Moder Jord via Pamela Kribbe, 18 augusti, 2023

 

Kära människor, jag hälsar er hjärtligt. Jag är din mamma, jorden, och jag firar din närvaro här med mig.

Jag omfattar er alla. Känn min närvaro som ett medvetande som genomsyrar allt som lever på jorden. Det medvetandet finns i dig och i allt som finns omkring dig: mineralerna, växterna, djuren. Jag är med i allt som lever. Allt som har tagit materiell form livas upp och livas upp av medvetandet inifrån, och jag lever i det medvetandet och stödjer det.

Jag är den ständiga, jordande närvaron som ligger bakom allt och som tillåter själsmedvetandet i varje mineral, växt, djur och människa att utvecklas. Jag är mamman som ger liv åt varje form av medvetande. I slutändan hålls allt, varje materiell partikel eller form, vid liv av medvetandet. Och i mitt väsen är jag också det medvetandet. Det som kan uppfattas är materia, den materiella formen, men det är medvetandet som ligger till grund för materien som är alla formers väsen.

Om detta medvetande som jag är vill jag berätta något mer för er. Jag är ett kvinnligt medvetande. Jag är flytande och flyter, och jag känner inga begränsningar. Och eftersom jag är själen bakom allt liv på jorden, finns det en ström av enhet som rinner genom allt – och jag är det. Motsatsen till den enheten är varje unik individuell själ. Och eftersom du är en unik individ, finns det en dans mellan oss, som mellan alla individer och den enda ström jag är. Men den dansen fungerar bara, är bara kreativ och produktiv, om enskilda själar är medvetna om sin koppling till mig. Det är som med en stor flod: du kan bara slappna av och flyta med den om du vet att du är en del av den floden, om du kan känna den strömmen och lita på den.

Men de flesta människor i ditt samhälle är emot det livsflöde som jag är. De litar inte på den här strömmen: de motstår den, försöker klättra ur den, hänger på flodstranden, eftersom de känner att den här strömmen är turbulent och okontrollerbar. Denna ström är i själva verket flödet av din jordiska natur: dina känslor, dina instinkter, din passion och människor har inte fått lära sig att lita på sin natur. Det finns en stor misstro mot människor om deras jordiska natur, liksom en misstanke om jordens strömmande livsström i allmänhet.

Resultatet av denna misstro är att det grundläggande skiktet som jag är, och som jag kan bli för mänskligheten, inte utforskas eller inte är tillräckligt utforskat. Det är som om jag väntar på att få inleda en dans med dig, men människor i allmänhet har vänt sig bort från mig genom att försöka skapa sitt liv oberoende av mig. Framförallt vill de vara livets herre genom att använda huvudets mentala energi istället för att följa med i den livsströmmen som är naturlig och lätt och flytande – om du inte motstår den.

Men eftersom människor kollektivt, och i stor skala, har vänt ryggen åt det levande flödet som genomsyrar allt, så går det inte bra på jorden. Det har utvecklats en klyfta mellan människa och natur som har orsakat förstörelse av stora delar av naturen i växt- och djurriket. Därtill kommer förödelsen av människornas inre värld: de blir deprimerade och oroliga om de inte längre kan hitta sin egen koppling till jordens kraft.

Så varför säger jag det här till dig?

För ni som är här är medvetna om vikten av relationen med jorden, och ni förstår också att jag har medvetande, att jag inte bara är död materia. Först när människor kommer i kontakt med mig, och deras egen energi börjar flöda inifrån – deras kreativitet, deras självförtroende, deras överlämnande till livet – kan jag då fullgöra min uppgift. Först då kan jag ge näring åt och stötta dig så att dansen mellan människor och jorden äntligen kan ta plats och ta form: en kreativ dans som allt liv har nytta av, även jag själv.

Ni är i huvudsak kanaler som hjälper till att forma en ny energi, en ny enhet mellan människor och jorden, ett nytt medvetande. Jag vill att du ska vara medveten om dina egna egenskaper när de relaterar till denna process. Men ibland tvivlar man väldigt mycket på sig själv, och det blockerar delvis kanalen även om man faktiskt redan är ganska avancerad i den här processen. Det krävs dock inte att du är perfekt. Du behöver inte ha alla dina problem lösta för att komma i kontakt med mig och bidra med något till den större bilden på en universell nivå, och inte bara på individnivå.

Jag ber dig att nu medvetet ansluta till mitt hjärta.

Föreställ dig att du under dina fötter har rötter som tränger djupt in i min kärna, in i mitt hjärta. Känn hur du får stöd av mig och hur jag uppmuntrar dig att överlämna dig till det här livet och lita på mig. Livet i människovärlden, i samhället med alla dess regler och normer, och med de många rädslor som har präglats av dig som barn, att samhällslivet har väckt rädsla hos dig och gjort en viss klyfta mellan ditt huvud och livet självt. Det är svårt för dig att överlämna till ditt hjärta, dina känslor, din intuition. Men det är möjligt, och så fort du medvetet får kontakt med mig, kan jag då hjälpa dig; kan du då känna hur min energi strömmar genom dina ben från rötterna under dina fötter.

Föreställ dig att du flyter på rygg på en stor bred flod och att du tillåter dig själv att driva och du känner dig lugn. Det är säkert, även om du inte ser vart du är på väg. Föreställ dig detta på ett väldigt verkligt sätt. Du är drivande på den stora floden, och du tittar på himlen och känner och hör naturens ljud omkring dig. Känn hur jag bär dig, och släpp helt enkelt tankarna i ditt huvud.

Gå ner i magen. I din mage bor en instinktiv känsla av vad som är sant. Det är från din magkänsla som du omedelbart kan känna eller känna något redan innan du har tänkt på det. Det är den nivån du letar efter och det är den som gör dig fri: känna utan att tänka. Anslut tyst till den där platsen i magen. Andas in i det och känn hur kanalen som du är, öppnar sig.

Med renhet, med stillhet och tystnad, känn vad ditt bidrag är på jorden, vad du har att ge till mänskligheten och till naturen. Känn energin av dina unika gåvor och lita på den energin, och lita på känslan som kommer med den. Du kom hit för att föra ett flöde som förbinder din unika själ med jordens, med mig, och det är i den fortfarande förbindande punkten där våra öden möts och där vi arbetar tillsammans. Jag kommer att ta emot din själsfullhet och inspiration, och du i din tur kommer att få mitt stöd och näring och min grund i styrka och trygghet. Det här är vad jag vill vara för dig.

Tack så mycket för din närvaro här och nu.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *