Fransiskus via Beatrice Madsen, 9 februari, 2020

 

Den helige Fransisckus    20200209

Det talas om att ni ska närvara mer i nuet i den ”nya tiden” eller uppstigningen eller vad ni behagar kalla det. 

Så sant är det, er tidsuppfattning ändras och er upplevelse av tiden förändras. Många av er befinner er nu i den fjärde densitetens tidsupplevelse men gör avstickare tillbaka till den tredje, precis såsom det ska vara. Det är glidande övergångar och det tar tid. Bara för en sådär 5-10 år sedan var ni längre tid i tredje densiteten och kortare tid i fjärde. Nu kan jag i sanning tala om för er att ni är längre tid i fjärde och kortare och kortare i tredje. 

Det är ganska komplicerat att förstå detta med att leva och verka i nuet och det förekommer många , många missförstånd kring begreppet. Det är ingenting konstigt med det, utan det hör till processen och det måste värka fram som så mycket annat till det slutligen rullar på med enkelhet. Begreppet ska prövas och synas och kännas och ses ur hundratals olika vinklar. Gör det, in vän?. Känn på fenomenet? När är du i nuet, och hur upplever dudå din tillvaro? När är du i tredje densiteten och inte speciellt närvarande i nuet? Känn skillnaden.

En stor missuppfattning råder att ni ska likt barn vara i nuet, utan förankring bakåt eller framåt. Det är förvisso mycket fint och bra att ni har kontakt md barnet inom er men som vuxna så ska ni ha er närvaro i nuet men ändå kunna se kopplingen till er historia och ha ett strukturellt tänkande inför framtiden. Ert nu påverkas så oerhört av ert förflutna och det behöver ni vara medvetna om. Ni ska befinna er i nuet med hela er uppmärksamhet, men samtidigt kunna se roten till, till exempel varför ni reagerar på ett visst sätt i en situation beroende på omständigheter i ert förflutna. 

Ni kan få en idé och behöver strukturellt förankra den till framtiden för att få den manifesterad, och då behöver ni vara med hela eran uppmärksamhet i nuet men ändå kasta ut en matta av struktur till framtiden. Istället för att som i den tredje densiteten skapa linjärt, från punkt a till punkt B, så kommer ni nu i den nya tiden skapa mer inifrån ut. Ni får en idé i ert inre och den uttrycker sig genom alla era lager cirkulärt tills den manifesteras. Från att ha skapat linjärt, så kommer ni nu mer att skapa cirkulärt. En fin bild för det är planeten Solen. Ljuset börjar inifrån och trycker sig ut. Slutligen trycker de sig ut i de långa strålarna och manifesterar liv var än de träffar.

Ni är skapelsens krona med er förmåga att tänka och känna. Men jag vill uppmana er att se på planetens mästare i att befinna sig i nuet. Mästarna som har så mycket att lära människoriket är djurriket. Varje djur på planeten är fullkomligt och enastående närvarande i nuet. Förhoppningsvis har ni ett djur i er närhet och studera då dess heliga NU. De tänker inte såsom ni gör och i deras fall är det till deras fördel, för de kan inte vara någon annanstans än i nuet. De kan förvisso heller inte tänka och skapa för det är ni mästare på. 

Se hunden som i nuet blir lika utomordentligt glad över att se dig, vare sig du har varit borta i tre dagar eller i 30 minuter. Se katten som ber dig om en smula mat och som i tacksamhet stryker dina ben för varje tillfälle, sedan väljer hon det sovställe som passar henne just i det nuet. Se Elefanten som är ett med varje träd han går förbi, i varje uppseglande NU. Han är uppmärksam hela tiden i nuet och skyddar sin flock vid varje tänkbar attack. Se fågeln som lyfter sina vingar och seglar ut över himlavalvet, fri och lätt i sitt väsen och trygg i att vingarna bär. 

Oroar sig djuret, trots att de inte vet någonting om sin framtid? Du vet svaret och det är NEJ. Det finns ingen oro i djuret, det bara är. De lever i nu efter nu och tar det helt som det blir. När de väl dör, så finns ingen ånger och idé om att de borde ha levt annorlunda eller på något annat sätt. De har levt i sanning i sina nu, de har älskat, hatat, försvarat och attackerat, vilat fridfullt, glatt sig osv som det djur det är. De går så upp i sin djurhimmel med stor kärlek till sin Moder Gaia för att så småningom gå ner igen. 

Mina vänner i hjälpen att hitta ert NU vill jag att ni ska ge er uppmärksamhet till era med varandrare djuren. De förtjänar att ses som lärare och de har precis som ni varit så innerligt förtryckta och många gånger missuppfattade. Se glädjen i kaninens ögon när hon inser att du uppfattar hennes nu. Se stoltheten i hästens kroppshållning när han ser att du nu är nästan lika öppen för din intuition som han alltid varit.

Eder allra högtidligaste Fransiskus.

Du gillar kanske också...