Pallas Athena via  Beatrice Madsen, May 30th, 2019

Pallas Athena     via  Beatrice Madsen  190530

Kära ni godhjärtade människor. Ni får en glimt av mig i vindens hastighet, ty jag blåser på ordentligt. Jag blåser bort det som inte fungerar. Jag blåser bort det som måste avtäckas. Mitt namn är PALLAS ATHENA, och jag är vishetens Gudinna. Jag blåser så hårt och fulkomligt och tillsammans med Pandora öppnar vi ask efter ask efter ask, oh vackra människa.

Du är så vacker och stor, oh människa. Jag menar då inte på ett yttre plan, ty jag ser till din själs skönhet och storhet, oh människa.

Så vill jag förtälja dig ett vihetens ord, kära du. Vad jag vill säga dig är att fall inte för allt som glimmar såsom guld, oh människa. Se bakom glimrandet. Där bakom kan det finnas en rutten fisk och bakom det som ser ut som en rutten fisk kan den verkliga skatten finnas. Jag säger inte att det är så, jag säger att det kanske är så. Oh, du människa, du måste pröva allting. Pröva om det håller för stormens kraft, för tidvattnets våg, för jordens ursinniga mullrande och vältrande.

Oh, kära människa se din inre Pandoras ask. Se hur där innanför ditt skal glimrar ditt eget guld och dina diamanter, stora som granatäpplen. Somliga äro oslipade men tillåt dig att börja slipa, ty du är den vackraste av diamanter kära du.

Sedan tidernas begynnelse har jag varit med dig och jag gläds med sirenerna som sjunger min kvinnliga vishetssång ty också jag är nu återfödd. Jag är återfödd inom varje människobarn såsom vishetens kraft, jag är stolta och mäktiga PALLAS ATHENA. Jag vårdar varje man och kvinna, hennes själ bär jag stolt med mig för nu segrar vi tillsammans efter det tunga oket av träldom och klagan.

Jag blåser jordskorpan ren, för varje andetag jag tar. Var inte rädd, oh människa för vi vårdar tillsammans hennes gyldene skatt som är ni.

PALLAS ATHENA rider varje önskan till fullo med dig, käraste. Ställ, dig rak i vinden, oh människa. Stolt lyser du som den fyr du är stormen och vi ler i vårt innerliga återseende.

Jag hälsar dig,   PALLAS ATHENA

Du gillar kanske också...