Matthew Ward via Suzy Ward, 20 september

 Matthew Ward – 20 september 2015

Med kärleksfulla hälsningar från alla själar vid den här stationen, detta är Matthew. Tidigare under Jordens kurs i uppstigningen var energiströmmarna milda och tillfälliga och den tysta massan av befolkningen fortsatte att acceptera status quo. När planeten nådde den punkt då strömmarna blev starkare och mer frekventa började man tala om oacceptabla förhållanden och upphettade diskussioner började på allvar. Det höjs röster till ett crescendo när folken kraftigt frigör sig själva från de sista resterna av årtusenden av kontroll från mörka sinnen och hjärtan.

Hela tiden under Jordens resa har ljusarbetare gått i spetsen för världsförändringar. Vi vet att ni ibland känner er trötta, även stundtals förtvivlade, när det gäller takten i utvecklingen, inte bara för att ett antal av er nyligen har skrivit om detta till min mamma. Fastän de nedan valda exemplen redigerades för att bli mer koncisa så bevarade de citerade delarna skrivarens känslor och uttrycker även de andra skrivarnas känslor, känslor som vi vet att många flera av er delar.

”Jag blir så trött på hur saker och ting är här på vår planet. Jag ser fram emot de förändringar som håller på att komma”

”Mänskligheten sägs vara i processen av en grundläggande förändring – en total vändning mot Kärlek/Ljus/Gud/Andlighet… Men många människorvisar inga tecken som ger hopp för ett sådant uppvaknande, och jag inkluderar mig själv i detta”. Varför måste djuren lida så mycket? Varför kan vi inte alla bara antingen ’inte finnas till’ alls, eller varför kan vi inte alla leva i perfekt harmoni? Jag vill så väldigt gärna ”tro”, men jag förstår helt enkelt inte vad allt det här handlar om.”

”Krig och illdåd har skapat en desperat flyktingsituation. En del människor är miljardärer medan miljoner lever i fattigdom och barn dör av svält och ohälsosamma livsförhållanden. Det är svårt att acceptera att karma är orsaken till ett sådant omfång av orättvisor och lidande. Tar det aldrig slut?”

“Ju mer jag ser smärta, våld och sorg desto svårare är det att tro på vad du och andra andliga budbärare berättar för oss. Ditt sätt att se på den här världen från den plats där du befinner dig är mycket olikt den bild vi har som lever här där lidande och hopplöshet verkar vara oändligt.”

”Jag förstår den fria viljans koncept men jag kan inte låta bli att undra över varför den varelse vi refererar till som Gud skulle skapa den här planeten Jorden för oss att bebo som människor, endast för att låta den bli förstörd (av människor) till den punkt då Gaia skriket på hjälp, och sedan ber volontärer att komma hit och försöka fixa det?”

”Jag har alltid velat att alla skall behandla varandra och djuren på ett vänligt och respektfullt sätt, precis som man säger att det skall bli i den Gyllene Tidsåldern. Jag är 89 år nu och ledsen över att jag inte lever tillräckligt länge för att få se den.”

Älskade familj, låt oss få bli era ”lagledare” för ett ögonblick. Det skulle vara för tidigt att rusa in på spelplanen för att fira innan slutsignalen går, men när spelet är i sista stadiet – och ljuset visavi mörkrets kamp på Jorden är det! – och vårt team är så långt före att en seger är säker. Det är inte för tidigt attkänna triumfen.

Spelet är dock inte riktigt over än, och det team som vet att de har förlorat kampen kommer inte att bara kliva ut ur fältet – båda sidor måste kämpa striden ut tills spelet slutar. Detta kanske inte är den bästa analogin för en värld i processen att bli transformerad och omvandlad, så vi skall tala klarspråk: Med varje ögonblick som går rör sig era samhällen närmare en fredlig värld med rättvisa, vänlighet och överflöd för alla.

Ni minns inte att andra civilisationer uthärdade många tusentals år för att förändras från ständigt stridande till att leva i harmoni, så ni har ingenting att jämföra med för att kunna se att ni gör detsamma med en hastighet utan jämförelse i detta Universum! Vad ni kan göra är att tänka över hur långt ni har kommit sedan spelet startade, när Jorden började sin Uppstignings kurs för ungefär 80 år sedan – ett stänk av tid, även i er nedtecknade historia.

Många, många år av bedrägerier och kontroll avslöjas nu tillsammans med den nuvarande korruptionen, lögnerna och maktkamperna. Kommunikation och förhandling ersätter att huvudstupa rusa in i strider, medborgarnas krav på reformer fordras av de styrande för att få till stånd förändringar på alla nivåer, lokala, nationella och internationella organisationer bryter in och föreslår humanare behandling av djur, miljö och människor i trängande hov.

Det behöver verkligen göras mycket mer innan ”alla lever i perfekt harmoni” – och det kommer att hända! Det finns mycket mer godhet i världen än ni får veta genom era massmedier som fortfarande är kontrollerade i sådan utsträckning att ”nyheterna” fokuserar på oroshärdar, splittrade frågor och trivialiteter med sällan ett omnämnande av de otaliga, fantastiska prestationer som utförs av ”människor med makt”. De finns i samhällen och städer runt om i er värld, och en stor procent av internetartiklar och meddelanden via sociala medier tenderar också att rapportera om oroande situationer.

De flesta som ursprungligen skickar informationen – och följaktligen deras mottagare – är inte medvetna om det ständigt intensiva ljus som gör det möjligt för både personlig och planetär uppstigning. De vet inte att världens ledare, publicerade som motståndare, arbetar tillsammans bakom lyckta dörrar för att uppnå fredliga beslut och resultat i oroliga områden. Eller att det ekonomiska systemet inrättades och manipulerades av mörka sinnen och nu håller på att kollapsa för att ge plats för det nya globala system som bygger på ärlighet och rättvisa.

De har ingen aning om att ett stort antal utvecklade själar från andra civilisationer lever bland er för att hjälpa samhällsutvecklingen, eller att tusentals rymdskepp omger planeten för att hjälpa till på många viktiga sätt och att när det är säkert så kommer en del av dem att landa och föra med sig en avancerad teknik till er. Ni vet allt detta – låt er kunskap lyfta er över floden av information från oupplysta källor.

Låt mig få låna ett av era uttryck: ”Vi har vandrat i dina mockasiner”. Ibland kände vi oss uttröttade och vårt tålamod tunnades ut när vi strävade efter att åstadkomma gudfruktiga förändringar i våra respektive världar, inklusive en del jordeliv. Det var hjärtskärande att se så många konflikter och elände och svårt att sätta det i samband med karmiska lektioner.

Även om vi visste att dessa själar hade valt sina upplevelser för balansen de behövde för att utvecklas, och andra i avtalet som gjorts upp före födelsen för att ge de nödvändiga omständigheterna, så var det ändå ledsamt för oss att se när det hela spelades ut. Och i våra livstider, precis som nu, tjänade inte alla ”tunga aktörer” dem inom avtalen, de agerade från girighet, hjärtlöshet och lust efter makt och de orsakade många att uthärda icke valda villkor, som ändå var mycket fördelaktiga för själens utveckling.

Så ni ser, mina kära, vi förstår era känslor. Och, från personlig erfarenhet och andlig vägledning, vi vet att ni kommer att lyfta er själva och de som lider genom att sända dem ljus, medkänsla och omsorg. Inte de låga vibrationerna av missmod och förtvivlan. Skicka även ljus till dem som orsakar smärta och orättvisar, istället för de låga vibrationerna av dömande – detta är vad som kommer att föra ondska och illvillighet till ett slut. Alla dessa själar är våra bröder och systrar i vår universella familj och den välvilja som finns i ljuset ni sänder dem strålar ut i Universum – allting överallt påverkar allting överallt!

När det gäller ”Gaia skriker på hjälp och sedan ber att frivilliga skall komma och försöka fixa det” så var det av villkorslös kärlek för alla människor på Jorden som hon ropade på hjälp för att rädda hennes planetkropp. Och andligt högt utvecklade civilisationer, avancerade inom medvetenhet och teknologi, svarade omedelbart och med glädje. Det var med samma kärleksfulla anda som ni ivrigt och frivilligt ville komma till Jorden och göra er del i uppstigningen.

”Tar det aldrig slut?” Vi upprepar ett uttalande i vårt senaste meddelande: Ni avancerar till en nivå av andlig medvetenhet där karma inte längre behövs, och, som de multidimensionella varelser ni är, kommer ni att fortsätta med att utvecklas och minnas er början i det rena kärleksljuset av Skaparen.

Många av er är från civilisationer som har bemästrat alla karmiska lektioner, och när er ljusservice på Jorden är över så kanske ni väljer att återvända till era hemländer, eller njuta av en tid i Nirvana först. Vad ni än väljer kommer ni att ha en innerlig tillfredsställelse i att ha hjälpt en civilisation att utvecklas ut ur den tredje dimensionens täthets karma och börja leva lyckligt, samverkande, produktivt och kreativt.

Om du inte lever på planeten tillräckligt länge för att se Jordens Gyllene Tidsålder i full blom så kommer du inte att missa den. Från din utsiktspunkt i det andliga livet, eller i din egen värld, kan du se hur hela panormat utvecklas när energin av kärlek omsluter Jorden. Du kan se hur hon blir återställd till sin ursprungliga, orörda skönhet och hälsa, när överflödet genomströmmar hela mänskligheten, lika för alla, och alla djur behandlas med omsorg och respekt och lever i harmoni med allt i naturen. Och du kommer att kunna se hur ditt ljusfortsätter att bidra till denna underbara värld som blomstrar i kontinuum och i linjär tid vid den nära horisonten.

Vi är medvetna om spekulationer, i vissa fall övertygelser, att en eller annan händelse är nära förestående. Ena änden av prognosens omfång omfattar ”sluttider” med förstörelse på en episk skala, världsomfattande kaos efter global ekonomisk härdsmälta där ett tredje kärnvapenkrig troligen kommer att starta, och ett förslavande av en gammal jordcivilisation som återvänder.

Med avsikt, eller inte, dessa ”varningar om beredskap” för situationer som inte kommer att inträffa skapar en energi av rädsla som fyller på mer bränsle till dem som har mörka ambitioner och skapar negativitet för Jorden som måste skingras med fler jordbävningar, vulkanutbrott, skogsbränder och svåra stormar.

I andra änden av det spekulativa området finns en kosmisk våg som kommer att höja er civilisation in till den femte dimensionen, eller något annat astralt tillstånd som också ger plötslig upplysning. Individer vars hopp är knutet till ett andligt och medvetet uppvaknande i ett enda svep över hela världen kommer att bli besvikna, precis som de som förväntade sig att livet på Jorden skulle bli kärleksfullt och fredligt den 21 december 2012 och hädanefter, känner sig i högsta grad besvikna.

Vad som händer och kommer att fortsätta är detta: Jordens Uppstigning till allt högre vibrationsplan med motsvarande starkare ökning av kärleks- och ljusenergi accelererar själens resa längs med den andliga vägen. Ja, en del av er släpar allvarligt efter och orsakar elände för många, men snälla, låt inte detta vara främst i dina tankar och känslor – var medveten om att den universella Lagen om Attraktion är i ständig drift. Genom att känna tacksamhet för en positiv utveckling och att vara säker, optimistisk och entusiastisk över Jordens framtid hjälper ert samhälle att snabbare röra sig mot denna storslagenhet.

En del av er har skrivit om upptäckten av en del från det malaysiska flygplanet MH370. Jag visste inte vid den tidpunkten att Ashtar förklarade: ”När planets problem utvecklades som fallande dominobrickor och utplånade alla system som krävdes för att hålla planet under kontroll…” att problemet inkluderade förlust av någon av planets rörliga delar.

När den flytande delen var identifierad som en del från det där planet drog utredarna logiskt den slutsatsen att ressten av planet ligger på botten av havet. Inte i deras vildaste fantasi skulle de kunna tänka sig att planet blev stabiliserat inom det kraftfulla energifältet hos en annan civilisations stora rymdskepp, vilket höll huvuddelen av planet intakt tills det säkert kunde sättas ner på en planet som liknar Jorden, och alla ombord steg av efter ett räddningsuppdrag i enlighet med deras kollektiva val på själsnivå.

Vi har fått frågor om Khazarians finns inom Illuminatis led. Så är det verkligen, och deras långa historia av erövring och hänsynslöshet är fortfarande uppenbar i er värld.

Vi har också blivit ombedda att dela våra tankar angående påven Francis besök i USA. Vi tror att dess betydelse kommer att bli globalt. Under hela sin tid i påvedömet har han uppmanat till upplyftande kamp till folk överallt i meddelanden som övergår politiken. Då de beslut som fattas i USA påverkar många andra länder så känner vi att det som Francis säger under sitt besök kommer att hjälpa till att öka den andliga medvetenheten inom den nationens regering och även hos medborgarna. Och i slutändan leder detta till att människor runt om i världen gynnas.

Vårt senaste meddelande om själen framkallade fler frågor, och vi skall komma till dessa efter att vi svarat på frågor för vilkat det inte fanns plats i det meddelandet.

”Blir bara själar i de mest avancerade civilisationerna änglar, eller kan själar i en lägre densitets civilisation, som strävar efter att nå detta upphöjda status, också uppnå det?”

Även själar i de mest avancerade civilisationerna blir inte änglar De är själar vars frekvenser är så höga att de är ren energi.

Skaparens första uttryck av sig själv producerade ärkeänglar som är av det högsta kärleksljusets energi och lever i det Kristna riket närmast Skaparen. Även om de inte inkarnerar så kan de rikta aspekter av sin själ, sina jag, in i personligheter som de utrustar med förmågor från början och även en vetskap. Den mest kända i detta Universum kanske är Sananda, vars ena personlighet är den själ ni kallar Jesus. Ärkeänglarna kommunicerar telepatiskt med varelser i fysiska och andliga världar och de strålar ständigt sin allsmäktiga energi över hela Kosmos.

När de använder Skaparens energi visualiserar och manifesterar de efterföljande nivåer av änglar, och dessa i detta Universum tjänar som Guds sändebud på otaliga sätt. Självklart kan du kalla på dem för hjälp när som helst – själar över hela änglariket välkomnar detta – men att fråga är inte nödändigt, för dessa ständigt vaksamma varelser är alltid medvetna om dina omständigheter och ger gärna hjälp.

De kan aldrig blanda sig i någons fria vilja, men de har tillåtelse att rädda människor från att göra sin övergång innan vad livskontraktets klausul säger och istället sporra kroppens självläkande mekanismer. De ger gudomlig vägledning, ökar kroppens energi, lyfter anden och lindrar fysiskt och känslomässigt lidande samt är med en person som genomgår en blixtsnabb övergång från det fysiska livet till ett andligt liv.

Deras närvaro i ditt liv visas i målningar och konstverk av mästerliga konstnärer från fordom, men i motsats till dessa avbildningar har änglar inte vingar! Dock kan de lätt manifestera sådana, och det gör de ofta, under ett livräddande uppdrag av en person som tror på att de har vingar.

En del själar kan välja senare i sin änglahärstamning att gå in i cykeln av andligt liv och i fysiska världar för att exemplifiera gudsfruktkan och upplysning i en spirande civilisation, eller en som håller på att växa ut ur mörkret. Oftare tar de på en personlig kåpa, endast under en kort tid, för ett specifikt ändamål. Kanske för att skydda någon i tillfällig fara, trösta en upprörd individ, knuffa någon i den riktning som valts av själen hos en person som inte vet vilken väg han/hon skall ta vid ett vägskäl, eller erbjuda uppmuntran till någon att följa sina starka, intuitiva känslor.

Den som strävar efter att bli en ängen kan inte bli det, men en strävan efter vara som en ängel är något mycket värdefullt. Och, mina kära, genom att uttrycka ert kärleks ljus genom att generöst dela med dem som behöver hjälp så tjänar ni som ”änglar på Jorden”.

Ja, mamma, jag kan se att återstående frågor måste vänta till nästa budskap. Jag säger farväl nu, den ovillkorliga kärleken från alla upplysta själar i detta Universum omfamnar er alla längs er färd på Jorden.

______________________________________
KÄRLEK och FRED

Suzanne Ward
Website: The Matthew Books
Översättning: Gertie Dahlberg

Du gillar kanske också...