Brendas Blog via Brenda Hoffman 20 februari 2021

 

Brendas Blog via Brenda Hoffman 20 februari 2021

 

Kära ni,

Även om många av er är oroliga för er självisolering, längtar ni också efter det. För ni är vana vid att vara sociala varelser – delta i fester, gå med i eller skapa familjesammankomster, er arbetsdags värld. Ändå njuter ni av er ensamtid, något som ni har svårt att erkänna för er själva.

Detta är på grund av dina 3D-sociala behov. Hur kunde du lära dig dina 3D-borden och -måsten om du inte var tränad i olika sociala situationer? I 3D anpassade du dig så till vissa beteenden och behov att du ignorerade dig själv, din förmåga att vara med dig själv. Din popularitet var beroende på vänner och sociala interaktioner. Som ett resultat lärde du dig att klä dig, vad du skulle säga, hur du ska vara festens mittpunkt eller åtminstone en accepterad deltagare.

Men de flesta av er lärde sig inte hur man skulle vara bekväm med sig själv utan underhållning eller sociala interaktioner som indikerade att ni var en accepterad del av en 3D-grupp. Det är vad ni upplever nu. Några av er med rädsla eller ångest. Andra med stor glädje. Att vara med sig själv utan förväntade interaktioner är en ny upplevelse för de flesta.

Anklaga inte dig själv om sådan isolering är en svår anpassning för dig. Du behöver inte heller anklaga andra som gör detsamma.

Att lära dig att älska dig själv inkluderar att komma ihåg att du är din egen mittpunkt – att andra kan delta men inte styra ditt party. Det vill säga att andra kan delta efter ditt direktiv. Du är värd, planerare och nyckelparty-deltagare för alltid.

Ett koncept så nytt att det är lite skrämmande för de flesta. För du bevisade din 3D-sociala ställning genom att tillhandahålla en lista över vänner som du berättade för andra om. Vänner som är tillräckligt viktiga för dig för att du skulle klä dig, agera, tala eller utföra gruppens tankar eller handlingar för tillfället. Grupptankar genereras oftast av en eller två nyckelpersoner. Du kanske till och med har funnit att du gör eller säger något som inte var du men förväntat i den gruppsammansättningen.

I vissa 3D-grupper kan du ha handlat på ett sätt och annorlunda i en annan grupp. Eller så kan du ha finslipat dina gruppfärdigheter för att bete dig ungefär på samma sätt i alla grupper. Ändå, i 3D säkerställde du att dina ord och handlingar var i linje med gruppinställningen.

Du kanske har låtit eller agerat annorlunda i en familjemiljö än vad som var fallet på jobbet eller en vuxenfest. Du var tvungen att komma ihåg att inte dra alla över en kam, så att inställningarna inte gick över i varandra. Som spädbarn var dessa avgränsningar ännu inte bildade, så du grät när du var hungrig och skrattade när du kände det. Det var först efter att du socialiserades som du lärde dig att fungera annorlunda i olika situationer. Sluta aldrig att vara du genom din dag.

Först blev antalet barn du tänkte på som vänner viktigt. Sedan var antalet människor som lockades till dig avgörande som tonåring. Och det 3D-behovet utvecklades tills du förlorade dig själv i brådskan för att accepteras av andra.

Så därför är den nuvarande isoleringen svår för många. Att lära sig att vara nöjd med sitt eget sällskap är ett nytt koncept som många kämpar emot. De räknar dagarna tills de kan återvända till gårdagens sociala krets. Inte för att de behöver andra för att existera, utan för att de är obekväma med sig själva.

En efter en kommer era föregångare att lära sig den dramatiska skönheten i era inre tankar och handlingar. Ni känner inte längre behovet av att behaga andra med risken att förlora eller ignorera er. Du är tillräckligt stark och klok nog att vara ensam. Och när eller om du återvänder till sociala interaktioner kommer det att vara på en annan nivå. Du kan njuta av nya sociala interaktioner eller bli uttråkad. Men den glädjen eller tristessen kommer att vara på dina villkor istället för att reagera, på indikering av gruppledaren.

Detta är en ny värld, och du är en ny varelse. Något du upptäcker dag för dag.

De av er föregångare som skiftat från att behöva vara med andra till glädjen att känna sig själva har avslutat en stor lektion som många just har börjat uppleva.

Att känna dig själv är dagens ordning – ett begrepp som COVID har inte bara tillåtit utan uppmuntrat. Så är det att varje steg i din övergångsresa drar dig längre och längre från ditt 3D-centrum – initialt med mycket smärta vilket har minskat för varje steg framåt.

Du är verkligen en ny varelse med nya behov och inriktningar. Så är det. Amen.

LifeTapestryCreations.com. För att ta emot Brendas blogg, klicka på knappen Prenumerera längst upp på hennes ”Blogg & prenumerera” -sida och klicka sedan på – Prenumerera på Brendas blogg via e-post – raden. Slutför din prenumeration genom att ange din e-postadress och acceptera e-postbekräftelsen. Eller prenumerera via WordPress.com.

Upphovsrätt 2009-2021, Brenda Hoffman. Alla rättigheter förbehållna. Dela gärna det här innehållet med andra, skicka inlägg på din blogg, lägg till det i ditt nyhetsbrev etc. Men BEHÅLL bloggens integritet genom att inkludera författarens/kanalens namn: Brenda Hoffman och källwebbplatslänk: LifeTapestryCreations.com.

 

 

 

Översättning: Lars-Eric

Du gillar kanske också...