Sananda

Sananda

genom John Smallman 1 januari 2015

Inom illusionen är ingenting konstant

Det nya året 2015 har börjat. En ny uppvisning av tid i rörelse, en rörelse som ser ut att vara linjär men som egentligen är helt overklig fastän den enligt er upplevs mycket verklig. Ni, som ingår i det mänskliga kollektivet, utsåg tiden till en av de största begränsningarna i er illusion då ni konstruerade den och det verkar vara fulkomligt omöjligt för er att existera utan den. Ni har blivit beroende av dess flöde som ger intrycket av att vara konstant och oavbrutet. Samtidigt upplevs den olika av varenda en av er, alltså ni tror att den är konstant men det stämmer absolut inte.

Inom illusionen är ingenting konstant, inget är beständigt, allt som är konstant är föränderligt och den konstanta förändringen är instabil och oberäknelig. Ni har alla varit med om gånger då tiden verkade gå snabbare eller då den tycktes sakta ner. Det är ju inte alls på det sättet, eftersom endast ögonblicket här och nu existerar, men era vetenskapsmän och uppfinnare har under åren som gått byggt först mekaniska och senare elektroniska apparater och hävdat att tiden kan mätas och att den dessutom kan mätas exakt. För er är detta en paradox, för era kvantfysiker har kunnat bevisa att det är en illusion och ändå upplever ni det helatiden på många motsägelsefulla sätt – då tiden långsamt och sakta går förbi, då den rusar förbi er, då ni väntar på något att bara gå över, då ni önskar att ni kunde stoppa den – och den ser ut att styra era liv då ni ser hur saker försämras, förfaller och tynar bort, allt i sinom tid. Nu har återigen ett år gått och ett nytt år har börjat, ändå har ingenting förändrats, det finns ju endast ett nu. Ni kanske ångrar något i det förgångna, ni kanske fruktar något i framtiden, men det som har skett kan inte ändras och framtiden existerar inte än, så var goda och oroa er inte över det som varit eller vad som kommer att hända. Lev i nuet, acceptera det som dyker upp och njut av friden som erbjuds er just nu. När ni gör det kommer ni att se att ni har precis allt som behövs, inklusive tillräckligt med tid, för att kunna ta itu med varje ögonblick då det dyker upp. Vi som vistas i de andliga, tidlösa rikena fortsätter att påminna er om att lägga fokus på stunden i nuet, att leva i ögonblicket här och nu och det är förvirrande för er för varje stund som ni är med om ersätts omedelbart av nästa och nästa och nästa stund. Så vad kan du då göra?

Lev! Det är faktiskt så enkelt. Varje gång du fångas av och fastnar i stunden du befinner dig i, när du oroar dig över det förflutna eller framtiden så missar du möjligheten att leva fullt ut, för du tillåter dig att bli distraherad. När du iakttar ett litet barn som äter glass så observerar du livet i ögonblicket då barnet fullkomligt uppslukas av att ta in alla de ljuvliga sensationerna som ett lyckligt ätande för med sig. Eller när hon för första gången cyklar helt utan stöd, då förstår du igen hur det känns att leva i glädjestunden. Så många av er har förlorat den spontaniteten för att ni tillåter er att distraheras av saker som kommer mellan er själva och det ni håller på med . ”Jag måste göra det här snabbt annars kommer jag försent”, ”Jag borde inte göra det här nu för jag har inte tid”, ”Det här vore roligt, men jag får inte unna mig det eftersom jag har ett viktigt arbete att utföra” – det finns oändligt många orsaker eller bortförklaringar som ni kan hitta på, och det gör ni också, för att föra bort er från nuet, från ögonblicket då era liv verkligen pågår.

Ge inga nyårslöften för det här nya året 2015. Ni glömmer ändå alltid bort dem och det sker så fort…. Tills nästa nyår när ni minns att ni glömt att uppfylla dem. Påminn er i stället ofta att era liv pågår nu. Ta vara på stunden, det finns alltid något att ta var på i nuet och när ni inte tar vara på det och är tacksamma för det så passerar livet åter en gång förbi er. Ni intalar er själva att ni inte har tid och det är sant, det har ni inte heller, för det finns ingen tid. Alltså ta vara på varje tidlöst ögonblick och njut av friden och förnöjsamheten det ger er. Distraktionerna, era problem och bekymmer, blir då mindre påträngande och ni märker att ni får uppleva mycket mera glädje då ni uppmärksammar varje stund, ögonblick för ögonblick, och sålunda lever livet fullt ut.

Bestäm er för att under det här nya året 2015 bara leva, ett ögonblick i taget och vara närvarande i flödet som livet erbjuder er i stället för att kämpa emot det. När ni gör så märker ni att problem och sådant som ni varit rädda för att skulle kunna störa era planer eller åsamka er smärta, kanske inte alls inträffar. Kom ihåg attraktionslagen som tillför era liv exakt det som ni fäster er uppmärksamhet vid. Ofta fokuserar ni på det negativa alternativet och händelser som ni definitivt inte vill uppleva.

Du och alla andra inkarnerade med era förbestämda livsöden för att ni skulle få uppleva de erfarenheter och ”läxor” som ni önskat vara med om på rätt tidpunkt för att få er att ta hand om dem på bästa sätt. Men den vägen förutsätter att du låter livet flöda fritt. Sedan drabbas du av minnesförlust, du tappar ditt syfte ur sikte, ofta genom att du letar efter det alldeles för intensivt och du tycker att du har fått en orimlig och till och med omöjlig uppgift som du skall klara av med knappa resurser. Om nu detta inträffar – ta ett ordentligt steg åt sidan – slappna av, gå in i ditt inre heliga rum och be dina guider om hjälp. De finns alltid till hands för att hjälpa till då du ber dem om det.

Och då gäller det så klart att få tyst på hjärnbruset som ekar i ditt huvud som ett tjatter: ”Jag vet inte vad jag skall göra”, ”Det här är katastrofalt”, ”Hur är det möjligt att det kunde gå så här, jag var ju så försiktig” – så att du skall kunna lyssna när dina guider svarar dig. Och det svaret kan vara så här enkelt: ”Oroa dig inte, allt kommer att ordna sig”. Svaren ni får från de spirituella planen är ofta enkla för det är i allmänhet helt okomplicerade saker som ni behöver hjälp med. Ni är benägna att göra dem komplicerade och förvirrande då alla era oroliga ”men tänk om”- tankar finns kvar.

Kom ihåg, under 2015, att ni får stöd i varje stund, och lita på att allt ni tar itu med kommer att utfalla väl om ni tillåter det att ske. Det kanske inte blir som ni hade tänkt er, men om ni tillåter det att ske, handlar kärleksfullt och accepterar varje ögonblick då det kommer, så kommer era liv att flyta på smidigare och lättare än ni planerade innan ni inkarnerade hit.

Djupt lidande ingår inte i någons livsplan, det inträffar i allmänhet då du tappar fokus på ögonblicket här och nu och i stället för att lita på din intuition för att få hjälp med en smärtsam situation tar du till ett snabbt egobaserat försök att fixa till allt, med kortslutning som följd, och så blir du bränd.

I varje stund av er eviga existens är ni oändligt älskade, öppna era hjärtan och ta emot överflödet av Kärlek, som ständigt erbjuds er, dela Den och sprid ut Den då ni tar emot Den och njut av friden som då infinner sig.

 

Er älskade Broder Jesus

 

 

Svensk översättning: Aslög Bergman – www.st-germain.se

 

 

Du gillar kanske också...