Sananda via Mia Lighthouse, 14 juni, 2018

Mia: kära Sananda, jag vill fråga dig om dessa uppgifter som jag har fått av Sanat Kumara. Om exempelvis citatet från Nya Testamentet; ”Ja, det är lättare för en kamel att komma in genom ett nålsöga, än för den som är rik att komma in i Guds rike”. Att ”Nålsöga” refererar till en specifik plats i öknen – stämmer det att detta är ett exempel på en text som har misstolkats?

Sananda: Kära Mia, jag är så glad att du kontaktar mig. Vi har haft kontakt under många år, men nu har du tagit steget ut i offentlighetens ljus och detta glädjer mig mycket.  Du frågar om ett specifikt citat och detta är ett mycket bra exempel och jag ska nu dela med mig av den verkliga mening av detta exempel.

Detta citat kommer från en av mina predikningar och alla som lyssnade den gången förstod utan problem vad jag menade – hur kommer det sig? Jo för att den refererade till en faktiskt händelse som alla i området kände väl till.

Det var en rik man som ville ha en dyrbar last genom öknen, men han var snål, han ville inte betala kamelförarna det de ville ha. Han ville ha färre kameler och färre arbetare – allt kostade alldeles för mycket pengar tyckte han. Kamelförarna han talade med vägrade att göra jobbet och förklarade för honom att det var för riskabelt att genomföra färden på det sätt mannen föreslog. Det behövde vara fler kameler och var och en av dem behövde ha en förare.

Nej, mannen ville inte acceptera de anbud som gavs och letade runt tills han hittade en kamelförare som accepterade hans bud. Den rike mannen styrdes av girighet och kamelföraren som till slut tog uppdraget trots att han visste att det var en stor risk, han styrdes av desperation. Han var fattig på gränsen till kollaps på flera plan, för honom handlade det om att bära eller brista och han hoppades att detta skulle bära när han packade de tunga varorna på de för få kamelerna.

Han visste att vandringen var svår och tung, att öknen var het, bergen var karga, att det var långt mellan vattnet. Om allt gick smidigt skulle det gå, men om någon incident inträffade så att de blev försenade så visste han att det inte fanns några reserver, då skulle de ha tur om de kom genom öknen med livet i behåll.

Den rike mannens plan var att skapa en handelsväg genom öknen, den baserade sig på billig arbetskraft – för han ville så klart ha så mycket pengar som möjligt till sig själv. Till slut lyckades kamelföraren hitta två arbetare som var lika desperata som honom själv och sa till den rike mannen: ”Du måste själv leda din kamel – kan du det?”.

Den rike mannen hade höga tankar om sig själv och sina kunskaper, visst kunde han leda en kamel. Han hade följt med många fraktsällskap tidigare, visserligen aldrig tidigare på en lastad kamel, vilket innebar att man fick gå bredvid kamelen och leda den. Detta fick honom att inse att han var tvungen att hyra en extra kamel som han själv kunde sitta på och på så vis leda den lastade kamelen bakom sig. Han tyckte han var generös för denna kamel kunde bära en hel del mer än honom. Men, de var ändå en kamel och två arbetare färre än vad samtliga kamelförare hade rekommenderat.

Som ni kan ana gick detta uppdrag inte bra, samtliga dog i öknen och detta var en händelse man pratade om i byarna vid denna tid. Man kände kamelförarna som dött och deras familjer, det var en stor tragedi. Den rike mannen var en handelsresande och ingen på platsen kände till hans ursprung, men man talade om hans dårskap. Man talade om hur alla hade varnat honom, hur kamelförarna hade berättat för honom om öknens faror och vad som krävdes för att ta sig säkert genom den, men han hade vägrat lyssna, varför? På grund av sin girighet. Hans girighet blev hans död och på grund av hans girighet var det flera som dog. Området i öknen där de hittades kallades av lokalbefokningen för ”Nålsögat”. Så alla som lyssnade förstod min berättelse när den väl berättades.

Predikan handlade alltså inte om att det är fel att vara rik utan om vad girighet kan göra med en människa. En människa med ett stort hjärta och stor rikedom som delar denna rikedom med andra är en gåva för alla som berörs av dennes gåva. Jag predikade om ett samhälle där man delade med varandra, gav kärlek till varandra, där man levde i fred och harmoni med varandra. Och vill jag tillägga, där man levde och hade roligt tillsammans. Det är så många av mina följare som tagit en dyster väg som jag har mycket svårt att förstå, en väg som fokuserar på det lidande jag tvingades genomgå. Varför fokusera på detta när alla mina handlingar och ord handlade om Kärlek!? Kärlek och glädje. Att glädjas över livet och leva livet på det vackraste och mest kärleksfulla sätt. När man gör det ser man det högsta i alla. Tänk bara på när jag botade de leprasjuka – alla andra vandrade stora omvägar kring de smittade av rädsla av att själva bli smittade – jag lät dem komma till mig. Jag hade ingen rädsla för jag visste att ren kärlek kan bota allt och jag kopplade upp mig till denna rena kärlek när jag botade de sjuka och även för att hela och rena mig själv. För min kropp var inte annorlunda än någon annans, jag var i högsta grad en fysisk mänsklig varelse precis som alla andra. Jag hade kontroll över mina celler, över mitt kroppssystem – detta kan ni alla lära er.

I mitt liv som Jesus följde jag alltid mitt hjärta och mitt hjärta brann för mina medmänniskor, för kärlek till alla, för kärlek till allt. Som ni också kan utläsa i de gamla texterna om mig så reagerade jag starkt på olika former av orättvisor och ställde mig oftast på de svaga och utstöttas sida. För jag visste att det är först när vi kan se det högsta i varandra som verklig kärlek kan uppstå och det är först när verklig kärlek uppstår som Fredsriket på Jorden är här.

När ni ser på era nyhetssändningar så tänker några förståeligt nog att denna tid är långt borta, men den är faktiskt mycket nära. Alla ni som lyssnat länge på dessa kanaliseringar är medvetna om det, men för nykomlingar så låter detta märkligt. Men mina kära, det är ganska enkelt; allt handlar om energier.

Och nu är kollektivets energier så höga att om ni som är vakna gick samman och med gemensam kraft fokuserade på en kollektiv uppstigning så skulle den kunna ske vilken dag som helst. Men mina kära, känn ingen stress, vänta inte att detta ska ske i morgon. Låt allt ske steg för steg och fokusera på din del i detta, det är verkligen det bästa du kan göra. Hela dig, rena dig, odla en varaktig och ren kontakt med ditt hjärta och stå fast i denna rena kontakt. Detta är en stor utmaning i er kontrastrika värld, men det är fullt möjligt. Jag har gjort det, många andra har gjort det, nu ska ni göra det.

Jag älskar er alla, låt era hjärtan fyllas av min kärlek.

Du gillar kanske också...