Änglarna via Ann Albers, 13 februari 2022

Änglarna
Via Ann Albers, 13 februari 2022
Mina kära vänner, vi älskar er så mycket.
Många av er är så hårda mot er själva. Ni lever under en falsk premiss som säger, att om ni är ”heliga” eller ”andliga” måste ni tycka om allt och alla. Det här är ett missförstånd om kärlek, kära ni. Även om det ligger i er natur att älska, kom ni aldrig till planeten i tron att ni skulle tycka om, eller faktiskt komma överens, med allt och alla. Ljuset inom er älskar ljuset inom allt och alla, men personligheten ni förkroppsligar på Jorden har sina egna unika prioriteringar och önskningar och det är så det var tänkt att vara.
När ni kom till Jorden visste ni att ni skulle komma att älska variationen, kontrasterna och de otroliga möjligheterna att skapa, som skulle inspireras av att dansa med Kärleken i så många olika former. Ni visste att ni skulle träffa själar som ni älskar, förklädda till olika människor och olika personligheter. Ni visste att det skulle finnas de som mindes sin koppling till Kärleken och de som skulle glömma den. Ni visste att vissa skulle komma överens med er och andra skulle utmana er att älska er själva. Ni visste att ni skulle ha era preferenser – vad ni gillar och inte gillar – och ni visste att dessa känslor skulle hjälpa er att komma ihåg mer om hur ni önskar att vara, vad ni vill uppleva, vad ni skulle vilja skapa och hur ni vill växa.
Ni kom till Jorden i vetskap om att era känslor av samhörighet eller motvilja, helt enkelt var vägledande krafter för att hjälpa er att hålla er kvar på vägen mot er största glädje.
Istället för att döma er själva eller den andre när ni känner ett ”ogillande” eller ett ”gillande”, ge er själva lov att känna era preferenser. Tillåt er själva att ”gilla” eller ”ogilla” någon personlighet, sak, situation, tro eller beteende ni möter i ert liv. Ni har vissa maträtter, kläder, dekorer och inredningar som ni föredrar. Ni har också vissa människor, personligheter, övertygelser och beteenden som ni föredrar. Det är som det var tänkt att vara.
Er själ älskar ljuset inom allt och alla. Er mänskliga själ har sina preferenser. Ni kan älska utan att tycka om, som en mamma älskar sitt barn oavsett om hon tycker om hans/hennes beteende en viss dag. Ni kan älska utan att tycka om, ungefär som en vän kan älska er även om hans eller hennes övertygelse är annorlunda i ett visst ämne. Ni kan älska utan att tycka om, precis som en kock kan älska mångfalden av ingredienserna ni serverar hans eller hennes gäster, trots att han inte vill äta dem alla. Ni kan älska även om andra inte gillar er, eftersom det känns bättre för er att fokusera på ljuset inom allt.
Hemligheten med er lycka är att njuta av saker, människor och situationer ni tycker om, och sluta att döma och försöka förändra dem ni inte tycker om. Var ärlig mot er själva och gör era val i enlighet med det.
”Jag är den jag är. Du är den du är. Livet är vad det är.”
När ni tycker om någon, gläd er åt dem eller gläd er åt tanken på dem. När ni inte tycker om någons beteende eller personlighet har ni många val. Välj ett som känns rätt för er. Ni kan välja att leta efter bra sidor om det får er att må bättre. Ni kan välja att gå er väg. Ni kan välja att observera i tysthet och försöka förstå, eller ni kan ärligt bestämma er för att ni inte har något som helst intresse av att göra det. Vad ni än väljer, välj ett svar som känns mest rätt och mest kärleksfullt för er. Lita på att när ni gör vad som känns rätt i er själ, kommer det att vara rätt för alla inblandade själar.
Det kanske inte känns särskilt kärleksfullt att gå sin väg från någon, men vi försäkrar er att det är mer kärleksfullt att ärligt gå sin väg än att låtsat att ni gillar personen. Den andra personen skulle känna ert ogillande och relationen skulle aldrig riktigt bli tillfredställande för någon av er. Den andra personen kanske säger att den inte vill att ni ska gå, men längst inne vill den ha någon som vill vara med den. En persons avvisning är en annans omdirigering.
Det kanske inte är särskilt kärleksfullt att hålla tyst, istället för att engagera sig i en strid med någon som vill argumentera, men vi vill hellre se en själ i frid än två i ett krig. I slutändan spelar det ingen roll hur gärna ett ego vill argumentera, alla själar vill verkligen ha fred.
Det kanske inte alltid känns så kärleksfullt att säga: ”Nej jag kan ärligt talat inte göra det för dig,” när någon desperat ber er att göra något för dem, men det är kärleksfullt att säga sanningen hellre än att ljuga för att behaga den andra med ett bittert hjärta. Alla själar vill ha hjälp som ges frivilligt och med glädje.
Det är en enorm skillnad mellan dömande och omdöme. Dömandet säger att du har ingen rätt att vara … Omdömet säger att du är inte rätt för mig.
Kära ni, absolut allt och alla har en plats, ett syfte och en rätt att vara i det stora livspusslet, oavsett om de naturligt passar ihop med er pusselbit eller inte. Precis som i livet hör alla bitar till. Precis som i livet hör inte alla ihop.
Ni kom inte till Jorden för att äta alla saker i mataffären, och ni kom inte till den här Jorden för att älska alla människor, saker, situationer, platser, övertygelser eller åsikter. När ni sluter fred med era preferenser behöver ni inte längre bråka om dem, motivera eller tvinga dem på andra.
En ros är här för att vara en ros. En tulpan är här för att vara en tulpan. En hund är en hund, en katt är en katt och ni är här för att vara den individ ni är nu, och fortsätter att vara. Livets mångfald hjälper er att upptäcka nya preferenser, lära er nya saker om er själva, upptäcka nya talanger och ta reda på vad ni är beredda att lämna bakom er. Livets mångfald hjälper till att inspirera er till att skapa och utvecklas när ni reser genom evigheten.
Så när ni ser något på nyheterna som ni inte tycker om, eller om ni stöter på någon vars åsikter ni inte gillar; om någon tilltalar er på fel sätt eller om något känns osmakligt påminn då er själva: ”Denna mångfald är här för att hjälpa mig att ta reda på vem jag är, vem jag vill vara och hur jag vill dansa med livet. De har ett värde.” Gå sedan över till att uppmärksamma vad ni VILL göra, vad ni föredrar, vad ni vill stärka med er fokuserade uppmärksamhet.
Kära ni, slösa inte bort er värdefulla livskraft med att fokusera på rätt och fel i ert liv. Något som är rätt för er tillväxt och glädje kanske är totalt fel för någon annan, lika säkert som att en diet är rätt för er, men totalt olämplig för någon annan, och lika säkert som att en outfit är rätt för er och ert arbete, men helt olämplig för någon annan, och lika säkert som att en tro är rätt för er själs utveckling och inte alls lika användbar för någon annan.
Var rätt för er själva och sluta att försöka hitta ett absolut rätt eller fel. Kärlek är det absolut rätta. Ni får ha era preferenser.
Så ge upp diskussionerna om rätt eller fel. Sluta analysera vem ni borde vara i jämförelse med alla andra. Tillåt er själva att tycka om eller inte, och vi ber er att sluta insistera på att andra ska hålla med eller försöka hålla med alla andra. Ni är unika, värdefulla och perfekta i detta livspussel.
Gud Välsigne Er! Vi älskar er så mycket.
Änglarna.
Översättning Ulla Krogh

Du gillar kanske också...