sverige?

Blir det krångel med skatteregler mm

Är det bättre/enklare att understödja befintliga hjälporganisationer?

Behov kommer väl att finnas för lämpliga rådgivare, såna som känner till regler/lagar/paragrafer, som kan arbeta som revisorer o som har samma ego-befriade humanitära inställning som valutainnehavarna.

Dyker dessa människor upp av sig själva vid rätt tid?

 

 

Svar:

Hej,

Dom vill inte så gärna att vi ger till Röda Korset och Rädda Barnen eller Doctors without Borders… Den sistnämnda organisationen startades förresten av en Rockefeller. De har stora administrationer och höga löner. Enbart en liten del av pengar kommer de behövande till godo.

De vill att vi arbetar på gräsrotsnivå så att säga. Vi hjälper lokalt först och främst, människor, natur, Moder Jord osv. Vi kan också arbeta internationellt. Det kräver då mer en organisation. Rådgivare anlitas då, antingen som anställda i den nya organisationen, eller som konsulter. Hur stor organisationen blir beror då på hur mycket pengar varje person får då valutan är växlad tillbaka till den höga kursen.

Många kommer att skapa Stiftelser i Sverige. Det görs via en advokat. Stiftelsen kan sedan ha en filial i ett annat land, om man vill vara verksam där. Vi får alla tänka mer som att vi skapar organisationer där vi har anställda som är kunniga och sköter om saker och ting åt oss.

Återigen så beror det på hur stor valuta pott var och en har. (Det går fortfarande att köpa.) Om det enbart finns 10-20 miljoner kronor så blir det kanske mest lokala mindre projekt och för personen själv. Om beloppen ligger på 100 miljoner till 1 milliard så kan man skapa organisationer. De med ZIM kommer att ha belopp som räknas i biljoner SEK. Då får man noga tänka igenom hur man skapar en organisation, som man samtidigt håller kontrollen på, och sätter målsättningar förenligt med ljusarbete. Det blir en utmaning.

Förhoppningsvis så får vi RV/GCR inom en kort tid.

I Ljus och Kärlek,

Per

Du gillar kanske också...