Sanat Kumara via Mia Lighthouse, July 10th, 2019

Sanat Kumara via Mia Lighthouse, July 10th, 2019

Följ din inspiration!

Jag talar om den inspiration som föds ur ett uppkopplat hjärta.  Ett uppkopplat hjärta är mottaglig för gudomlig inspiration och när du följer denna inspiration då besannas dina vackraste drömmar.

Vägen till glädje går genom hjärtat, det inre gudomliga hjärtat och detta väcker du, detta vaknar allt mer till liv genom medveten närvaro.

Ett hjälpmedel för att nå dessa tillstånd är meditation. Meditation hjälper dig att sammanstråla med ditt inre hjärta, med ditt gudomliga jag. Tänk att ni är vibrations-varelser, ni är energivarelser och ju mer stabila ni är i er relation med era inre jag, desto mer stabil är kärleken, ljuset och glädjen i era liv.

Några av er skjuter detta med meditation framför er. Säger att du inte har tid, att du inte befinner dig i de rätta omgivningar. Men låt inte omständigheter hindra dig; hitta dina möjligheter, dina ögonblick, det viktiga är att du hittar till din Källa!

Det finns nu så mycket information tillgänglig om hur man går till väga när det gäller meditation att du kan experimentera och hitta sätt som passar dig. Och som jag sagt tidigare; du behöver inte sitta i en lotusposition och kunna avancerade andningstekniker om inte detta attraherar dig, utan gör det på sätt som passar dig. Det handlar om att stilla ditt sinne och koppla upp dig till hjärtat.

Börja enkelt. Till exempel kan du ligga kvar i din säng några extra minuter om morgonen och bara stilla ditt sinne, centrera dig, fylla dig med kärlek för att ladda ditt energifält inför dagen som kommer. Gör samma sak på tunnelbanan, bussen, i en kö eller på vilket sätt eller plats som passar dig.

Men gör det, tveka inte när det gäller detta, utan hitta tid varje dag för någon form av meditation.

Ju mer du ansluter till ditt högre själv desto starkare kommer det att växa sig.

För er som har mediterat länge handlar det inte om att meditera mer utan om att ta med dig den centrering som du uppnått genom meditationen in i din vardag. Låt ditt hjärta styra dig genom livet. Fler och fler av er lever era liv allt mer från hjärtats perspektiv! Det är underbara ord att meddela, vi i de högsta dimensionerna kunde inte vara lyckligare! Vi välsignar er väg för ni banar vägen för hela mänskligheten!

Ni är alla unika. Utgå från var just du befinner dig. Ditt välmående är det viktigaste av allt. Om inte allt är som du önskar; slut fred med det. Uppskatta det du har, se det du tycker om och öppna upp dig för mer av det som gör dig gott. Vet att det blir lättare ju mer du praktiserar hjärtats väg och uppmärksammar vad det lär dig under resans gång.

Mitt förra meddelande genom Mia handlade delvis om det ni äter och jag vill kort fortsätta på samma spår.

Liksom några av er inte har ägnat de etiska frågeställningarna kring mat många tankar så finns det några av er som ägnat detta enorma mängder tankar – eller bara anammat någon annans tankar och gjort dem till era egna.

Några av er menar att det inte är tillräckligt att inte äta kött, man ska inte ha något alls med djurens värld att göra. Istället för att dricka ett glas mjölk som kommer från en ko så ska man dricka ett glas mjölk som kommer från mandlar. Hur många mandlar går åt till ett glas mandelmjölk? Växer mandelträdet utanför ditt fönster? Vet du hur man skördar mandlar? Hur man framställer drycken? Brukar du göra det varje morgon?

Som ni nog kan instämma i så köper de allra flesta den färdig i kartong. Det är inget fel med att dricka mandelmjölk, men det är nyttigt att vara observant på sig själv och sina värderingar. Deras ursprung, dess syfte och ställa sig frågan vad de är en reaktion på och vad de får för konsekvenser. Nu har man upptäckt att för att framställa palmolja så måste man odla enorma fält av palmer vilket har fått hemska konsekvenser för naturen, djuren och människorna som bor där. Fråga er: om allt fler skulle dricka mandelmjölk istället för vanlig mjölk skulle inte då samma sak ske?

I Indien anses kon vara helig, varför då? Jo, för att hon frivilligt ger av sitt överflöd till människan. Och så är det mina kära; naturen ger människan i överflöd – när naturen blir behandlad med kärlek och respekt.

En ko som lever med sin familj människor som ger henne skydd, som ser till att hon har rent vatten, som ser till att hon har tak över huvudet och ren halm, som hjälper henne att föda sin kalv och låter henne älska sin kalv, ja dessa människor ser hon som en del av sin familj och hon ger i sådana fall sitt överflöd av mjölk i självklar glädje.

Djuren och människorna hör ihop, hela skapelsen hör ihop, människorna har genom årtusenden och åter årtusenden bildat band med djur som är naturliga för människan att ha omkring sig.

För några generationer sedan skulle de flesta av er veta att en frisk höna lägger ungefär ett ägg om dagen och om detta ägg inte är befruktat så överger hon det. Man kan se det som att hon lämnar det som en gåva till de som tar hand om henne.

Ägg innehåller stora mänger av en människas dagliga behov av proteiner, vitaminer, mineraler, och är en av de saker som en människa skulle klara sig längst på om hon isolerades på en öde ö och enbart hade tillgång till ett fåtal matvaror.

Veganism är tidens trend i många delar av världen, speciellt bland de unga. Jag skulle vilja fråga er som anammat dessa värderingar om det inte främst är sättet som man behandlar djuren på som ni vänder er emot? Att djuren ses mer som handelsvaror än som levande varelser?

Mer än levande varelser; de är gudomliga. Så annorlunda er värld skulle vara om ni kunde se allt som en del av det gudomliga och ha en avslappnad och glädjefylld relation till skapelsen.

Många har förlorat förbindelsen med jorden, med djuren och med maten de äter. Media sprider bilder om missförhållanden när det gäller djur och natur, vilka är är viktigt att det kommer fram. Men ännu viktigare är att se och fokusera på den friska naturen, de välmående djuren, för det ni fokuserar på, det växer, glöm aldrig det mina kära. Så ge ditt fokus till hur du vill att det ska vara snarare än hur det är.

Er broder i Ljus

Sanat Kumara

Du gillar kanske också...