Lao Tsu-Meditera och Lev Absolut 29 december 2021

 

Lao Tsu-Meditera och Lev Absolut 29 december 2021

 

DÖM INTE!

“Döm inte!” Det är allt som finns att säga! Förvandla inte denna sanning till ett utbyte genom att lägga till “… så att du inte ska bli dömd”. Det Jesus gjorde var anpassat till forna tider. Idag är det bara en sak som gäller: “Döm inte.”

Anta en attityd som är meditativ rakt igenom. Se på världen på det där meditativa sättet, rakt igenom. Undvik girighet – oavsett i vilken gestalt eller form.

Andlig girighet kan också vara ett gissel. Girighet efter medvetenhet, girighet efter att bli en perfekt människa eller girighet för att uppnå upplysning kommer att leda dig till rädsla. Rädslan att missa det målet har fått många att bli vansinniga. Många religioner spelar in i den rädslan. Hur många kristna är rädda att de aldrig kommer att nå himlen? Hur mycket tål dessa människor bara för att fly helvetet? Hur många Helgon finns det som levde ett ”heligt” liv av rädsla medan de invärtes plågades av en otämjd rasande storm av känslor och begär?

BLI NÅGON SOM MEDITERAR!

Bli någon som mediterar – det är vägen.

Gör dig av med rädsla, för så länge du är full av rädsla är du också full av girighet. Rädsla är bara baksidan av samma mynt. Girighet och rädsla är syskon och kommer alltid i par.

Sträva inte efter någonting, bli inte någonting, följ inte ett mål – bara var! Var “absolut” i allt – det är vägen.

Då fruktar du ingenting – och till och med döden blir en god vän, precis som livet är en.

VAR “ABSOLUT”

Var “absolut” i allt och undvik varje form av perfektionism. Universum är inte perfekt, så hur kan du begära av dig själv att bli perfekt?

Var “absolut”, var hel, var dig själv – det är allt ditt liv handlar om, inget annat. Någon som är “absolut” slösar inte bort någon tid på rädsla. Någon som lever sitt liv slösar inte bort sina tankar på de koncept som driver den här världen och är konstgjorda. Någon som är “absolut” behöver inte religioner eller lagar.

Någon som är “absolut” vet vad det innebär att vara människa. Deras medkänsla är deras väktare av livet, och deras kärlek är deras guide genom den här tidens djungel.

Det folk fruktar mest är att leva sina liv fullt ut, fullständigt och “absolut”. Det skulle innebära att helt engagera sig i livet – vilket leder till att engagera sig i sig själv, “absolut” engagera sig i sig själv.

Då blir du meditativ – det som finns omkring dig kommer i andra hand, för det som finns inuti dig fyller allt. 

VAD ÄR DU RÄDD FÖR?

Vad är du rädd för när du inte resonerar med händelser? Ditt resonansfält kan vara ett minfält eller en källa till gudomlig inspiration.

Det beror på ditt fokus – livet kräver inte svar från dig utan svarar på din energetiska signatur.

Det finns inget du behöver göra, förutom att anta ett meditativt tillstånd – då kommer rädsla och girighet att försvinna.

Kommer ditt liv att bli en framgång? Varför undrar du över det? Lev det “absolut” – allt annat kommer att falla på plats helt av sig självt.

Någon som är upplyst observerar och påverkar livet genom sitt väsen. Bara en dåre försöker dra i trådarna. Religioner har lärt er att frukta Gud – jag lär er att älska Gud.

Livet är enkelt, allt är enkelt. Komplikationer finns bara för att skapa förvirring.

Var en som mediterar, bli “absolut”, och din medkänsla kommer att blomma ut. Rädsla och girighet är inga följeslagare för någon som vill leva.

“Döm inte, meditera och lev ABSOLUT!” Det säger allt, och dörren till medvetenhet har skjutits upp på vid gavel.

LAO TZU

 

 

 

Översättning: Lars-Eric

You may also like...