Frågor och Svar av Per Staffan: Valutor, 26 december, 2016

Fråga:

Hej där..Spännande tider vi lever i nu eller hur? Följer spänt vad som ges i info på Dinarland, denna sida och info från Zorra. Har dock en fundering angående när det blir dags för inväxlingen av tex zim dollar. Är ingen expert när det gäller världens ekonomi och valutor men har förstått att när det gäller globala valutor så kan en del länders valuta ändras när det gäller vad de kommer att bli värda. Då till min fråga..när det är dags för oss i Sverige att växla tex zim..vad ska jag växla till?? Kanske den svenska kronan inte kommer att vara värd någonting efter rv/gcr? De astronomiska summorna i värde som zim dollarn kommer att vara värd kanske äts upp av att den svenska kronan kraschar.  Hundra biljoner zim dollar växlas till hundra biljoner svenska kronor som kanske efter en månad är värd hundra kronor. Eller ska vi växla till amerikanska Fiat dollar? Hoppas du kan sprida lite ljus i den här frågan. Längtar såå till när man kan göra en rejäl insats med humanitära projekt. Det lilla man kan bidra med nu känns så frustrerande när man ser dessa enorma behov. Låt hoppet växa…

 

Svar:

Hej,

Du har både lite funderingar och frågor. Jag undviker att ta upp funderingar generellt sett. Däremot skall ge svar på dina frågor, och kanske lägga till lite nyttig information eller perspektiv.

Ja, Dinarland har både det ena och andra. De mörka är inne där också och lägger ut förvillande information. Jag väljer noga vad jag tar därifrån innan det översätts och läggs upp. Zorra har relativt nyligen kommer på scenen med information och intel. Vi får hoppas att han håller i sig some en pålitlig källa.

Din första fråga är vad vi skall växla till då det blir dags i Sverige! Svenska kronan kommer att finnas kvar och bli guld backad. Så, du växlar in dina ZIM eller Dong till SEK, om du vill ha Sverige som finansiell bas. Vad som kommer att försvinna är den amerikanska fiat dollarn – USD, tryckt av Federal Reserve. Den kommer dock att existera parallellt ett tag med den nya amerikanska dollarn – USN eller United States Notes. Den senare blir guld backad  och trycks av United States Treasury department. Efter en period upphör USD och det blir bara USN kvar som en regional valuta för USA. Eftersom alla valutor blir guld backade blir det ingen spekulation eller kraschar av valutor.

Man skall inte oroa sig för att SEK kraschar. Det är inte meningen att vi skall ha koas och krascher. Om något slags genomsnitt etableras för världens valutor så är det den amerikanska dollarn USD/USN som kommer att förlora lite i värde. Det har talats om ca 10% gentemot genomsnittet. Därefter kommer de europeiska valutorna att gå ned kanske 5% uppskattningsvis. Det skulle i så fall betyda att SEK snarare kommer att stärkas litegrann mot dollarn än att tappa värde mot densamma, men kanske bara med några procent.

De valutor som kommer att gå upp mest är i följande ordning: 1) Zimbabwe dollarn, Vietnamesiska Dong, 3) Irakiska Dinarer och Indonesiska rupier. Jag har diskuterat kurser under mina Frågor och Svar från oktober och november.

Det enda sättet man kan första dessa fantastiska värden är som en guds gåva till mänskligheten. Som en kvinna berätta för mig vid ett av mötena i Sverige nyligen. Hon hade en dröm. Hon promenerade runt i sin stad/ort och säg fullt med sedlar av stora valörer. Hon plockade upp mer och mer av dem. Sedan upptäckte hon att det var bara hon som plockade upp sedlarna. De andra som gick på samma ställen kunde in se sedlarna. De är en bra liknelse för hur det är med oss ljusarbetare. Det är bara vi som kan se potentialen i sedlarna. Det är bara vi som har modet att tro på informationen. Inte heller behöver vi köpa för stora pengar.

Med denna information så kan vi vara tålmodiga. Vi väntar bara på omläggningen och håller våra valutor under tiden i gott förvar.

I Ljus och Kärlek,

Per Staffan

Du gillar kanske också...