Sanat Kumara via Mia Lighthouse, 27 december, 2019

Sanat Kumara (via Mia Lighthouse)

Kära er alla,

i detta meddelande vill jag ta upp några frågeställningar som Mia, och många med henne, har brottats med.

När Mia hörde om bränderna i Amazonas blev hon förtvivlad och sorgsen. Hon har alltid känt en stark kärlek till Amazonas, hon vet inte varför, hon vet inte varför, hon har aldrig varit där.

I denna sorg har det också funnits många frågor. Hon har tänkt mycket på samtalen med mig och med andra i Ljuset som hon har kontakt med, som alla säger till henne att vi är på väg in i en ljus och kärleksfull tid; hur kan då så fruktansvärda saker ske?

Frågor som detta slåss ni alla med mer eller mindre dagligen. På stor och liten skala.

Mia tror ibland att hon måste vara perfekt, ni är många som tror det och så är inte fallet mina kära; ni är där ni är. Ni utgår från där ni befinner er och gör det bästa av det. Ibland är ni sorgsna, det är en del av att vara människa, en del av att ha en mänsklig erfarenhet.

Ni är inte perfekta – och samtidigt är ni så klart det; ni är perfekta i er opferfekthet, i er evolution, i er utveckling. Ni föddes alla hela och rena med en direkt kontakt med Källan. Men ett nyfött barn måste också anpassa sig till denna nya verklighet av en fysisk kropp och det tar som ni vet lång tid att lära sig krypa, stå, gå, för att sedan lära sig att springa och cykla och allt det som numera är en självklarhet för er flesta. Så är det med allt. Det tar den tid det tar. Och det är helt ok.

Så är det även med er planet och den mänskliga utveckligen. För det var så klart detta Mias sorg handlade om; hur kan människor göra naturen så illa? Hur kan de vara så disconnected?

För henne är Amazonas symbolen för det levande livet, för Skapelsen som fysisk manifestation, orörd, vacker, unik. Hon vet att där finns djur och växter som inte finns någon annans stans och de finns i ett enormt överflöd i detta unika ekosystem.

För något över ett år sedan; en ung tjej på bara 16 år satte sig utanför riksdagshuset och strejkade för klimatet. Mia råkade se den första sändningen på lokalnyheterna, då satt Greta alldeles ensam och Mia blev rörd av hennes uppriktiga oro och ståndaktiga vilja.

Varje fredag skulle hon strejka sa hon, tills politikerna började lyssna. Mia som annars mycket sällan ser på nyheterna började följa nyhetssändningarna för att följa Greta. Från att var ensam började människor samlas omkring Greta. Först i hennes egna stad, sedan började de samlas i andra städer, på alla kontinenter, över hela världen.  Mia tycker att Gretas ord är visa men alldeles för dystra, men dysterheten stör henne inte så mycket då hon hör vad orden andligen vill säga:  ”Låt oss leva harmoni med Jorden!” ”Låt oss leva i Kärlek med Jorden!”

Tror du att något som Fridays for the Future sker av slump? Det finns inget som är en slump. Greta var en katalysator för en stark kollektiv längtan. Därför växte sig rörelsen så stark, så fort, så explosionsartat; för det finns en stark längtan efter en frisk och välmående jord. En stark kollektiv längtan efter att leva i fred, frid och harmoni. En stark längtan efter att andas ut, att slappna av, efter att bara vara, efter att kunna njuta av livet, efter att blomma ut, efter att leva sin högsta potential.

Denna längtan är ett enormt kraftfält och detta är något forskarna inte har med i sina beräkningar.

En allt större insikt om att man kan bidra och en allt större vilja att göra så. Att själv upptäcka andra vägar. Detta sker redan; människor i städer som anlägger trädgårdar på hustak och odlar på små gräsmattor utanför höghusen, bikupor placeras på skyskrapor och bina flyger högt över era huvuden och pollinerar i de trädgårdar som anlagts där. Ja, det sker, det sker i hög hastighet. Man inser om de kan så kan även vi! En önskan har väckts att lära av varandra, att följa goda exempel och skapa nya. Att inse att ni sedan länge har en fullständigt fossilfri teknologi att använda er av, det var länge sedan bilar som gick på vattenånga och tryckluft uppfanns och allt fler kommer att kräva att man börjar använda sig av den kunskap och skapa avgasfria transportmedel. Man har även kunskap om hur att bygga hus som värmer sig själva, som skapar sin egen el och vattensystem som renar sig självt.

Allt börjar med att säga ”det finns en annan väg och jag har valt att gå den”. I början handlar denna väg om att finna frid och glädje i dig själv, men i nästa steg vill du finna frid och glädje med din omgivning, men människorna och i förlängningen med Allt, med hela Skapelsen.

De flesta av er når detta tillstånd via meditation, ni blir allt bättre på att bibehålla denna känsla allt starkare och längre med er omgivning. Men lättast för de allra flesta är det när ni är nära naturen, där är det lätt för de flesta att koppla upp sig till den storslagna känslan av Enhet med Allt.

Meditera en stund på detta och ni kommer att inse att allt hänger ihop; när människor vaknar upp så kan de inte göra någon annan illa, det går helt enkelt inte, och ni är i början av denna uppvakningsresa nu. Några av er är mycket mer än i början, men som kollektiv är ni i början.

Men inte i en tidig början vill jag tillägga, nej, ni har kommit långt på väg, även som kollektiv.

Det finns de som menar ”det spelar ingen roll vad jag gör”, men det är väldigt enkelt; om du förorenar vattnet så förorenas det. Men du behöver inte förorena vattnet, du behöver inte förorena luften. Ni behöver inte göra det, ni kan sluta i dag. Du kan välja en ny väg i dag. Att välja Kärlekens väg är det viktigaste val du kan göra.

Ni har byggt upp enorma system som förorenar, det går väl inte att ändra på en dag? Nej, kanske inte alla system, men du kan ändra ditt system. Och det är det viktigaste system för dig att ändra. Ni har sagt att ni ska vara de som visar vägen, det är nu tid att göra så.

Att känna kärlek till det inre hjärtat är steg ett. Kärleken till Moder Jord kommer när man hittat det inre hjärtat, när man hittat den  inre kärleken, när människorna inser att jorden inte bara är vacker, inte bara är en plats att resa runt på, se, besöka, utan att det är Källan till Liv, källan till det fysiska livet.

När människan inser att själen är odödlig, men det fysiska livet, detta tillfälliga fysiska liv är den gåva som själen längtar efter att uppleva! Att känna sin fysiska kropp, att kunna röra den, att kunna springa, att kunna sjunga, att kunna dansa. Att kunna sitta stilla vid ett träd och känna vindens smekningar mot huden, att kunna lyssna till fåglarnas ivriga sång, att inse att deras sång är en sång av glädje. Att inse att det högsta en människa kan uppnå är glädje, glädje över livet, glädje över att leva! Att leva i glädje från Kärlekens Källa.

Glädjen finns inom dig och glädjen kan du ta med dig vart du än går, den kan finnas med dig i varje stund om du bara öppnar upp dig för den, bara du släpper in den i ditt liv.

I meditationen föreställde sig Mia att stora mörka regnmoln seglade in över Amazonas, hon såg hur regnet forsade ner över palmblad, lianer, tropiska blommor, leguaner, apor, paradisfåglar. Hon fokuserade på regnet. Hon fokuserade på lösningen. Hon har inte kollat om det verkligen har regnat i Amazonas, men i sina meditationer såg hon regnet falla, hon såg livet leva, hon såg människor som skrattade och kramade varandra av glädje. Hon såg grönskans friskhet, de starka färgerna av de friska blommorna och fåglarna. Hon såg den värld hon vill leva i. En värld som strålade av glädjefyllt liv. Det var det bästa hon kunde göra då det läkte hennes oro.

När något bekymrar dig; gå in i ditt inre hjärta och fokusera på lösningen, låt den komma till dig, se den, känn den, ta emot den, låt dem bli en del av dig.

Se en värld av glädje, en värld där människor, djur och natur trivs och mår bra. Låt denna vision leva i ditt inre hjärta och i din vardag, När du fokuserar på kärlek så växer sig kärleken starkare. När du fokuserar på glädje så växer sig glädjen starkare. När du har en tydlig vision i ditt inre hjärta kommer du att se manifestationerna blomma ut framför dina ögon.

När du lever i harmoni med Moder Jord så lever du i harmoni med dig själv, för ni hör i ihop i den fysiska värld som du nu har den stora lyckan att befinna dig i.

Er broder i Ljus,

Sanat Kumara

Du gillar kanske också...