Rådet Via Ron Head, 26 januari 2019

Rådet, 26 januari 2019

Via Ron Head

En fråga har ställts som framstår som en skenbar motsägelse.

Om ni väljer en livserfarenhet, innan ni inkarnerar i syfte är att lära er något, är det då rätt för någon annan att lägga sig i? Till exempel, är det ”rätt” att hjälpa någon ut ur fattigdom eller från stridigheter, om det är den erfarenheten de valde innan de inkarnerade? Hur kan vi hålla balansen mellan att stödja och ingripa?

Vi vill börja med att påpeka att ni, i åtminstone vissa av era kulturer, tänker i termer av motsatta möjligheter när det gäller många saker. Det kommer att resultera i att tänka att om A är sant så är allt annat än A falskt. Om jag blir tillsagd att jag inte får lägga mig i, då kan jag inte hjälpa den personen.

Låt oss fråga er om de Lärare ni en gång hade skulle ha sagt det? Mata de hungriga! Klä de nakna! Skydda dem som inte har någon! Är inte det vad de lärde ut? Så är det att lägga sig i?

Vi vill också påpeka att det finns två eller flera inblandade här. Vi antar att läsaren av det här är en av dem. Läsaren, som har möjlighet att hjälpa, ser någon som svälter. Vet läsaren om att den svältande personen kom hit i avsikt att svälta? Vet läsaren om att den svältande personen inte kom hit med intentionen att erbjuda en möjlighet att visa eller lära sig om medkänsla? Är den svältande personen BARA en svältande person? Finns det inte en möjlighet att allt som står ovanför kan vara sant?

I den här situationen, och i alla situationer, är saker inte antingen/eller, förstår ni? Ni kommer inte att bli klandrade om ni hjälper någon annan. Antag att den person som sitter på gatan och håller fram en mugg och ber om pengar, är en person som faktiskt avsåg att vara pank och fattig i det här livet. Om ni lägger flera hundralappar i hans mugg, tror ni då att han kommer att bygga upp ett finansiellt imperium med de pengarna? Inte heller bör ni anta att han inte kommer att göra det. Han kanske letar upp er många år senare och återbetalar pengarna med ränta.

Vår poäng är att ni inte kan veta hur den verkliga situationen ser ut, men ni kan känna medkänsla, kärlek, omsorg, generositet och mycket mer.

Det finns en annan fråga som ofta uppstår. Om jag har och någon annan inte har, måste jag då ge bort vad jag har? Ingen Lärare har någonsin bett att någon ska bli tiggare för att lyfta upp alla andra tiggare. Poängen är att om alla människor hade mer medkänsla, skulle det inte finnas något behov av tiggeri.

Om man känner sig manad att göra mer, att ge mer, så för all del gör det. Förvänta er bara inte något tillbaka. Förvänta er inte någon belöning. Ni kommer förmodligen inte heller att höra änglaklockor ringa.

Ett annat påpekande som behöver göras, ett som vi har sagt många gånger förut, är att ingen dömer er. Jo, en person gör det. Ni dömer vanligtvis er själva. Ni kommer sannolikt att försöka undvika ”Domedagen.” Det kommer inte att bli någon ”Domedag,” förutom dagen då ni granskar det liv ni har levt. Ni behöver inte skjuta upp den dagen. Ni kan göra det varje dag, men gör det inte för att skaffa er poäng. Gör det för att lära er var ni står med era egna förväntningar, och förlåt allt som ni kommer till korta med och besluta er för att förbättra det. Det här kallas för lärande. Det är ett plus.

För att återgå till den ursprungliga frågan, vi älskar idéen som uttrycks av en av era senare Lärare. Han sa: ”Vi följer bara varandra hem.” Tänk om bara hälften av er levde efter den tanken.

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se

http://ronahead.com/

Du gillar kanske också...