Ivo via Sharon Stewart, 23 augusti 2022

Ivo
Via Sharon Stewart, 23 augusti 2022
Det finns rapporter om matbrist i affärer, men om ni tittar i manualer, böcker eller till och med videor finns det gott om människor som söker mat i det vilda. Ni kan hitta vilda vindruvor och andra bär, även om vissa är giftiga. Ni måste verkligen veta vad ni gör, men det finns gott om mat att äta i det man kallar ogräs. Folk vet att vissa människor äter maskrosor, men det finns många andra ogräs som vi försöker bli av med, men som har medicinska och näringsrika egenskaper. Bara en påminnelse om att ha ett öppet sinne och sluta lyssna på vad ni får höra är sant, gott folk.
Titta på hur djuren hittar mat åt sig själva, fåglar hittar mat åt sig själva, och här köper ni matvaror i affärer som snabbt får slut på mat. Kanske ekorrarna är något på spåren, va? Hur kommer det sig att de kan försörja sig? Om ni var i samma situation skulle ni svälta. Det enda ni saknar är kunskap om hur ni livnär er själva ordentligt. Och förresten, den mat vi kallar ogräs har högre näring än våra fabriksodlade grönsaker och frukter. Varför? Därför att de växer som naturen tänkt sig, utan inblandning av människan. Det är bara logiskt att ett frö slår rot i jord som är bra för den, men om den landar i jord som inte är bra, så dör den. I våra odlingsmetoder försöker vi förbättra jordens kvalitet, men den har använts så ofta för samma odling att näringen håller på att ta slut.
Jag kan komma på en just nu som växer i varje springa den kan hitta i min trädgård, och det är portlak. Jag kommer att lägga ut webbplatslänkar längst ner så att ni själva kan utforska den. Jo, det finns en video som jag länkar till er och den visar portlak. Portlak är mycket vanlig. Ni kommer att titta på den och säga: ”Åh, den där!” för ni har sett den så ofta.
Ivo: Jag vill bara påminna alla om att det system ni lever i kräver er övertygelse om det för att kunna existera. Ni har fått lära er att tro att den mat som ni äter är den mat ni behöver för att överleva, medan den faktiskt är gift för er. Den är förgiftad med växtgift oc bekämpningsmedel för att stora mängder mat ska finnas tillgänglig, så i själva verket är dessa livsmedel mer bearbetade än de som odlas med omsorg och kärlek, som de gjorde i forna dar.
En dag när Sharon bodde i Toronto, gick hon förbi den lokala snabbköpsbutiken som hade en låda med äpplen till försäljning utanför. Hon gick förbi lådan med äpplen till den gamla fruktträdgården bredvid som hade planterats för flera år sedan av människor som bodde på mentalsjukhuset, och hon plockade äpplen där. Hon fick äpplena gratis när andra betalade för äpplen som de hade köpt i affären bredvid.
Ni får höra att ni inte har tid att plocka äpplen – att ni måste göra allt så snabbt och bekvämt som möjligt för att få er näring, och så tappar ni den ljuva känslan av belåtenhet. Ja, att äta är tillfredställande. Så många av er är osäkra och lider av neuroser, men det är för att ni lever i ett system som har tagit er bort från naturen och det underbara med att kunna skapa sin egen försörjning.
Ni har ersatt det där underbara med att behöva gå till ett jobb som nu verkar mindre intressant och inte särskilt meningsfullt för många av er. Att vända hamburgare och sälja Coca-Cola för att försörja sig, skapar inte mycket självkänsla. Det ger en inkomst och får er att stå i tacksamhetsskuld till systemet, som inte uppfyller era verkliga behov. Ert konstgjorda system uppfyller inte era mänskliga behov. Ta en minut och begrunda detta nu.
En del av er odlar i era trädgårdar och det är lovvärt. Sharon tycker om att odla bifftomater och håller växtens frukter i sina händer efter att ha sett dem mogna. Det är faktiskt en andlig upplevelse. Varför kallar jag det så? Därför att andligheten i att odla sin egen mat handlar om anknytningen till jorden och till Modern som ser era behov. Ni lever i samhällen av avskiljning. Ni går förbi många människor som ni kanske ser varje dag, men ni stannar aldrig för att presentera er själva eller lär känna dem, såvida det inte inträffar en olycka eller någon annan händelse som ni antingen kan hysa medlidande med eller ta hand om de skadade tillsammans. Då kommer den krisen att föra er samman.
Och det är en annan punkt jag vill ta upp med er; Ni är krisorienterade. Hur många av er pratar med sina grannar om det inte uppstår en kris? När brandbilen stannar går alla grannar ut och pratar med varandra för att diskutera den här händelsen, men normalt säger man ingenting till varandra. Är detta ett liv för er?
Det är dags att återknyta er med jorden. Hur kan ni plocka er egen mat? Hur kan ni lära er om vad Moder Jord kan erbjuda er, som ni hittills har ratat som ogäs? Många av er äter örter, och nu kan ni se att de är ett växtliv som växer i alla delar av världen och är tillgängliga för att hjälpa era åkommor.
Jag: Visste ni att det finns en sådan sak som vilda druvor? Det finns det. Visste ni att blåbär växer vilt och smakar också mycket bättre än de odlade blåbären? Var tror ni att vår odlade mat kommer ifrån? Från den vilda naturen ursprungligen. I Kanada har vi alla sett massor av  kastanjeträd. Kastanjer kan man äta. Vi tappar också lönnsirap här, precis som på pionjärernas tid. De åt inte behandlat socker, tur för dem, eller vit död som jag kallar det för. De hade lönnsirap och det anses fortfarande vara en njutning.
Jag vet inte hur många människor som har äppleträd och päronträd och jag har till och med sett ett aprikosträd en gång med frukt som föll till marken. Se bara hur mycket frukt ett träd ger, och ändå låter människor dem ruttna. Jag kan inte förstå det. Jag vet att det finns grupper i Toronto som tar kontakt med husägare och erbjuder sig att plocka deras frukt, så att de kan ge mat åt behövande. Det är väldigt vettigt.
Ivo: Många av er bantar konstant. Ni försöker alltid att kontrollera er vikt. Ni har faktiskt en konstig attityd till er mat. Om ni skulle odla den själva eller börja leta efter hälsosam mat, då skulle ni få tillbaka den instinktiva kontakten med Moder Jord genom er kost. Era kostproblem är symptom på det faktum att ni är så frånkopplade från naturen. Det är därför det är möjligt att sälja alla typer av konstgjord mat till er, utan att ni ifrågasätter om det är bra för er.
Ni har ingen naturlig anknytning till jorden. De som kontrollerar er planet förstår det. De har undergrävt er naturliga anknytning på så många sätt, som gör att ni kan falla offer för deras agendor. De har en agenda för exploatering och att tjäna pengar och de utnyttjar ert naturliga behov av att tjäna pengar. De får er att arbeta för det, de betalar er och sedan får de tillbaka pengarna igen genom att kräva att ni betalar er väg genom livet. Att betala för något är en onaturlig process, men vi ser att så många av er försvarar ert system och fruktar den kommande ekonomiska kraschen.
Det måste vara så att ni känner en rädsla för att förlora ert system. Jag inser att många människor har lidit fruktansvärt på grund av nedstängningar under de senaste åren. Många människor har mist sina hem och sin försörjning. Vi sympatiserar med er, men det är ett konstgjort system ni håller på att förlora och er splittrade kontakt med verkligheten.
Sharon verkar chockad över det här uttalandet, så jag kommer att förklara ytterligare. Varje konstgjort system är ett system av icke-kontakt med verkligheten. Verkar inte det vettigt? Ni tror att ni har en verklighet – och ja, men den är artificiell – konstgjord. Nu kommer ni att få en naturlig verklighet – en som återkopplar er med Gud och naturen. Det kommer att krävas att ni befriar er från er nuvarande overklighet, men det kommer att hända eftersom majoriteten kommer att anamma den.
Många människor förstår intuitivt att de behöver andlig tid i naturen. Går ni till stranden när det är varmt och ett skönt dopp i kallt vatten verkar uppfriskande, tar ni del av vad Moder Natur då ger er? Eller går ni hellre till en pool ”spetsad” med konstgjorda kemikalier?
Jag: LOL jag är på stranden. Faktiskt häromdagen.
Ivo: Går ni in i en luftkonditionerad restaurang för att äta lunch, eller föredrar ni en picknickkorg under ett skuggigt träd?
Vad händer så snart vädret är tillräckligt varmt i Ontario, Kanada? Folk går till sin stuga för att tillbringa tid i naturen. Ni står gärna ut med insekterna för att få lite tid att simma och njuta av de välsignelser som naturen har att bjuda er. Längtan efter att återknyta kontakten med naturen och lämna ”råttloppet,” som du kallar det, är så befriande, men det skulle inte falla någon av er in att leva så här hela tiden. Ni tror att ni behöver pengar. Det gör ni inte. Om ni skulle vilja lämna staden nu garanterar jag er att skulle hitta en fastighet, som lämpar sig för renovering, övergiven. Det finns många gamla bondgårdar som blivit övergivna och som skulle vara lämpliga att bo i igen.
Så många av er tror att ni måste ha samma typ av hus som alla era grannar har, de grannar ni sällan pratar med. Ni överväger inte alternativa livsstilar, eftersom ni tror att den livstil ni har är det enda alternativet för er. Det är det inte. Det finns många som har stuckit ut genom att helt enkelt ändra sina värderingar, och de lever ganska lyckliga.
Ni tror att det system ni lever i kommer att göra er lyckliga för det är det de säger, men i själva verket finns det de som tänker annorlunda.
Jag: Jag har sett några i gamla bussar som de har fixat till eller till och med gamla skjul. Jag dreglar varje gång jag ser något sådant, till och med en husbil för det är min dröm. Men inte i detta livet gissar jag. Jag ska ut på större saker. Men jag skulle älska det.
Ivo: Det finns många människor som inte följer mina budskap, eftersom de har liten benägenhet att utveckla sig själva andligt. Det första steget för att bli mer andlig eller utveckla medvetandet, är att titta på sig själv.
Genom att titta på sina egna tankar, beteenden och handlingar blir ni observatören, ni är inte längre aktören. Där finns den själsförbindelse som så många av er önskar. Den kan också bli funnen i naturen.
Jag: Jag började ägna mig mer åt det här när jag slutade arbeta. Jag tror att behöva arbeta är en avskräckande sak för att människor inte ska gå tillbaka till naturen, en stor sådan. Jag gillar att jobba på nätet, det är ett bra alternativ till att arbeta. Där finns massor av sätt att tjäna pengar. Starta en youtube-kanal, tjäna pengar på den och ni kan till och med lägga upp några album som folk tycker om att lyssna på. Ju fler likes ni får, desto mer pengar tjänar ni. Ni behöver inte ens skapa innehållet, för sjutton. Och förresten, ni kommer att märka att jag inte tjänar några pengar på min kanal. Det verkar som att jag knappt kan skriva något förrän jag blir censurerad, men jag fortsätter att skriva sanningen trots kritiken.
Ivo: Det är något som så många av er saknar, men ni inser det inte ens.
Översättning Ulla Krogh

Du gillar kanske också...