Saul via John Smallman, 20 maj, 2017

Saul via John Smallman, 20 maj, 2017

Förvisso har du det som krävs för att leva framgångsrikt som en människa.
05/20/2017 av John Smallman
 

Livet är GOTT! Det finns bara Liv/Kärlek/ Källa/Gud. Smärta och lidande, även om de känns intensivt verkliga, är av illusionen, och kommer att passera. Du kan lindra din smärta och ditt lidande enormt genom att acceptera vad som uppstår och hantera det i nuet! Det kanske låter vansinnigt för dem av er som är lidande och i smärta, men om ni verkligen öppnar era hjärtan för att älska, och släpper er anknytning till någon av era attityder som gör att ni har ont – dom, skam, vrede, bitterhet, hat – så kommer ni att hitta glädje, sinnesfrid och tillfredsställelse. Och jag kan försäkra er att dessa attityder är orsaken till ert lidande och er smärta. När era sinnen upphör att älta det onda som ni har upplevt, och som orsakades av andra, eller av er själva, kommer er smärta och lidande att lätta.

Du håller dig fast i smärta och lidande genom att ofta eller ständigt hålla fast i de missförhållanden som andra har åsamkat dig, eller i de synder som du själv tror att du har begått. Det vet du, för när du är i det läget känner du dig DÅLIG! Och när du distraheras från dessa tankar med något angenämt, är din smärta och ditt lidande borta, även om bara för en kort stund, innan du snabbt återvänder till det egoistiska kvarstående stämningsläget (jag, jag, jag) av att vara skymfad eller misshandlad.

Du etablerade det mänskliga tillståndet att uppleva separation, för att du trodde att vara oberoende av Gud skulle befria dig. Men vad som faktiskt hände var att du upptäckte att det var skrämmande att vara ensam, isolerad, och utan stöd. Men, du hade du glömt att ditt naturliga tillstånd som är Kärlek, omsluter och omger dig i varje ögonblick, och så började du sedan söka Kärlek ganska desperat från andra.

Du är Kärlek. Du kan därför inte hitta den någon annanstans! Du kan leta och leta och leta, men du kommer aldrig att hitta det som ligger evigt inom dig utanför dig själv. Ni har alla upplevt att ni förlorat eller lagt bort någonting, och ni har gått på jakt efter det utan resultat och ni har blivit alltmer irriterande eller ängsliga, bara för att upptäcka att det finns i din ficka eller din handväska. Jo, Kärleken är alltid så nära dig! Och du kan aldrig ”förlora” den!

Du är aldrig ensam! Varför? Eftersom separation från källan är omöjlig. Du kan dock låtsas att du är separat, ensam, utan stöd, förlorad och till och med övergiven. Då, när smärtan och lidandet blir för intensivt, går du inom dig för att klaga bittert och våldsamt: ”Om det finns en kärleksfull Gud, hur kunde Han låta mig lida så fruktansvärt och så länge?” Men med allt oväsen du gör dränker du Kärlekens mjuka och lugnande röst som alltid svarar dig när du känner dig ensam och förlorad.

När ni öppnar er för att lyssna och höra, upplever ni en känsla av Kärlek som omsluter er hela tiden, och ju mer utrymme ni gör i era mänskliga liv för att höra Kärlekens Röst, desto mer effektivt och ofta kommer ni att bli medvetna om Kärlekens Närvaro i era liv.

Hur upptagna era liv än är med arbete, familj, räkningsbetalningar etc., är det viktigt att ni tar er tid varje dag, även om det bara är för några minuter, till att gå in i er heliga inre helgedom eller altare och sitta tyst med er själva, Kärlekens flamma som bor där och brinner ständigt med oändlig Kärlek till er. Ni är Ett med det lilla du som ni upplever i det dagliga livet som människa, så tillåt er att träffas dagligen i det heliga inre rummet där Kärlekens oändliga kraft alltid är närvarande och redo att ge er kraft. Det är det mest effektiva, faktiskt det enda sättet att hitta fred och tillfredsställelse, tillsammans med förmågan att kompetent hantera alla problem som uppstår i era dagliga liv.

Förvisso har du vad som krävs för att leva framgångsrikt som människa, eftersom du är en Gudomlig varelse, även om du för närvarande väljer att vara omedveten om din enorma makt och gudomliga status. Det är inte ”jag, jag, jag, jag först” kraften i egot, det är den lugna, stora och rymliga kraften hos den gudomliga varelse som du är. Den kraften uppstår inom dig, när du har för avsikt att bara älska, oavsett vad som händer i ditt liv i vilket ögonblick som helst. Du är kraftfull, eftersom du är ett med Källan. Ofta, alltför ofta ger ni er makt till andra genom att försöka anpassa er till deras övertygelser och åsikter för att få deras acceptans och godkännande.

Men som du är mycket väl medveten om fungerar det inte. Du kan aldrig få fullständigt godkännande eller godkännande från andra eftersom de alltid kommer att döma dig och hitta något, eller många saker, felaktigheter, eller stötande saker om dig. Det är en ”Moment 22” -situation, och du slösar bort din tid och din energi. Ja, du kommer tillfälligt att få godkännande leenden, men de kommer alltid att vara tillfälliga, till och med bara flyktiga.

Din väg till mental hälsa, till lycka, till tillfredsställelse och fred ligger inom dig själv. Det har den alltid gjort och det kommer den alltid att göra. Varför? För att du är ett Guds barn, skapat till Hans avbild och till vilken Han harFormulärets överkant

har gett allt av sig själv för att du skall vara Ett med honom, för evigt. Den mänskliga existensfasen är en mindre och mycket kortvarig utflykt från Verkligheten till en overklig värld av drömmar och mardrömmar som inte kan och inte kommer att vara. Så gå in varje dag och hitta den frid och Kärlek som du så desperat önskar. Den väntar dig där hela tiden för att lugna och trösta dig genom att smälta bort smärtan och lidandet hos de overkliga drömmarna och mardrömmarna som verkar angripa dig från alla håll.

Inom dig finns frid, utan den är det ofta kaos och förvirring, lidande och smärta, en galen miljö där konflikt regerar och ingen vinner. Vad som verkar vara ”vinster” varar inte, för det finns alltid en annan som kommer att stjäla vinnarens krona. Sluta jaga fantasier och gör dig hemmastadd i Guds frid som ligger inom dig och väntar på att du accepterar den. ”Jaktens spänning” är ett falskt begrepp som leder dig bort från verkligheten och in i illusionens dimmor.

Du kan vakna från illusionen, du kommer att vakna från illusionen, i själva verket vaknar du från illusionen, eftersom fler och fler av er väljer Kärlek i stället för rädsla och finner hur överdriven rädsla är och alltid har varit. Gå inom och acceptera med glädje Kärleken som kallar på dig där i varje ögonblick. Detta är Verkligheten!

Med så mycket Kärlek, Saul.

 

Översättning: Lars-Eric Sidling     www.st-germain.se

 

 

 

Du gillar kanske också...