“Sammankommighet” – GCR/RV Aktivitet – onsdag 16 augusti 2017

“Sammankommighet” – GCR/RV Aktivitet – onsdag 16 augusti 2017

 

“Sammankommighet”

En grundläggande framgångsfaktor för någon sportfranchise är det fyrstavelse roliga ordet som heter ”togatherness”.

Ordet förmedlar flera budskap i dess olika definitioner, som alla talar för att bygga övergripande laganda.

”Togatherness” är ett adverb som indikerar att människor fysiskt samlas med gemensamma ändamål.

Andra betydelser inkluderar att vara och interagera med varandra genom gemensamma ansträngningar, att komma i kontakt, integrerad sammanhängande struktur.

Enkelt uttryckt betyder ”samhörighet” att man sätter upp och förenar ett uppdrag att samla eller locka folk till en rörelse.

Tänk på det, ett idrottslag kan ha ett antal personer som är associerade i sitt arbete eller sin verksamhet, men ett framgångsrikt och effektivt team kräver alltid att alla är i harmoni med den större dagordningen för att vinna ett mästerskap.

Det främsta kravet på ett produktivt filantropiskt lag är att främja en känsla av familj för att samla tillräckligt med servicemotiverade mänskliga änglar för att uppnå ett gemensamt mål eller uppdrag för en särskild humanitär agenda.

Genom att samlas i små grupper eller större grupper stärker vi vår individuella och kollektiva önskan att säkert samexistera i antal såväl som höja våra samarbetsförmågor som i slutändan kommer att lösa de svåraste problemen mänskligheten står inför.

I naturen är exempelvis sådant samarbete inte alltid uppenbart (t.ex. hur örnarna behöver berg för att bygga sina bon och bin behöver nektar av växter för att göra honung) … men exempelvis i det idrotts- eller filantropiska samhället, fungerar all teammedlemmar i ett unikt men ändå samarbetande ekosystem.

En kan därför inte existera utan en annan, och den delade sanningen är vad som skyddar och stärker stammen över generationer.

När professionella idrottare samlas för att uppnå ett gemensamt uppdrag (vinner ett mästerskap), gör de det med förväntan om betalning … och därmed en nedåtgående strategi.

Men när en grupp filantroper samlas, är alla tvungna som volontärer av sina färdigheter på grund av den större goda orsaken till tjänst av ett gemensamt mål.

Det är ett topptänkande sätt att tänka.

Ex-idrottare kommer att berätta för dem att de inte kan simulera det här laget ”togatherness” i det vanliga livet, företagets värld eller till och med i frivilliga samhällen på grund av att pengar alltid är nyckelmotivatorn – inte den andras rena service.

Men det finns inga ex-philantropists … när du går med i det här laget går du aldrig tillbaka till något annat eftersom du förstår att livet står på spel.

Och för att vi är ett oändligt välbärgat top-down-filantropiskt samhälle, är pengar ingen angelägenhet … bara uppdrag.

Så hur ska vi som nya globala top down philanthropists anpassa just som professionella idrottare måste anpassa sig när spelets regler och villkor ändras över natten?

Som en filantropisk ledare måste du ständigt vara innovativa sätt att dela med dig av ditt uppdrag, bygga förtroende, träna en nåd personal, planera firandet och tillämpa nya leverans tekniker.

Att åta sig att utveckla ditt eget lags känsla av ”samhörighet” är avgörande för att bygga en framgångsrik filantropi, precis som det skulle vara ett framgångsrikt sportlag.

Således, för att använda beprövade metoder för hur och varför framgångsrika sportlag och franchises bygger för framgång år efter år är värt din tid.

Nedan finns 7 aktiviteter som hjälper idrottslag och franchisor att främja sådana ”trakasserier”. Det är klokt att vi lär oss av sportens framgångar och misslyckanden, och tillämpa alla meningsfulla lektioner för ditt eget filantropiska team, uppdrag eller i vissa fall ministeriet.

# 1 – Resa Togar

Idrottslag är skyldiga att resa till platser för att konkurrera. Under sådana tider går lagarna i en buss eller ett flygplan.

De möts på en enda plats och reser tillsammans. Det spelar ingen roll om du är en stor stjärna eller en liten stjärna.

Alla kommer på samma buss!

Detta tar bort känslomässiga staket som vanliga separata lag, eftersom endast ett förenat filantropiskt lag kan tjäna konsekventa segrar i sina respektive orsaker.

Filantropier måste resa ofta tillsammans på samma emotionella, fysiska och mentala resan.

# 2 – Rooming Togather

Lagånden stärks när individer blir personligen och fysiskt utsatta för varandra när de reser och delar samma utrymme.

Deras sårbarheter och fysiker är kända för varandra som översätter till att täcka varandra på spelområdet, speciellt om vissa spelar med skador.

Även om vissa filantropier försöker simulera rumsskonfångare med öppna kontor, har det fortfarande inte samma intimitet som sportspelare som delar hotellrum.

# 3 – Dela Victory Togather

En poäng, en touchdown, ett hemlöp, ett mål, en boll placerad i basketnätet är alla poäng för seger som medlemmarna av laget delar.

Vilken spelare tjänar poängen betyder mindre för lagmedlemmarna, eftersom segern och dess fördelar är delade erfarenheter.

Detta kan förklara den gemensamma firandet med en lagkamrat som gör den slutliga lagen.

3400/5000

Filantropi bör lära sig att dela och belöna seger över hela linjen, oftare och innovativt.

Detta kommer att bidra till att eliminera ”MIG” mentaliteten och driva huvudmannen att ”vi” stiger och faller ihop som ett lag.

# 4 – Träning Togather

Oavsett hur bra en spelare är, kan han eller hon inte isoleras från resten av laget under träning.

Vissa spelare kanske behöver extra övningar för att fokusera på specifika mål, men de kommer oftast att ske i närvaro av andra spelare.

Filantropiska lag kan inte ha fördelen av att träna Togather, men de kan konstruera aktiviteter som ger upphov till träning i en grupp, det är webbseminarier, videokonferenser eller grupptelefon / Internet-samtal som den här.

Utbildningskurser, retreater, bortdagar, produktiva möten och liknande församlingar kan vara värdefulla verktyg för filantropier som vill replikera närheten till framgångsrika sportlag.

# 5 – Dressing Togather

Att ha på uniformer är en icke-förhandlingsbar del av att vara i sportlag. Även de bästa spelarna är aldrig så bra att de kommer att uteslutas från att bära lagtröjor.

Tröjor är alltid samma färg för varje person, även om siffror och namn kan ge identifikation.

Att klä sig i liknande mode skapar en känsla av sammandrag som tårar av många lager av mänskligt ego och svaghet försvårar falska emotionella barriärer som håller människan från att hjälpa människan.

I kuratvärlden kallar de den här ”swag”, men i den övre nedåtriktade filantropiska världen som bär liknande skjortor, hattar, knappar eller till och med med ett gemensamt skrivinstrument förstärker vi allt vi har på samma uppdrag att tjäna.

# 6 – Firande Togather

Alla sportlag firar togather.

De utesluter aldrig någon medlem i laget från firandet, även de som inte är direkt inblandade i spel är inbjudna att delta.

Fester förstärker prestanda såväl som önskat beteende. Brist på firande ger intrycket att alla händelser är av lika stor betydelse.

Firandet behöver inte vara ”big bang”, i själva verket förstår de flesta idrottslag att firandet handlar inte bara om absoluta segrar men inkrementella framsteg eller många små segrar som ackumuleras.

# 7 – Förlora Togather

Även de bästa sportlagen förlorar spel som de förväntas vinna.

Idrottsmän inser att trots att det förlorar är ont, slutar det inte laget. Istället tjänar det som ett lärandeverktyg.

Medan känslorna kan springa högt och tårar kan falla från sportiga ögon, plockar ryggen och omfamnar meddelanden om hopp för framtida segrar.

Som i sport är den filantropiska verkligheten att vinnande inte är en vardaglig affär.

Det kommer att finnas ner tider, hjärtskärande nederlag, men de borde delas på samma sätt som segrarna.

Sammanfattning

Dessa lektioner från sportlag är mer än bara en lista för topp down philanthropers – de är historiska fakta om vad som motiverar människor för att förena framgångsrikt för att uppnå en gemensam orsak.

De är handlingsbara idéer som alla större goda filantropier kan anpassa sig till sina interna operativa mekanismer och kultur.

De närmare filantropierna speglar egenskaperna hos framgångsrika sportfranchise, desto mer samarbetande och produktiva kommer deras egna mänskliga änglar att bli … och ännu viktigare … det större antalet människor i nöd som behöver barmhärtigt serveras.

Herre låt oss våga läka världens själ … en själ åt gången!

Gud är med oss.

 

Du gillar kanske också...