Ivo från Vega via Sharon Stewart 25 juni 2020

 

Ivo från Vega via Sharon Stewart 25 juni 2020

  

Lämna Tankarna på Attack| Ivo från Vega via Sharon Stewart

25 juni 2020

Ivo: Så min älskade, efter några dagar med att förklara situationen med din granne och din värd, kommer vi att sammanfatta allt till den större bilden för att alla skall förstå.

Jag: Ja, jag har hört vad du och Athena säger och det är meningsfullt.

Ivo: Du gör en Kurs i Mirakler. Jesus säger till lyssnarna att ge upp tankar på attack.

Du måste förstå att du i det tredjedimensionella livet lärde dig att attackera andra människor för att de attackerade dig, eller så hade du den uppfattningen. När någon skrattade åt dig, förlöjligade dig, liksom din far och din bror gjorde, lärde du dig att du var tvungen att attackera dem tillbaka, för på något sätt gjorde det att det skapade rättvisa eller av någon annan anledning. Din far lärde dig att attackera andra och han visade dig genom exempel. Han tycktes tro att detta var starkt. Det är det inte. Det är svagt.

Det sägs att vara sårbar i en värld som din är en styrka.

Du är inte sårbar. Det enda som skulle göra dig sårbar för attacker är din egen förståelse av det.

I din tredjedimensionella värld med dess lågfrekventa beteendemönster kan väldigt få komma överens.

Sårbarhet är människans normala tillstånd eftersom vi lever i världar där man inte attackerar andra utan älskar dem. Vi skulle vara öppna för attacker om vi bodde på din planet i den tredje dimensionen, men vi skulle älska den som gjorde attacken eftersom vi skulle inse att det inte var vårt fel.

Och det här är vart din värld börjar röra sig nu.

Du måste se alla människor som sårbara och de som är aggressiva, stötande och attackerande är de som försöker framstå på annat sätt. De är rädda för sin sårbarhet.

När du tolkar någons beteende som en attack kommer du sannolikt att vilja attackera tillbaka. Du har lärt dig att kränka andras beteende. Din mamma lärde dig det. Hon tog ständigt anstöt från vad din pappa sa och gjorde och lärde dig att hans beteende var oacceptabelt. Nej. Det som är oacceptabelt är hennes svar på det. Om hon hade tänkt annorlunda skulle din familj ha lärt sig att leva med och acceptera din far som han var. Tänk på det. Du skulle ha vuxit upp med att inte lära dig att ta anstöt. Vilken dyrbar gåva det skulle ha varit för dig.

Nu är saker på ett annat sätt.

Din mamma betedde sig på ett mycket omänskligt sätt. Hon tog anstöt mot allt och spydde sedan ut sina egna angrepp bara för att verka osårbar. Hon var väldigt kritisk.

Att ta anstöt är ett val. Att attackera tillbaka är ett val, inte en reflexhandling. Du måste se det på detta sätt. Så många av er tror att det inte är valfritt, det är obligatoriskt eftersom ni måste skydda er själva. Du behöver inte skydda dig själv om du inte tar anstöt. Om du personifierar andras kommentarer som de är avsedda, kommer du att känna dig förolämpad och skadad. Men då tillåter du dem att kontrollera dig.

Jag: Men det här är inte kärleksfulla människor.

Ivo: De är rädda människor, min älskade. De är rädda och skrämda. Endast rädda människor vill kontrollera. Andra människor kan låta andra vara som de är.

Jag: Okej. Men jag vill fortfarande hitta människor jag kan relatera till. Jag är inte intresserad av att engagera mig med människor som inte tänker som jag.

Ivo: Och detta är normalt. Men om de skickar attackerande kommentarer mot dig, förstå att detta är deras problem, inte ditt. De är rädda och försöker kontrollera. Du är bortom det nu. Och ja, du kommer att testas.

Du kommer inte att attackera en annan person om du inte tar anstöt. Så enkelt är det. Krig skulle förhindras på er planet om människor lärde sig att se andras problem som deras, inte sitt eget. Ni gör andras problem till era egna när ni accepterar den underförstådda förolämpningen. Gör inte det. Det är en fråga om att stå i din egen goda självkänsla, som tillhandahålls genom själen, inte genom egot.

Om du reagerar på något på det sätt som hela ditt samhälle är programmerat att reagera, så kontrolleras du. Låt mig upprepa: Du behöver inte skydda dig själv om du inte tar anstöt. Om du uppfattar andras kommentarer som de var avsedda, kommer du att känna dig förolämpad och skadad. Men då tillåter du dem att kontrollera dig.

Till exempel: Din granne säger att du går runt kvarteret för att försöka tjäna pengar som prostituerad. Naturligtvis är detta inte sant så du reagerade inte.

Nu, å andra sidan, beträffande dina super snickers och den vikt du har lagt på dig. Hade han sagt: ”Människa! Så tjock du är!” skulle du ha svarat genom att tala om för honom vilken enfaldig åsna du tycker han är.

Vad skulle kursen om bestämdhet be dig säga?

Jag: ”Ja, du har förmodligen rätt. Jag är tjock.” Man ska erkänna sanningen i uttalandet snarare än att ta på sig den underförstådda skammen.

Ivo: Vilket är ett underbart svar. Han skulle troligen ha fortsatt med att berätta hur du skall äta sunt, och han skulle säga till dig att du skulle började gå på promenader.

Jag: Jag går på promenader.

Ivo: Vilket du kunde ha sagt.

Jag: Det är fortfarande inte hans business.

Ivo: Och det kunde du också ha sagt. Det finns många flera sätt att svara någon som attackerar dig än att skada dem i gengäld. Det är dit jag vill komma. Kanske ni alla kan öva på detta och världens negativitetsnivå kommer att sjunka något.

Jag: Ja. Vi lärde oss att gå till motattack. Jag minns till och med att jag fattade det beslutet som barn.

Ivo: Ja. Du attackerade inte tillbaka först. Du kunde sitta och gråta för att du blev sårad.

Jag: Tja, detta var min familj.

Ivo: Att gråta skulle ha varit en bättre respons än att attackera dem. Du tog på dig deras negativa energi.

Tanken är inte att ta på sig den negativa energin genom att personifiera deras kommentar. Låt oss ta några fler exempel:

Biträdet i livsmedelsbutiken hånar dig för att du har köpt mer mat än du har pengar för. Så du attackerar henne tillbaka genom att säga att om deras priser inte vore så höga så skulle du ha råd att handla här.

Det är en attack. Eller kanske du väljer en attack av mer personlig karaktär som att hon är ful, eller hon ser ut som om hon kunde ha användning av en frisersalong. Eller bara kalla henne ett av ditt samhälles normala epiteter som fåntratt, skitstövel osv. Detta är motattacker.

Nu skulle det korrekta svaret vara ett leende och att helt enkelt säga, ”Var snäll och ta hand om dessa krediter. Tack.” Ta inte på dig någon skam, ta inte på dig någon förolämpning. Håll ditt ljus och gör transaktionen. Låt henne ta itu med sina egna känslor och ta inte på dig någon skam eller förolämpning.

Ett annat exempel: Du har angett att de gamla hyresgästernas post måste returneras men din brevbärare fortsätter att leverera den ändå trots din skylt på brevlådan och det faktum att du bad honom innan att göra det.

Jag: Ja.

Ivo: Så ber du honom igen. Men du kallar inte honom för en fåntratt, du fortsätter helt enkelt att be honom att göra som du har bett honom. Om det krävs fem gånger så krävs det fem gånger.

Jag: Grrrrr. Varför skulle jag behöva det? Hur kan det komma sig att han inte gör sitt jobb ordentligt? Eller inte vill göra sitt jobb ordentligt?

Ivo: Jag vet inte. Men fortsätt helt enkelt att be honom. Och skona dig själv och undra inte varför en jordmänniska är ineffektiv, för ärligt talat, de flesta av er är det.

Låt oss nu anta att flera av grannarna börjar med samma nedsättande anmärkningar som din närmaste granne. Hur kommer du att hantera dem?

Jag: Jag pratar inte med dem såvida inte min närmaste granne är i närheten, så jag skulle förmodligen inte ha det problemet. Jag skulle bara nicka och gå ifrån om de försökte prata med mig. Anledningen till att jag började prata med min närmaste granne är att han tycktes vara en trevlig kille. Det visade sig att han inte var det. Så jag har lärt mig en läxa. Egentligen verkar hans vänner mer ärliga men jag ger inte någon fördelen av tvivel längre, inte här i närheten.

Ivo: Mycket bra. Om han säger något till dig?

Jag: Då går jag därifrån.

Ivo: Vilket är bra.

Det jag betonar här är att i dispyter, meningsskiljaktigheter etc. att du lär dig att hålla din energi för dig själv och inte går till motattack när du attackeras. I motattacker tillåter du angriparen att kontrollera dig. Du måste behålla kontrollen. Det är vad de inte vill ha, men det är vad du vill ha.

Använd incidenten till att lära av, inte för att attackera. Att göra det är en vägran att lära av ditt livs omständigheter. Den som attackerar och motattackerar projicerar sin egen rädsla på andra. Detta är felaktigt för 4D.

Du bor bland människor som fortfarande uppför sig på de gamla lägre vibrationssätten. De kommer inte att stiga upp – du kommer att göra det när du följer det här tillvägagångssättet. Sluta att attackera andra.

Att ge upp tankar på attack kommer att följa i hälarna på att söka inre fred i relationer med andra.

Jag: Tack, Ivo!

 

www.sharonandivo.weebly.com

 

 

 

 

Översättning: Lars-Eric

 

Du gillar kanske också...