Rådet via Ron Head, 28 augusti 2017

Rådet via Ron Head

28 augusti 2017

Några Saker Att Tänka På

Idag ska vi tala om frihet. Alla i er värld vill vara fria. De flesta av er tänker på er själva som fria. Ja, ni vet att det fortfarande finns olyckliga själar som lever i faktisk fångenskap. Men tack och lov att det inte är ni. Ni är fria. Ni lever i ett fritt samhälle.

I varierande grad verkar detta vara sant. Ni reser vart ni vill, klär er som ni vill, äter det ni vill och ingen talar om för er vad ni ska tänka. På de flesta ställen är detta så som ni skulle beskriva er själva, eller hur?

Hur ofta reser ni dit där det är populärt att resa? Hur ofta klär ni er i vad ni tror är acceptabelt? Hur ofta gör ni val för att blidka rösten i ert huvud, den som säger vad ni ”borde” göra?

Vems röst är det? Vi skulle faktiskt föreslå, oavsett om det är en röst ni känner igen eller inte, så är det en kombination av många. De är era föräldrars röster. Det är ert samhälles. Det är er egna historiers röster, ihågkomna och okända. Även de bästa familjer var noggranna i förberedelserna för ert liv. Naturligtvis var de det. Och de flesta av dem tyckte att det betydde att ni skulle lära er det som de lärt sig för att klara av allt det ni kan komma att möta. Det är, i alla fall, vad de blev lärda. Det är samhället som säger att ni ska hålla er i ledet. Det är er belönings- och bestraffningsinriktade regering som säger er vad den accepterar och vad den inte accepterar. Det är era rädslor, farhågor och känslor av brist som ni skrivit in i era omedvetna sinnen, som säger vad ni ska eller inte ska ha, vad ni ska eller inte ska göra, och vad konsekvenserna blir om ni gör eller inte gör saker. Det är alla de regler ni antagit för att skydda er själva mot er själva. Det är rädsla.

Alla dessa röster, plus era egna minnen, har byggt en berättelse. Kalla den Vem Jag Är och Vad Jag Kan. Ni har köpt den boken och ni kan recitera den ordagrant vid begäran. Det gör ni faktiskt hela tiden, för det mesta i ert eget sinne. Ert favoritkapitel är Saker Jag Inte Kan Eller Får, saker ni inte kan göra, saker ni inte får ha, beteenden ni inte får ha.

Och dessa berättelser håller er i ledet. Varför? De håller er i ledet för att ni inte undersöker dem. De håller er i ledet för att ni inte lärt er, under många livstider, vem ni är och vad ni i sanning är värda. Ni har accepterat den berättelse ni fått er delgiven.

Även de av er som håller på att vakna upp upptäcker mer och mer av detta då ni gräver djupare i er själva. Och ni fortsätter leta fler sätt att gräva, mer saker att göra, mer saker att lära er. Och svaret är alltid detsamma.

Vi säger er på många sätt, på alla språk, med många berättelser och exempel, en sanning ni måste, och kommer att, acceptera när allt annat fallerar. Ni är nyckeln. Ni är svaret. Ni är det perfekta gudomliga barn som ni inte kommer att möta … ännu. Ni står precis utom sikte … bakom slöjan … slöjan är bara en slöja. Se bakom den. Där väntar en överaskningsfest, ni är alla inbjudna. Och vi väntar alla.

Ni är djupt och ovillkorligt älskade. Det har ni alltid varit.

 

Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice and link: http://ronahead.com/

 

Översättning: Markku Pärssinen

Du gillar kanske också...