Sai Baba – Befrielsen innebär dagligt arbete, via Jahn Kassl, 8 december, 2023

Befrielse innebär dagligt arbete!

Jahn J Kassl 2023-12-08

Meddelande från Sai Baba

Var finns helvetet?
Det finns inom dig! Det är ett mentalt och känslomässigt tillstånd där ditt medvetande är bortkopplat från enheten. Det finns inget tåg som går till helvetet, ingen tar sig dit eller måste flytta dit.
Himlen eller helvetet är en plats inom dig. Att förstå detta innebär att ta ansvar för ditt liv, bestämma din destination och vid behov göra ett inre förtydligande arbete.
Om ditt sinne är grumlat, dina känslor diffusa och ditt sinne är fullt av åsikter, då är det svårt att komma igenom till den sanna kärnan i din varelse.
Då reagerar du istället för att agera, då blir du undervisad istället för att tänka själv, och då är ditt inre ständigt rastlöst.
Om du konfronteras med negativitet, kärlekslöshet och hopplöshet på alla nivåer av din varelse, och om detta har en skadlig inverkan på din dagliga medvetenhet, så har du två alternativ:
1. att medvetet hålla sig borta från negativitet
2. att medvetet konfrontera dig själv med den tills dess du kan erkänna den, och bli av med det som är falskt.
Arbete
Om du vill skapa himlen inom dig själv, då betyder det arbete – arbete med dina problem.
Det handlar om att känna igen triggerpunkterna för din rädsla – ersätta falska föreställningar med korrekta, ifrågasätta åsikter och ta bort allt som inte tillhör dig.
Hur gör man det, undrar du? Genom att börja jobba var som helst!
Helvetet sprider sig inte över en natt. Det är en process som äger rum under en lång tidsperiod, när du matar ditt inre med falsk programmering.
När skadan väl är skedd, för att åsikter och falska övertygelser har fastnat, är det svårt att komma loss. Se därför till att du aldrig hamnar i denna fälla, att du inte grumlar ditt medvetande, att du inte besudlar dina känslor och att du inte förvirrar ditt sinne med skräp och rädslor, så att du inte längre kan tänka klart.
Den dagliga rensningen och klargörande av arbetet ligger till grund för att du ska skapa himmelriket och inte helvetet inom dig. Om du vill gå in i den heliga platsen inom dig, så måste du ta hand om den som ett tempel, och inte behandla den som en soptipp.
Om du vill att sanna ord ska komma ur din mun, då måste du se och ta bort det osanna som finns inom dig. Om du vill att dina handlingar ska vara uttryck för sanna känslor, då måste du ägna dig åt det osanna och frigöra det.
Om du vill vandra och leva enligt din själs väg, då måste du rensa ut allt som blockerar dig.
Skapa himlen inom dig, arbeta med det dagligen!
Då representerar det helvetiska som pågår på Jorden bara en scen i din pjäs, och inte hela pjäsen.
Befrielsen sker genom ditt dagliga arbete med dig själv.

SAI BABA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *