Sananda via John Smallman, 20 april 2019

Sananda via John Smallman

20 april 2019

Det finns i sanning SÅ MYCKET ni borde vara fyllda av tacksamhet för!

Påsken är en tid för firande därför att det hedrar min återuppståndelse, den främsta högtiden i det Kristna året, den högtid som påminner er alla om att ni är Guds gudomliga barn, för alltid inneslutna i Hans mest kärleksfulla omfamning, och att ni är eviga varelser välsignade med evigt liv. Livet borde och kan vara glädjefyllt, och när ni vaknar upp kommer det att vara det!

Som människor är det mycket, mycket få av er som verkligen erkänner eller uppmärksammar denna högtidsdag på annat sätt än att ni äter en måltid för att fira den och njuter av att äta chokladägg. Det är inget fel med det, men, då ert uppvaknande närmar sig, bör ni uppmärksamma ert andliga liv och de heliga dagar som firas under året. Den Kristna kalendern med heliga dagar etablerades för att påminna människor om deras andliga arv, och att få dem att uppmärksamma de dagar då minnet av den betydelsen hedras genom tillgivenhet till dem som benämns helgon. Men ni är förstås alla helgon, för alla Guds barn skapades perfekta och är därför helgon, ni har bara glömt vem ni egentligen är.

Alla bekännelser och religioner har sina heliga dagar, därför att, för dem som tror att livet är mycket större än den materialistiska världen erkänner, det hjälper till att fokusera på den händelse eller det skeende som den heliga dagen ber er att fira, då ni i minnet återkallar den person som dagen är kallad efter. Trots allt är firande en mycket viktig del av era liv, och ni har många personliga händelser som de flesta vid något tillfälle vill uppleva – examen från gymnasium, bli myndig, giftermål, och förstås födelsedagar – och sedan hedra dessa med något lämpligt firande.

Att fira lyfter er ande, för det tar tillfälligt bort ert sinne från den dagliga kampen som de flesta av er har för att hålla er själva och era familjer vid liv och hälsa. Därför, när ni väl firar, är det viktigt att ha en mycket kraftfull avsikt att hedra ert andliga arv, er sanna natur, och tacka Gud för alla välsignelser Han bestått er med.

För att bli medveten om dessa välsignelser är det viktigt att ni varje dag ägnar lite tid till bön, inte till att tigga eller bönfalla Gud om förmåner, utan att sitta eller, om ni föredrar det, stå på knä, eller till och med kasta er på marken – vadhelst som känns lämpligt och bekvämt för er (bry er inte om vad andra gör) – och erbjuda Gud tacksägelser för den livets gåva Han givit er. Gör sedan en positiv ansträngning att se och uppskatta den glädje som att vara levande erbjuder och uppmuntrar er att uppleva.

Livet som människa, när ni slutar fokusera er uppmärksamhet på bara världsliga bekymmer eller den smärta och det lidande så många av er genomgår, erbjuder er hela tiden underbara upplevelser – vackra solnedgångar, den härliga doften av färsk frukt, blommornas fantastiska färger, träd som vajar i vinden och bergssluttningar täckta av ärttörne och ljung, små barns begeistrade ögon, era partners kärleksfulla tillgivenhet, och också era hundar och katter. Det finns i sanning SÅ MYCKET ni borde vara fyllda av tacksamhet för! Och så många av er missar dessa glädjeämnen därför att ni minns och kanske ångrar något i det förflutna, eller är bekymrade över vad som väntar i framtiden, istället för att LEVA , precis NU, i det nuvarande ögonblicket när livet faktiskt händer!

Att dagligen ägna tid till bön, meditation, kontemplation, eller att bara stilla och lätt slappna av, är det effektivaste sättet att vara medveten om och uppleva det nuvarande ögonblicket när ert liv faktiskt händer. Olyckor, när människor skadar sig, eller någon de älskar skadas, för deras uppmärksamhet till nu-ögonblicket – tillfälligt – men sedan tenderar dömande, klander och behovet av att hantera situationen att föra uppmärksamhetens fokus tillbaka till vad som hände – det förflutna – eller till frågor om vad som behöver göras för att hantera den – framtiden – och medvetenheten om att vara levande är återigen glömd.

Nästan alla har haft upplevelsen att bli distraherad i ögonblick av glädje – telefonen ringer, sociala media, hågkomst om något som borde ha gjorts igår – och senare bli upprörda över att de inte till fullo kunde delta i detta aldrig återkommande ögonblick. Det är NU som livet sker, och att dagligen göra sig tid till att vara närvarande i nu-ögonblicket är extremt bra för er hälsa – fysisk, mental, känslomässig och andlig.

Alla vi i de icke-fysiska sfärerna gör vårt yttersta för att hjälpa er känna Kärleken, vilken förstås hela tiden omsluter er, när ni tar er tid att vara i ro. Dock tenderar många av er fastna i negativa dömande tankar om er själva och er svårighet att få till tid i stillhet, därför att ni fortsätter med ett nästan konstant flöde av tankar i era sinnen. Initialt kommer de hela tiden att flöda och eftersom ni ägnat åratal med att direkt ta hand om dem, i tron att de är den ni är, så är det svårt för er att inte engagera er i dem. Sedan minns ni att ni skulle försöka och avsåg att vara i stillhet och ro, och kanske läxade upp er själva för att ni lät er bli distraherad, och sade till er själva att ni inte är bra på det, eller att det bara är slöseri med tid.

Ingen av dessa negativa själv-bedömningar är på något som helst sätt giltiga! När ni blir medvetna om att ni gått vilse i era tankar istället för att vara i ro i nu-ögonblicket, tacka då er själva för den medvetenheten och förlåt er själva för att ni varit distraherade. Det kommer att sakta ned eller reducera tankeflödet därför att ni tagit bort behovet att bedöma dem med ytterligare tankar. Då ni fortsätter att dagligen göra er tid att vara i stillhet och i ro, och då ni fortsätter att tacka er själva när ni blir medvetna om att ert sinne vandrat iväg, och ni förlåter er själva för att ni låtit det hända, kommer ni att finna att ni får ökande långa stunder när ni är med i eller engagerade i ert tankeflöde. Detta kommer att ge er en känsla av fullbordan, tillsammans med stillheten och friden ni sökt och nu upplever, och ni kommer sedan att försäkra er om att ni gör detta med att dagligen ta er tid i stillhet till en viktig del av era liv. Faktiskt kan det mycket väl bli så att det blir den viktigaste delen av er dag, då ni ser att ert dagliga liv nu går mycket smidigare och ledigare, oavsett vad ni stöter på och måste hantera.

Då ni spenderar er tid i stillhet, fridfullt befriad eller delvis befriad från ert tjattrande sinne, FIRA, för ni är i frid, vilket var er avsikt när ni valde att dagligen sätta av tid i stillhet. Naturligtvis måste ni återvända till världen efter er tid i stillhet ensamma, men nu kommer ni att se att det är mycket lättare och mycket mindre stressigt att hantera frågor som kräver ert fokus och er uppmärksamhet. Ni kommer också att se att ni lägger märke till små saker som direkt skänker er glädje under dagen, saker som ni tidigare var för upptagna för att se. Detta kommer att ytterligare öka er känsla av frid och välmående, uppmuntrande er att FIRA LIVET för dess egen skull.

För att upprepa, livet ska levas för sitt egets skull, och att vara levande är en perfekt orsak att tacka Gud för denna högst underbara gåva. Perfekt tid och plats att göra detta är när ni inträder i er tid i stillhet och går inom till denna heliga inre helgedom där Kärlek permanent vistas inom er. Och då er medvetenhet om det faktum att ni är oändligt och för evigt älskade växer sig starkare, FIRA! Guds Vilja är att ni känner till och upplever hans eviga Kärlek till er, och i detta vetande, som finns djupt inom er, fira då ert varande som Ett med Honom.

Er kärleksfulle broder, Jesus.

Source: John Smallman

 

 

Översättning: Markku

Du gillar kanske också...